-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Roastbeef med græskarchutney
Der er intet som delikat og velanrettet smørrebrød. Her følger et bud på hvordan du laver en lækker smørebrødsanretning for fire til seks personer.
4-6 stykker smørrebrød
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge-/stegetid: 45 min.
- Afkøling/trækketid: mindst 1 døgn
- 1 lille roastbeef (eller 12-15 skiver rosastegt roastbeef)
- Til stegning: 1 spsk. smør, 1 spsk. olie, lidt salt og peber
- 6 stk. hjertesalatblade
- 6 skiver groft rugbrød
- Græskarchutney (2 store syltetøjsglas):
- 500 g hokkaidogræskar
- 100 g skalotteløg
- 2 dl æble- eller hvidvinseddike
- 2 dl vand
- 200 g rørsukker
- 2 tsk. groft salt
- 1-2 røde thai-chili (små stærke chilier)
- evt. lidt frisk timian
- 2 tsk. sennepspulver
- Stegte løg:
- 1 lille løg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- Pynt: kruspersille
- Chutney:
- Skær græskar uden kerner ud i mindre stykker. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde skiver.
- Kog eddike, vand, sukker og salt i en rummelig gryde. Tilsæt græskarstykker, skalotteløg, finthakket chili og evt. timian, og lad det simre i ca. 20 min. under låg, til græskarret er mørt. Tilsæt sennepspulver. Lad chutneyen trække i mindst 1 døgn eller gerne nogle dage.
- Roastbeef:
- Dup roastbeefen med køkkenrulle. Varm en stegepande godt op med smør og olie. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg roastbeefen i et ovnfast fad, og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader, og sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 min., eller lad den blive kold.
- Skær stegen i tynde skiver.
- Stegte løg: Skær løgene i tynde ringe. Vend dem i mel krydret med sukker, salt og peber.
- Steg løgene gyldne i olie på en slip let-pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Læg salatblade og et par skefulde græskarchutney på brødskiverne. Læg skiver af roastbeef ovenpå, og top med stegte løg. Drys med persille.