Art Instagram
SPONSORERET indhold

9 sjove Instagram-profiler, du skal følge

ALLE sæt tøj fra kultserien Sex and the City, ikonisk kunst krydret med mode og Mean Girls i det smarteste af det smarte – Instagram-kunst er ikke bare det nye sort, men også sjovt!

Af:: Kristian Hindø-Lings Foto: Instagram @siduations
27. sep. 2019 | Mode | Eurowoman

Vi har i gennemsnit profiler på fem forskellige sociale medier og bruger 1 time og 40 minutter på dem hver dag ifølge telegraph.co.uk. Det lyder måske som meget, men mange af os bruger meget mere tid end det (os på ALT.dk heriblandt!).

LÆS OGSÅ: 10 Instagram-profiler du skal følge, mens de stadig er små

Når vi bruger så mange vågne timer på sociale medier, er det vigtigt at være kritisk over for, hvem du følger, og hvad du bliver præsenteret for. Her er Instagram-profilerne, du skal følge for inspiration, et godt grin og nytænkende former for kunst.

Every outfit on Sex & the City @everyoutfitonsatc

Denne liste er på ingen måde prioritereret, men denne profil er blandt vores ultimative favoritter. Undertegnede er vokset op med en mor, der så kultserien ”Sex and the City” dag og nat, og er på sine mere voksne år selv blevet lige så besat. Tøjet, sammenholdet og alle hverdagsproblemerne kan noget helt særligt, men denne Instagram-profil har kastet sin kærlighed på særligt en af de nævnte faktorer: Tøjet.

Profilens mission lever op til dens navn. Her finder du nemlig alle sæt fra serien. Vi er pr. d. d. oppe på 277 opslag og med en serie på mere end 94 afsnit, glæder vi os til at følge med fremover.

Trouble Andrew @troubleandrew

Det hele begyndte med alt fra skraldespande til tilfældige vægge i hans kvarter, som Andrew malede med Guccis dobbelt-G logo og delte på sin Instagram under navnet Gucci Ghost. Det opdagede Guccis chefdesigner, Alessandro Michele, som gav graffitikunstneren et nyt lærred: efterår- og vinterkollektionen 2016. Siden har de samarbejdet og givet logoet nyt liv.

Kelly Beeman @kellymariebeeman

Selv om de kollektioner, der kommer fra modehusene allerede er fyldt med kunstneriske kreationer og fantastiske print, tager Kelly Beeman kunsten et niveau højere op. Hendes signaturmodellers ansigter består af simple streger, men kroppene bliver klædt i de nyeste kollektioner under hver eneste modeuge. Illustrationerne er blandt andet elsket af designere som J. W. Anderson og udenlandske magasiner, som Vogue.

A post shared by siduations (@siduations) on

Siduations @siduations

Modebranchens redaktører er blandt de mere seriøse og utilnærmelige, når de færdes på må og få. Hvorfor, er der ingen der kan svare på, men Instagram-profilen @siduations gør sit for at løfte stemningen lidt og gøre hverdagen lidt sjovere. Sidney Prawatyotin, der står bag, tager de mest ikoniske streetstyle- og catwalk-billeder og redigerer dem ind i en ”mere passende omgivelse”. Du finder altså både Balenciagas jakker med de ekstremt brede skuldre blandt fodboldspillere, Chanels rumdragter blandt løbere med lignende varmetæpper over skuldrene og streetstyle-stjerner i tern på picnic.

Lina Scheynius @linascheynius

Den tidligere svenske model og nu fotograf, Lina Scheynius, har en æstetisk sans og en evne til at få selv det mest intetsigende motiv til at fremstå som det smukkeste i verden. I en blanding af blomster, nøgne kroppe og meget sensuelle billeder er Lina Scheynius' Instagram-profil et mekka for øjet, der har det bedst med bløde toner og en farveskala, som ikke går meget længere end fra hvid til beige.

Chris Rellas @copylab

Forestil dig, at alle verdens mest ikoniske malerier bliver krydret med modebranchens nyeste tilbehør, kjoler og modeprofiler. Alt fra Da Vinci til Dalí og Rembrandts malerier er brugt, og værkerne er lavet så godt, at det nogle gange er svært at se, hvad der er ægte, og hvad der ikke er.

Benjamin Seidler @benjaminseidler

Ligesom Chris Rellas (se punkt 7, red.) er Benjamin Seidlers ekspertise også at redigere det nyeste nye ind på steder, hvor det aldrig har befundet sig. Amanda Seyfried i hendes rolle i 'Mean Girls' i Saint Laurent, Kirsten Dunst som Marie Antoniette i Stella McCartney og Julie Andrews og Christopher Plummer i 'The Sound of Music' i Balenciaga, er bare få af de kendte ansigter, du vil finde. Hvis de bare havde været så velklædte dengang.

A post shared by M/M (Paris) (@mmparisdotcom) on

M/M (Paris) @mmparisdotcom

Paris er modens hovedstad, og det er også herfra, at Mathias Augustyniak og Michael Amzalag har deres dagligdag på deres kreative bureau M/M (Paris), hvor de laver kampagner, koncepter og kreative projekter. På deres Instagram-profil finder du de nye kampagner for blandt andre Louis Vuitton, Loewe og Acne Studios, før du kan se dem andre steder. Derudover finder du fantastiske billeder fra verden over og en profil, hvis visuelle udtryk er mere gennemtænkt end dit eget nogensinde bliver.

Art-lexa Chung @artlexachung

María and Beatriz Valdovín er de to genier, som står bag denne Instagram-profil. En genistreg uden lige. María og Beatriz finder malerier fra fortiden og billeder af topmodellen, Alexa Chung, og parrer dem op i et næsten perfekt match. Topmodellen selv er så vild med Instagram-profilen, at hun tit deler billeder derfra.

Anbefalet til dig