Trine Kjær

Ferielooks

7 kendte kvinders ferielook

Syv af mode- og mediebranchens stilikoner deler ud af deres bedste tips. Læs bl.a., hvad skuespiller Ellen Hillingsø altid har med i ­kufferten, og hvilken feriedestination blogger Trine Kjær vender tilbage til år efter år.

Charlotte ­Lynggaard: 49 år, guldsmed, designer og ­kreativ direktør hos Ole ­Lynggaard Copenhagen.

Her skal jeg holde sommerferie
– Vi vælger den sikre varme og tager til Sydfrankrig, hvor vi har lejet et hus på en klippe ud til vandet i en lillebitte by. Vi skal tøffe rundt i sommergevandter, være helt tæt på hinanden og bare komme ned i gear.

– Jeg glæder mig til at komme helt væk sammen med min familie. Have tid til dem og bare ligge i en liggestol. Selvom man bor sammen, er det ikke altid meget, man ses, når ens børn er blevet så store som vores, som er 16, 18 og 20 år.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Jeg rejser aldrig uden min pude og min notesbog. Puden, så jeg kan sove, som jeg plejer, og notesbogen, fordi jeg ikke skal være på ferie ret længe, før ideer og tanker melder sig i en lind strøm. I kufferten lægger jeg lette boheme-kjoler, flade sommersandaler og altid – meget vigtigt – en stråhat.

Dét skal jeg læse
– "All the light you cannot see" af Anthony Doer og Thomas Manns "Buddenbrooks".

Dét skal jeg spise
– Jeg elsker at lave mad og skal have masser af fisk, frugt og grøntsager fra de lokale markeder – sammen med et glas iskold chardonnay i solen. Og helt sikkert også mit hjemmekomponerede bananbrød!

Mine 3 bedste ferietips
– Husk at bruge ferien til det, den skal bruges til: Slap af, lad batterierne op, og sæt ambitionsniveauet ned (jeg øver mig stadig!).
– Vær til stede og nærværende over for familie og venner.
– Sørg for at få gjort et par af de ting, som du har drømt om at få fra hånden i årets løb.

1// Sommerhat, Etro hos Lot29, 3.500 kr. 2// Kjole, Rabens Saloner, 1.950 kr. 3// Bog, All The Light We Cannot See, Anthony Doerr hos Saxo.com, 87 kr. 4// Notesbog, Afroart hos Stilleben, 45 kr. 5// Sandaler, Ancient Greek hos Matchesfashion.com, 1.600 kr.

Ellen Hillingsø: 49 år, skuespiller

Her skal jeg holde sommerferie
– I Grækenland – et af Europas skønneste feriemål. Det trængte land har så meget at byde på både kulturelt og naturmæssigt. Vi skal dase på en ø med forskellige venner, der flyver ind fra nær og fjern, og så skal vi til Athen og se Akropolis, museerne og byen.

– Jeg glæder mig til at være sammen med min familie og vores venner. Hygge, spille spil og dase i skyggen. Der skal slukkes for alle devices, læses bøger, og jeg skal nyde de lune nætter, drikke mig bimlende i Ouzo og spise mig mæt i melon og feta.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Solcreme fra Dermalogica i faktor 50 til kroppen og mit yndlingsprodukt Dermalogicas solar defense booster til ansigtet. Jeg er god til at rejse let, så jeg tager min yndige, blomstrede kjole fra Baum und Pferdgarten, min supersmarte hverdagspyjamas fra By Malene Birger, underhakkere, min gamle stråhat fra Helen Kaminski, der kan foldes sammen, og en bikini fra Bee Lee med. C'est tout!

Dét skal jeg læse
– Victor Klemperers "LTI", Roberto Bolano "2666" og Marguerite Duras' "Elskeren fra Nordkina".

Dét skal jeg spise
– Vandmelon, feta og fisk.

Mine 3 bedste ferietips
– Travel light.
– Lær om rejsemålets kultur.
– Sluk for mobilen, og se dine elskede i øjnene.

1// Solcreme, Dermalogica, 485 kr. 2// Bog, Elskeren fra Nordkina, ­Marguerite Duras hos Arnold Busch, 250 kr. 3// Kjole, Baum und ­Pferdgarten, 1.799 kr. 4// Bukser, By Malene Birger, 2.400 kr. 5// Bikinitop, Aubade hos Bee Lee, 894 kr. 6// Bikinitrusse, Aubade hos Bee Lee, 449 kr. 7// Blazer, By Malene Birger, 3.200 kr.

Gun-Britt Zeller: 65 år, selvstændig med ­salon og produktlinje i eget navn, Gun-Britt.

Her skal jeg holde sommerferie
– I det skønne og smukke Tisvildeleje, hvor jeg har mit sommerhus. Jeg nyder stranden og vandet, hvor jeg elsker at bade, og det smukke Tisvildeleje hegn, hvor min mand, Torben, og jeg går lange ture, finder svampe og nyder naturen.

– Jeg glæder mig til at komme ned i et helt andet gear og nyde det danske sommervejr med familie og venner. Lave nogle gode ­middage, hygge med Torben, min søn, Jeppe, og gode venner. Jeg skal ikke have nogen faste aftaler, men gøre plads til det impulsive, hvor naboerne pludselig kommer forbi, og det ender med, at vi spiser sammen og hygger til langt ud på aftenen.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Masser af sommerkjoler, shorts, T-shirts, badetøj, modemagasiner, solbriller, jeans og et par varme ­trøjer til de lidt køligere aftener.

Dét skal jeg læse
– "Gruppen" af Mary McCarthy og selvfølgelig modemagasiner.

Dét skal jeg spise
– Frisk fisk og skaldyr og en masse friske lokale frugter, grøntsager og nye kartofler.

Mine 3 bedste ferietips
– Sørg for ikke at planlægge for mange ting.
– Nyd nuet, og vær til stede.
– Tag det med ro

1// Solbriller, Céline hos Youheshe.com, 2.145 kr. 2// Kjole, By Malene ­Birger, 1.800 kr. 3// T-shirt, Graumann, 550 kr. 4// Shorts, Just Female, 499 kr. 5// Badedragt, Envii, 300 kr.

Ida Wohlert: 39 år, tv-vært på Go' morgen Danmark.

Her skal jeg holde sommerferie
– Vi tager til Comosøen i Italien, hvor vi skal køre rundt og opleve området. I vores familie elsker vi at tage på længere bilferier – jeg bilder mig ind, at mine drenge på 3 og 7 også kan klare det, det kunne de heldigvis sidst, vi kørte på skiferie.

– Vi prøver at lave færrest muligt planer i sommerferien, og jeg glæder mig til ikke at have travlt og at kunne være impulsiv – og at kunne være længe oppe om aftenen.

Dét skal jeg have i min kuffert
– Min nye kjole fra Julie Fagerholt Heartmade, som både kan bruges til et par flade lædersandaler og stiletter. Og min bådekåbe fra Aiayu, som kan rulles helt sammen, og bruges på stranden over en bikini, men som også er o.k. stadig at gå rundt i op ad formiddagen. Derudover har jeg min lille, hæklede taske med til de vigtigste ting, og min armyjakke fra Anine Bing, der er perfekt, når man skal ind og ud ad bilen.

Dét skal jeg læse
Sara Blædels nye krimi "Bedemandens datter". Jeg har lige fået den og sparet den til ferien.

Dét skal jeg spise
– Tomater, bøffelmozarella og frisk basilikum.

Mine 3 bedste ferietips
– Overbook ikke ferien.
– Lad alle i familien skiftes til at planlægge en dag, det er også sjovt for børnene at få lov til at bestemme.
– Planlæg en kærestetur.

1// Kimono, Aiayu, 1.695 kr. 2// Kjole, Julie Fagerholt Heartmade, 4.499 kr. 3// Bog, "Bedemandens datter", Sara Blædel, People's Press, 300 kr. 4// Jakke, Anine Bing, 2.399 kr. 5// Taske, Brink by Brink, 800 kr.

Lene Louderback: 48 år, Design Manager hos Part Two.

Her skal jeg holde sommerferie
– I år tager vi til Porto i Portugal. Her er både kultur og strand.

– Det, jeg glæder mig mest til, er at have kvalitetstid med min familie og gå på oplevelse i Porto, drikke et glas portvin eller to og smage nogle portugisiske specialiteter.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Masser af feriekjoler for de fylder ikke i kufferten, og så er man fri for at tænke så meget over sit outfit. Et par smarte sko og behagelige sandaler. Jeg har hørt, at Portugal er stedet for håndlavede kernelædersandaler, så det skal jeg på udkig efter. Og så selvfølgelig min vintagestråhat, bikini, badedragt, en strandtaske i hør, der ikke fylder, men alligevel kan indeholde alt til fire personer på stranden: spillekort, solbriller og min notesbog. Den er altid med i tasken! Så jeg kan skrive noter eller lave skitser af noget interessant, jeg ser.

Dét skal jeg læse
– Nick Hornby "How to be good" og en god krimi af en dansk forfatter.

Dét skal jeg spise
– Har fået et tip om, at jeg skal prøve en "Francesinha" – en sandwich dækket af smeltet ost og sauce lavet på øl og tomat på en restaurant, der hedder Santiago.

Mine 3 bedste ferietips
– Hold dig til to-tre farver, så du kan få flere outfits ud af få stykker tøj.
– Oplev feriedestinationen til fods.
– Fald i snak med de lokale, og få rigtig insiderviden.

1// Solcreme, Tromborg, 300 kr. 2// T-shirt, Part Two, 600 kr. 3// Nederdel, Part Two, 600 kr. 4// Sandaler, Aquazurra hos Net-a-porter.com, 3.650 kr. 5// Notebook, Normann Copenhagen, 149 kr.

Marianne Brandi: 53 år, kreativ direktør hos Day Birger et Mikkelsen.

Her skal jeg holde sommerferie
– Vi tyvstarter altid med en tur til Caribien, hvor vi intet laver, og så tilbringer vi ellers sommeren i Italien. Her forsøger vi at se et nyt sted hvert år. I år bliver det Cinque Terre og Forte dei Marmi.

– Jeg glæder mig til at have min familie samlet, læse samtlige bøger, jeg har med i kufferten, og have tid til at lave madeksperimenter.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Jeg har altid store saronger/tør-klæder og bælter med i kufferten, som jeg bruger som kjoler til både dag og aften, og to par klassiske bukser: en bred palazzo, som det hedder i Italien, og en cropped ­herrebuks. Sandaler, et par toppe og nogle klassiske skjorter, en ­meget stor stråhat og solcremer fra Rudolph Care.

Dét skal jeg læse
– "The Duke of Bedford's Book of Snobs", "The Unbearable Lightness of Being", og så vil jeg forsøge mig med tankelæsning.

Dét skal jeg spise
– Fisk, fisk, masser af fisk, noget nyt og noget lokalt.

Mine 3 bedste ferietips
– Glem telefonen på værelset – det er svært, jeg øver mig.
– Lad være med at brokke dig, før du har været på stedet i 24 timer.
– Lad være med at styre hele familien

1// Sommerhat, Ale By Alessandra hos Stylebop.com, 662 kr. 2// Kjole, Day et Birger Mikkelsen, 1.999 kr. 3// Skjorte, Aiayu, 995 kr. 4// Bukser, Day Birger et Mikkelsen, 1.499 kr. 5// Solcreme, Rudolph Care, 185 kr.

Trine Kjær: 27 år, indehaver af Trine's Wardrobe Care, stylist og blogger på Trineswardrobe.com.

Her skal jeg holde sommerferie
– Jeg starter sommeren på Sicilien – ­siden jeg var helt lille, har der nærmest ikke været en sommer, hvor jeg ikke har været i Italien, og Sicilien er virkelig Italiens perle. Kombinationen af Italien og øferie er helt perfekt. Senere tager jeg til en anden ø, nemlig Bornholm, hvor en ven fejrer 30-års- fødselsdag. Derudover står den på masser af festivaler og flytning.

– Jeg glæder mig mest til, at min kæreste og jeg skal flytte ind i vores nye hjem på Frederiksberg. Vi får have, så der skal grilles og drikkes rosé.

Dét skal jeg have med i min kuffert
– Så længe jeg har solbriller, en bikini, solhat, en strand- og aftenkjole, Havaianas, Trine's Wardrobe Face Cream og Mario Badescus oliefri solcreme faktor 30, så er jeg godt kørende.

Dét skal jeg læse
– Patti Smiths 'M Train'. Jeg elsker at læse bøger på stranden.

Dét skal jeg spise
– Grillede grøntsager og fisk, pasta, charcuteri og masser af burrata.

Mine 3 bedste ferietips
– Husk at bruge rigeligt med solcreme – en solforbrænding ødelægger totalt en ferie og også din hud på sigt.
– Lav research på restauranter hjemmefra. For mig går en stor del af ferier ud på at spise god mad, og jeg gider ikke spilde et måltid på en turistfælde.
– Start ferien, så snart du forlader dit hjem. Tag f.eks. et par timer før i lufthavnen, så du undgår stress og dårlig stemning. Spis en bøf på Mash, og tag et glas rødvin

1// Bog, "M Train" Patti Smith, Saxo, 243 kr. 2// Kjole, Ganni, 1.699 kr. 3// Ansigtscreme, Trine's Wardrobe hos Matas, 140 kr. 4// Klipklapper, Havaianas, 249 kr. 5// Bikinitop, Weekday, 120 kr. 6// Bikinitrusse, Weekday, 80 kr.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ellen Hillingsø