Ofia Seghaou

Foto: Privat og PR Skønhed ifølge Ofia Seghaou.

Skønhed ifølge...

Frisør Ofia Seghaou: Min yndlingsduft er lidt en kliché

Frisør Ofia Seghaou, kvinden bag den anerkendte frisørsalon Ofia på Frederiksberg, ville gerne kunne sige, at hun var en morgenfrisk vinterbader, men i stedet bruger hun sine morgener med en hurtig kop kaffe og dans med sin søn på stuegulvet. Og så tager hun aldrig trapperne op på 4. sal. Man må vælge sine kampe.

Ofia Seghaou er en af Københavns mest populære frisører med popstjerner og børnefamilier blandt kunderne. Her fortæller hun om sine skønhedsrutiner, og om hvorfor hun prioriterer sin søn og sine stiletter frem for vinterbadning og løb.

Min morgenrutine består af... jaaa, her ville det jo være rigtig fedt, hvis jeg kunne sige, at jeg startede med at vinterbade i havet, drikke et glas kogt vand med citron eller en løbetur i Frederiksberg Have. Men jeg er udpræget B-menneske, og man kan beskrive min morgen kort med: kaffe, krøllecreme og tøjkrise. Jeg ville meget hellere danse rundt i stuen med min lille guldklump af en søn. Tiden med ham om morgenen er vigtig for mig og giver mig masser af energi til resten af dagen. Og så tager jeg da nogle gange trapperne ned i stedet for elevatoren. Dog aldrig op. Jeg bor på fjerde sal og går altid i 14 cm stiletter. Man må vælge sine kampe.

At pleje min hud betyder for mig... at have det godt med mig selv. Jeg faldt fuldstændig for Rudolph Cares produkter under min graviditet. Jeg har ved flere lejligheder mødt den skønne Andrea, og den kvindes hud er simpelthen så gennemfugtet, så jeg altid tænker ”I want, what she’s got”. Jeg brugte deres ”Mummy and me”-creme både før og efter, min søn kom til verden.

Læs også: Designer Henriette Pieszak: Skønhedsprodukter behøver ikke at være dyre for at fungere

Jeg lægger makeup... hver eneste dag. I min hverdag er jeg omringet af store spejle og utroligt skarpt lys, så jeg bruger næsten altid en smule makeup. Så lidt af Max Factors
Second Skin foundation, lidt Hoola-bronzer og så en ordentlig gang mascara, så er jeg godt kørende til en lang dag i salonen.

Den bedste duft for mig er... lidt en kliché, især for mig, der troede, at jeg IKKE skulle have børn, for det er duften af min søn. Den der helt ubeskrivelige duft gør mig altid helt varm om hjertet.

Den alder, jeg har nu, er... fyldt med blandede følelser. Jeg elsker 40’erne, og de er samtidig angstprovokerende. Jeg elsker mit liv, som det er nu, min mand, min søn, mit arbejde og mit håndværk. Men jeg er samtidig også bange for at begå fejl, både som mor, kone, veninde og chef. Jeg prøver dog altid at være optimist. Det er jo gået meget godt indtil nu. 

Nutidens skønhedsideal er... heldigvis meget alsidigt. Jeg ser utrolig megen skønhed igennem mit arbejde. Ikke kun den åbenlyse skønhed, men også den skæve og finurlige. I min bog kommer skønhed i alle farver og former. Skønhed har for mig ingen alder, højde, vægt eller køn. 

Jeg føler mig smukkest, når... jeg tager et par Christian Louboutin-stiletter på og slår mit krøllede hår ud.

Læs også: Charlotte Torpegaard: "Det er ligesom at få en ansigtsbehandling dagligt"

Ofia Seghaous favoritter:

 

ghd.jpg

Hverdagsfavorit

Platinum Plus Glattejern, Ghd, 2.000 kr.

philipb.jpg

Trøfler fyldt med fugt

Med et naturligt krøllet hår som mit er fugt altafgørende. Philip B White Truffle Ultra-Rich Moisturizing shampoo og balsam er mine absolutte favoritter. Den fugtgivende serie indholder hvid trøffelolie, som er blevet tilsat en blanding af soyaprotein og 19 andre naturlige planteekstrakter. Mit hår får optimal næring bliver efterladt sundt, levende og fuldt af glans, elasticitet og bevægelse. White Truffle Shampoo, Philip B, 490 kr.

Hint_of_summer.jpg

Sommerferie på flaske

Sommerferien, vi ikke fik i 2020, kan vi heldigvis få lidt af på flaske. Jeg er vild med, at huden har lidt ekstra glød – også i vintermånederne. A Hint of Summer, Rudolph Care, 345 kr.

philipb_2.jpg

Mega krøller

Krøllecremen fra Philip B sørger for, at mit hår får masser af fugt, så mine krøller bliver spændstige, luftige og elastiske. Og så dufter den himmelsk. Mega Curl Enhancer, Philip B, 470 kr.

Oribe.jpg

Favoritten til styling

Dry Texturizing Spray fra Oribe er lige dele tørshampoo og hårlak. Den er mit absolutte yndlingsstylingprodukt. Dry Texturizing Spray, Oribe, 330 kr.

Anti_age.jpg

Aktiv pleje i en enkelt creme

Açai Anti Ageing Facial Moisturizer giver min hud al den næring og aktive pleje, som den behøver. Açai Anti Ageing Facial Moisturizer, Rudolph Care, 600 kr

Det her insta-billede er smukt for mig, fordi …

... jeg laver det, jeg gør bedst. Jeg havde egentlig aldrig en drøm om at blive en fancy kendis- frisør. Min drøm er, at du føler dig velkommen hos mig. Alle fortjener en god klipning

Instabillede.jpg

Ofia Seghaou

Ofia Seghaou, 40 år, er indehaver af den hyggelige og hypede salon Ofia på Frederiksberg, som netop har fejret 15 års jubilæum. Hun er gift med Farrat, og sammen har de sønnen Isa på halvandet år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Kvinder du skal kende, Hud, Hudpleje, Makeup og Skønhed ifølge...