1. Ælt smør med hakkede krydderurter, citronskal og salt. Saml smørret i en skål, og stil det tildækket i køleskabet.
2. Hak løget. Steg pancetta eller bacon næsten sprød på en tør pande. Tilsæt smør, og rist risene et par minutter under omrøring. Tilsæt løg og presset hvidløg, og steg yderligere et par minutter.
3. Spæd nu gradvist til med bouillon, mens risene simrer ved svag varme og langsomt optager væden. Risene skal simre i ca. 40 min., til de er møre, men stadig har lidt bid.
4. Skyl kålen godt, slyng den tør, og snit den fint. Varm olien på en pande, og rist kålen sprød.
Annonse
5. Vend parmesanost og citronskal i risottoen, og smag til med citron, salt og peber. Server med en klat grøn citronsmør og friteret grønkål.
TIP
Hvis du erstatter fuldkornsris med almindelige risottoris, skal de koge lidt kortere tid.