Den store bagedyst 2022
SPONSORERET indhold

Den store bagedyst 2022: Her er de ti deltagere

Den store bagedyst er tilbage med sin 11. sæson, og her kan du møde de superseje amatørbagere, der spænder fra en OL-deltager til en af de yngste deltagere nogensinde.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Carsten Mol/DR
09. sep. 2022 | Mad | ALT.dk

Hele Danmarks store tv-bagetelt er fyldt op igen, når DR sender den intet mindre end 11. sæson af Den store bagedyst fra den 24. september.

Seks kvinder og fire mænd står i år klar til at binde forklæderne og tænde for ovnene i det populære bageprogram.

De glade amatørbagere har vidt forskellige baggrunde, som eksempelvis en tatovør, en tidligere skuespiller, et Mensa-medlem, en 16-årig gymnasieelev, en sygeplejerske – og en tidligere OL-deltager med jagttegn.

Men fælles for dem alle er, at de ELSKER at bage.

Flere hemmelige bagninger

Folkene bag programmet lover allerede nu spændende dyster i alt fra italiensk bagværk og rugbrød til smukke blomsterroulader og vilde illusionskager – og så vil der være mange flere hemmelige bagninger end tidligere.

Vi forudser da også her på redaktionen, at der i år er samlet ingredienserne(!) til et overflødighedshorn af en bagekonkurrence, hvor der er kamp om at holde sprøjteposerne i fuld sving, koge kagecremen HELT igennem – og sværest af alt: at få moussen til at sætte sig!

Vil du vide mere om deltagerne, så læs med herunder...

Mød årets ti deltagere i Den store bagedyst 2022 her:

Marc den store bagedyst 2022.jpg

Marc, 32 år, Kongens Lyngby

Marc er Bagedystteltets tatovør. Han startede egentlig på ingeniøruddannelsen, men her opdagede han hurtigt, at det slet ikke var ham. En ven ejer en tatovørforretning og vidste, at Marc er god til at tegne, så han spurgte, om Marc ikke ville kigge forbi med nogle af sine tegninger. Marc blev ansat på stedet og har været der lige siden.

For Marc er det at arbejde som tatovør et kald. Hver gang han har en kunde, ved han, at han skal præstere sit ypperste. Til daglig bor han med sin kæreste, der læser til skolelærer. Han er én ud af fire brødre.

Nanna den store bagedyst 2022.jpg

Nanna, 28 år, Ans

Nanna er sygeplejerske på Akutmodtagelsen på Viborg sygehus. Hun spiller håndbold i fritiden, og så er hun halvvejs i uddannelsen som hospitalsklovn. En uddannelse, hun startede på, fordi hun gerne vil underholde og inspirere syge børn og unge.

Privat er Nanna gift med Hans-Henrik. De har to små drenge, Hjalte på tre år og Asger på ti måneder – og så er hun gravid lige nu med termin i midt september. Før hun fik børn, boede og arbejdede Nanna i Sydafrika med udfordrede løver og en enkelt tiger.

Klaus den store bagedyst 2022.jpg

Klaus, 40 år, Frederiksberg

Klaus er født og opvokset som landmandssøn i Vestjylland. Han har tidligere arbejdet som skuespiller og sanger i musicals. I dag arbejder han som IT Business Analyst, og så underviser han ved siden af også i yoga og pilates. Han bor med sin kæreste Thomas.

Laura den store bagedyst 2022.jpg

Laura, 27 år, Aarhus

Laura er født og opvokset på landet ved Grenaa – og kalder sig selv for ”den udadvendte nørd”. Hun er uddannet ingeniør i Sundhedsteknologi og arbejder med sundheds-it. Hun færdes derfor på sit job i en ”blå skjorte”-verden, men hun elsker selv at tage spraglet tøj - og helst smækbukser - på, når hun har fri.

