kari vikesaa

Foto: Privat Kari Vikesaa er indehaver af klinikken Vikesaa Studio og ekspert i at lave flotte bryn.

Brynekspert Kari Vikesaa: Den her trend må være en døgnflue

Vil du også have smukke bryn? Vi guider dig til hvordan med Kari Vikesaa, der er indehaver af klinikken Vikesaa Studio, og som står bag brynene på flere kendisser.

Bryn er (stadig) et hot emne.

De buskede og mørke bryn har længe været dominerende, men for nylig blev modellerne Hailey Bieber og Bella Hadid spottet med de helt tynde 90’er-bryn, som mange af os nok havde svoret, at vi aldrig skulle have igen. Under Copenhagen Fashion Week AW22 var den helt store bryntrend afblegede bryn, der viste sig både på catwalken og i gadebilledet.

LÆS OGSÅ: Her er de største tabuer om kropsbehåring: ALLE kvinder har hår i numsen

Men er det virkelig der, vi er på vej hen?

Det har vi bl.a. spurgt Kari Vikesaa om. Hun er indehaver af Vikesaa Studio, som laver bryn på diverse kendisser. Her fortæller hun alt, du skal vide, om bryn, samt hvilket produkt du skal stoppe med at bruge penge på.

Få hendes bedste tips og tricks til at få smukke bryn her.

Hvordan skal vores bryn se ud i 2022?

"Jeg tror på det naturlige look, når det kommer til at få smukke bryn. Naturlighed er key!

Det har i lang tid været in med meget mørke og buskede bryn, hvor brynene nærmest bærer ansigtet og ikke omvendt, men den trend er ved at være ovre. Jeg har stadig en del kunder, der kommer ind og vil have så mørke bryn som muligt, selvom det ikke vil se naturligt ud til deres hår- og hudtone, men jeg får overbevist de fleste om, at de skal have et nedtonet look, som passer til deres ansigt. Det klæder ingen med et McDonald’s-logo i ansigtet. Det takker de mig altid for bagefter."

De helt tynde 90’er-bryn blev for nyligt spottet på Bella Hadid og Hailey Bieber. De afblegede bryn er også blevet set i modebilledet. Er de gamle tendenser ved at få et comeback?

"Det er nogle ekstreme trends, som vi ser i modebilledet, men som bestemt ikke er for alle. Jeg tror ikke, at vi kommer til at gå rundt med afblegede bryn eller på et decideret comeback til de tynde Drew Barrymore-lookalike-bryn, der var det helt store i 90’erne/start 00’erne. Et look, som mange ødelagde deres naturlige bryn for at få."

Vi har også set trends som soap brows og microblading, men hvad bliver det næste?

"Den næste trend – som faktisk allerede lever – er flotte, velplejede bryn, der hverken er for mørke, for buskede eller for stylet med pomader og diverse produkter.

En anden aktuel trend er bryn, der er blevet stylet med lim, så det ligner, at bæreren af brynene konstant er overrasket. Og så er der de føromtalte afblegede bryn, der må være en døgnflue. Vi har set dem i et par sæsoner nu, men så snart det bliver mainstream, fader de nok ud af modebilledet. Det gør sig også gældende for de strittende bryn. De to trends afspejler nemlig alt andet end naturlighed og femininitet, som er den mest vedholdende bryntrend."

Hvad er den mest populære behandling til brynene hos Vikesaa Studio?

"Vi laver flest kombinationsbryn, hvilket er en kombination af microblading, som er tynde, fine hårstrå, og så lægger man en skygge, hvilket giver brynet en dybde, så det ser naturligt ud. Det er en af vores mest populære behandlinger, da metoden gør det muligt at få et helt ”nøgent” bryn til at se fyldigt og naturligt ud. Holdbarheden er ekstrem god, og så passer behandlingen til de fleste hudtyper."

Kan du fortælle lidt om microblading?

"Microblading er en semi-permanent brynbehandling, der får det absolut bedste ud af dine bryn helt uden at skade de eksisterende brynhår. Med metoden kan man forbedre looket på en meget naturlig og æstetisk måde. Med andre ord er det muligt at skabe de perfekte bryn selv til personer med sparsom hårvækst.

Når man bliver ældre, kommer ansigtet automatisk til at hænge lidt, og det starter ved øjenpartiet, hvor huden er tyndest. I stedet for at få lavet et kosmetisk indgreb, kan du få lavet et brynløft med microblading, hvor man hæver halerne, dvs. enden af brynene, så det giver et naturligt løft med en fantastisk effekt."

Hvilken betydning har bryn for et ansigt?

"Smukke og velplejede bryn kan gøre ALT for et ansigt, da det er dine bryn, der tegner og former dit ansigt, men det er samtidig helt individuelt, hvordan formen på dine bryn skal være. Derfor er det vigtigt at booke en konsultation, inden man får ordnet sine bryn. Her kigger din behandler på brynbenet og rådgiver dig i forhold til, hvad der passer bedst til dit ansigt. 

Jeg betragter mit arbejde som et håndværk, der er helt unikt og tilpasset den enkelte kunde."

Det er blevet populært at bruge brynserum, men virker det?

"Nej, det gør de ikke! Det er bestemt ikke noget, jeg anbefaler, at man bruger penge på, for selv det mest virksomme serum vil have en meget begrænset effekt på dine bryn."

Hvad er dit bedste tip til sunde og smukke bryn?

"Du skal lade være med at plukke eller pille for meget i dine bryn. Hvis du ønsker at gøre noget ved dine bryn, skal du gå til en professionel, som kan rådgive dig og give dig den helt rigtige behandling. Hvert et hårstrå tæller, så det er vigtigt, at du ikke ”stresser” dine bryn, for så risikerer du, at de ikke vokser ud igen. Bare se på alle dem der hoppede med på de tynde 90’er-bryn."

Om eksperten

kari vikesaa.jpg

Kari Vikesaa er stifter og indehaver af Vikesaa Studio, der er placeret i København K. Hun er uddannet makeupartist og specialiseret i microblading, ombre brows, læber og microneedling.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed