Lav søde sager på den sunde måde
Foto: Anders Schønnemann Her får du lækre opskrifter på søde sunde sager.

Søde sunde sager

Lav søde sager på den sunde måde

Jeg elsker chokolade, lakridser, kager, flødeskum og ballade − jeg er sådan en type, der skal tage mig sammen for ikke bare at give los og spise igennem. Disse fem bud på sødt, der er sundere end vanligt, er gode, fordi de helt og aldeles dækker mit sukkerbehov − og så er det nemt!


Bananpandekager

Disse supernemme ”pandekager” er skønne og gode – både med eller uden agave. Mine unger er også fans. Tip: Du kan variere mellem vanilje, kardemomme, kakao, kanel eller endda lakrids! Alle ingredienserne giver en dejlig sødme til pandekagerne. Få opskriften her.Lakridskugler
Så nemme at lave, og virkelig noget, jeg er afhængig af. Tip: Du kan selvfølgelig lave marcipanen uden lakrids. Den er også skøn og enkel. Få opskriften her.
Kokostoppe
Klassisk og godt. Her knap så søde som den originale version. Tip: Du kan komme hakkede, tørrede tranebær eller hakkede mandler i for variation. Få opskriften her.
Chokoladepletter
Nyd dem gerne kolde. Og top i øvrigt med det, du kan lide og har! Brug f.eks. hampefrø, nødder, chia, goji, kakaonips, kaffe, eller lige hvad du drømmer om. Jeg kan godt lide det syrlige fra de tørrede bær til den mørke, let bitre chokolade. Tip: Frysetørrede hindbær er efterhånden nemme at få fat på. De frysetørrede solbær har jeg købt i Torvehallerne i København. Få opskriften her.
Artig chokolademousse
Det her er en af de opskrifter, der overrasker. Moussen er mørk og voksen i smagen og det er de færreste, der gætter, at hovedingrediensen er tofu. Moussen kan laves dagen i forvejen. Tip: Silketofu kan købes hos helsekosten, i asiatiske supermarkeder eller online, f.eks. hos Natursource.dk. Du kan bruge mørk chokolade med kaffe, mint eller andet – for at variere desserten. Få opskriften her.
LÆS OGSÅ: Lav nem og sund morgenmad, du ikke har prøvet før