Laura er vild med videnskab og går allerhelst ingeniør-mæssigt til ALT, hvad hun foretager sig. Udover bagning og madlavning er hendes guilty pleasure reality-tv. Hun har set alle sæsoner af både Ex on the beach og Paradise Hotel, og det nævner hun gerne med stolthed.

Jasper den store bagedyst 2022.jpg

Jasper, 21 år, Jægerspris

Jasper er selvlært og arbejder som producer/grafisk designer/scrum master i et firma, der arbejder med IT-sikkerhed og GDPR. Han er kæreste med Ellen, og de har været sammen i 4 år.

Jasper styrketræner og løber i sin fritid, og så er han også medlem af Mensa, en forening på tværs af samfundslag for alle med en intelligenskvotient på over 131. Jasper derudover har mange hobbyer, og han kalder selv flere af dem er ret ”nørdede”. Han maler foto-realistisk, laver sine egne knive, og så arbejder han med dufte og laver parfumer.

Susanne den store bagedyst 2022.jpg

Susanne, 47 år, Jerslev (Vestsjælland)

Susanne er uddannet lærer og arbejder som viceskoleleder på en idrætsfolkeskole i Slagelse. Ved siden af arbejder hun også som landstræner i pistolskydning. Hun har selv været aktiv atlet i 25 år i verdenstoppen inden for pistolskydning, hvor hun på sit CV har hele tre OL-deltagelser, VM-guld, en verdensrekord, fire gange guld til EM, samt titler som dansk og nordisk mester.

Susanne er gift med Michael, og de har været kærester siden OL 2004, hvor de mødte hinanden. De har sammen fire børn i alderen fra ni til 24 år. Susanne har sammen med Michael bygget et sommerhus på Samsø, og så har hun også jagttegn og har skudt en gnu i Sydafrika.

Harald den store bagedyst 2022.jpg

Harald, 19 år, Søborg

Harald bor hjemme hos sine forældre, hvor han er den ældste af tre brødre. Han holder lige nu sabbatår og arbejder som klubmedarbejder, men han regner med at læse Økonomi efter sommerferien. Og så fylder computerspil meget hos Harald – og han er god til det. Lige nu er han i Top-”1 %” i verden til det populære spil League of legends. Han har også været blandt de 33 bedste i verden til spillet Heartstones.

I sin fritid har Harald i det hele taget mange hobbies, og han elsker alt nyt. Han er aktiv spejder og kano-instruktør. Han har været klubmester i badminton og skolemester i skak. Han kan godt lide at meditere og lave yoga, og han tilgang til livet er ”YES” og ”just do it!”.

Amrinder den store bagedyst 2022.jpg

Amrinder, 37 år, København

Amrinder er pædagog og afdelingsleder på Husum Skole og Fritidsordning, hvor hun elsker sit job med børnene og kollegaerne. Amrinder er vokset op med sine forældre på Nørrebro.

Forældrene er oprindeligt fra Indien, og de har lært hende en masse om den indiske kultur. Amrinder bor i dag sammen med en veninde på Nørrebro.

Manja den store bagedyst 2022.jpg

Manja, 16 år, Esbjerg

Manja er bageteltets yngste deltager i år. Hun bor i Esbjerg med sine forældre, en lillesøster på 12 år, en storebror på 17 år og familiens to hunde. Manja har været i lære som konditor, men hun stoppede igen efter et par måneder, da det slet ikke var hende.

I stedet går Manja på gymnasiet, og i fritiden fylder sang rigtig meget. Her synger hun i konservatoriets pigekor i Esbjerg, hvilket hun har gjort i seks år.

Michelle den store bagedyst 2022.jpg

Michelle, 29 år, Kerteminde

Michelle er distriktschef, hvilket hun selv med et smil på læben forklarer er en finere titel for at være kørende tagrende-sælger. Hun bor på Nordfyn med sin mand, Mads, og hun er mor til en søn på to år.

Michelle elsker sit arbejde og har haft tiårsjubilæum i samme firma. Hun er formand i byggebranchen FUT og mødte faktisk i sin tid sin mand i branchegruppen.

Anbefalet til dig