Mille Dinesen: ”Jeg har det ikke godt med at have tøj i overflod”
Foto: Røde Kors Mille Dinesen i ny kampagne for Røde Kors

Røde Kors' nye kampagne

Mille Dinesen: ”Jeg har det ikke godt med at have tøj i overflod”

Skuespilleren elsker at rode igennem bunkerne i Røde Kors' butikker.

Igen i år slår en række kendte danskere et slag for, at man sagtens kan have en cool stil, selvom man er iført genbrug fra top til tå. Og de gør det ved at stå frem i Røde Kors' nye kampagne 'God Stil'.

LÆS OGSÅ: 3 råd til meget flottere hud som ikke koster dig en krone 

God stil er ikke nødvendigvis lig med at skulle i karambolage med banken. For der er virkelig gode ting at finde, hvis du går ind i en af Røde Kors' utallige butikker næste gang, du skal have noget "nyt" til garderoben. Se selv på billederne herunder, hvordan man kan ligne en million iført udelukkende gammelt genbrugstøj fra Røde Kors' butikker.

Vi fangede skuespilleren og Røde Kors-ambassadøren Mille Dinesen til en snak om hendes vildeste genbrugsfund, og hvad god stil betyder for hende rent menneskeligt.

Hvad betyder sætningen at have god stil for dig – både modemæssigt og menneskeligt?
– Modemæssigt betyder det ikke at ligge under for, hvad der lige er på mode den ene sæson eller den anden men at gå i det, der klæder en, og som man har det godt i. Det er så tydeligt, når man ikke føler sig godt tilpas i noget tøj, men kun har det på, fordi det er moderne. Menneskeligt er det at have en form for bevidsthed og ansvar. Som f.eks. at aflevere sit aflagte tøj hos Røde Kors, og lur mig om man så ikke, når man er der, finder en fed ting? Jeg er selv blevet mere og mere bevidst om genbrug, og bæredygtighed. Hvis vi nu alle giver det en ekstra tanke, og implementerer det i vores liv, så batter det jo noget i det store billede.

LÆS OGSÅ: Lizettes søn fik kræft som 1-årig: "Jeg ville bare skilles, når det var slut" 

Hvad er det bedste vintagefund du nogensinde har gjort dig?
– Jeg har et par meget 70'er-agtige ruskindsbukser, jeg købte for mange år siden i en genbrugsbutik. De holder 100 %, og jeg ville aldrig kunne finde et par, der er så autentiske og cool fra nye af. Derudover har jeg lige købt den fineste, hvide genbrugs Valentino-top. Så har man bare lidt tålmodighed til at rode gennem bunkerne, er der guld at finde.

Hvornår ved du, at du er færdig med et bestemt stykke tøj?
– Når jeg muger ud i skabene og finder tøj, der har så dybe foldemærker, at man ikke kan stryge dem væk, fordi det har ligget alt for længe i skuffen. Så ryger det til Røde Kors eller på loftet - og så til Røde Kors. Medmindre der er noget, jeg pludselig kan se mulighed i og bruge igen. Jeg elsker tøj og mode, men er ikke en megashopper. Hellere få og gode ting, der måske oveni købet er økologiske og bæredygtige. Det bliver heldigvis nemmere og nemmere at få fingre i. Har det godt med ikke at have tøj i overflod. Jeg kender jo efterhånden mig selv og ved, hvad jeg går med og hvor meget. Og når det hober sig op, er det det bedste, at det kommer til Røde Kors og på den måde bliver genbrugt og kommer andre til gode på den ene eller den anden måde.

Hvad plejer du at gøre med tøj, du ikke længere går i?
– I min barndom stod der i mange år en Røde Kors-container ved siden af vores lokale supermarked, så det var kutyme at aflevere tøj der regelmæssigt For det var nemt, og man blev mindet om det, fordi den stod lige ved indgangen til supermarkedet. Den forsvandt desværre sidenhen. Under 'Smid Tøjet'- kampagnen kunne man aflevere sit tøj i det lokale supermarked. Det er en god ide, for jo nemmere det er for folk, jo mere tøj kommer der ind.

Hvis din garderobe kun skulle bestå af tre stykker tøj, hvilke skulle det så være?
– Et par gode jeans, en kridhvid eller gråmelange T-shirt og en læderjakke. Det er basically, det jeg går allermest i og har det bedst i. Enten med et par sneakers eller, hvis det skal peppes lidt op, så med et par stilletter. It works!

Hvad betyder det for dig som kendt at støtte et velgørende formål som 'God stil'?
– Jeg er meget glad for at være med og være med til at sende et signal om, at genbrugstøj hos Røde Kors ikke bare er gamle aflagte mamelukker, men at man rent faktisk kan finde fede ting, som man kan style sine nyere ting med og få en cool, unik stil – og samtidig støtte Røde Kors. Det er et vigtig budskab, og det man vist kalder win-win.

I forbindelse med kampagnen udgiver Dansk Røde Kors magasinet 'Stil', der skal skabe synlighed om projektet. Det udkommer i 25.000 eksemplarer og er kommet til verden gennem en række modefotografer og bl.a. ovenstående kendissers gode vilje. Magasinet byder bl.a. på modeserier og indretningstendenser – alt fra Dansk Røde Kors genbrugsbutikker – samt artikler om genbrugsmode og Røde Kors' velgørende arbejde.Kampagnen 'God Stil', der løb af stablen for første gang sidste år, var med til at booste Røde Kors-butikkernes omsætning, der er steget i forbindelse med en øget interesse for varerne. Det er naturligvis håbet, at successen vil gentage sig i år, så Røde Kors årlige overskud på 50 mio. kr. vil blive endnu større til fordel for svage og udsatte grupper, ikke blot i verdens brændpunkter, men også på nationalt plan i form af støtte til ensomme ældre, voldsramte kvinder og ferielejre for børn.

LÆS OGSÅ: Karina tog imod en seddel fra en mand i toget - og så skete dette

LÆS OGSÅ: Forelsket, gravid, nygift... og enke 

LÆS OGSÅ: Anders Agger: "Kvinder er allermest kvindelige, når..." 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mille Dinesen