Birgitte Borup
SPONSORERET indhold

"Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden"

Birgitte Borup har sluttet fred med såvel sin alder som sin manglende evne til at huske hårkur og glattejern. For hun har opnået alle sine faglige mål og nyder den frihed, der ligger i at være uafhængig og gøre præcis, hvad hun vil.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Asger Ladefoged, privat og PR
12. jul. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… at jeg som regel vågner ved sekstiden, griber min iPhone, tjekker nyheder og korresponderer med folkene på udlandsredaktionen. Jeg har sjældent tid til at stå og dvæle ved tilværelsen, men napper et hurtigt bad og lægger en lyn-makeup, før jeg cykler fra Frederiksberg til Berlingske i Indre By. Min eneste rutine er, at jeg altid tager rød læbestift på.

At pleje min hud betyder for mig… at leve nogenlunde sundt. Når jeg går for meget til den med vin og junkfood, ser jeg oppustet og hærget ud.

Jeg lægger makeup… altid! Jeg har så godt som altid en eller anden form for makeup på.

LÆS OGSÅ: "Det er sådan, din makeup kommer til at se "flawless" ud"

Min makeuprutine er… en foundation fra Bare Minerals, Lancômes eyeliner, en rouge fra Nars og rød læbestift. Jeg er altid på jagt efter en god mascara, og jeg synes, det er et af de områder i livet, hvor dyrt ikke altid er bedst.

Jeg plejer mit hår… med manglende omhu. Jeg går stadig hos frisør Møller & Hertzberg i Løgstør, hvor jeg er vokset op, og de er virkelig dygtige og søde. Men de korser sig over, hvor umuligt det er at få mig til at bruge hårkur og glattejern i hverdagen. Når jeg forlader frisørsalonen med nysat frisure, kører det for mig. Resten af tiden … not so much. Jeg er begyndt at spise de der hårvingummibamser, men venter stadig på miraklet.

Den bedste duft for mig er… Chanels parfumer og Warm Cotton-duften fra Clean.

Hvis min hud slår ud eller ikke arter sig, er mit trick at… smøre med lidt hydrocortison-creme, som jeg køber i USA.

LÆS OGSÅ: "Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået, fik jeg af en grønthandler"

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… er: Own it! Stå ved dig selv. Ikke kun i forhold til dit udseende, men som menneske. Find ud af, hvem du er, og hvil i det. Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden. Integritet, vid og humor er det smukkeste af alt og varer hele livet.

Hvis jeg kunne give mit teenage-jeg et skønhedsråd, ville det være… op med humøret! Som ung brugte jeg meget tid på at skamme mig over, at jeg ikke var pæn nok, populær nok, tynd nok og i det hele taget ikke nok. Mine teenageår var jævnt trælse. Faktisk var jeg et godt stykke inde i mit voksenliv, før jeg blev gode venner med mig selv, og alt andet er spild af tid.

Den alder, jeg har nu, er… forrygende, men den rummer også en vis melankoli. Huden bliver slappere, og jeg har sværere ved at holde vægten, men sjæleligt har jeg aldrig haft det bedre. Jeg føler en anden taknemmelighed, end da jeg var yngre. Jeg er mere optaget af, hvad jeg får ud af tiden, og hvad jeg gerne vil nå i livet.

LÆS OGSÅ: "Jeg tror, de unge har andre skønhedsidealer end os ældre"

Der er pludselig ting, der er for sent. Jeg er heldigvis blevet det, jeg gerne ville være, så jeg har ingen faglige fortrydelser – udover, at der er et par bøger, jeg gerne vil have skrevet. Men jeg har aldrig fået kernefamilien, og nu er det så op til mig selv at veksle den valuta, jeg har fået i stedet for: Frihed.

Nutidens skønhedsideal er… sundere end for en generation siden. Jeg er vokset op ved Limfjorden, hvor alting handlede om at ligne de andre. I dag er der plads til diversitet, og hurra for det. Folk, der træder ind i lokalet med en god udstråling og bærer sig selv med værdighed, ser altid godt ud.

Jeg føler mig smukkest, når… jeg er forelsket.

Birgitte Borups favoritter:

james-read.jpg

Mist mod blege kinder

Et par gange om ugen bruger jeg en selvbruner fra James Read i ansigtet. Det er en gradual tan mist, som du sprayer på efter dagcremen. Den er nem at bruge og tager den værste bleghed. H20 Tan Mist Face, James Read, 225 kr.

batiste.jpg

Den lille hjælper til de små grå

Når jeg begynder at få grå udvoksninger, bruger jeg Batiste Dry Shampoo med brun farve ved hårrødderne. Dry Shampoo & A Hint of Colour for Brunettes, Batiste, 55 kr.

eyeliner.jpg

Den bedste eyeliner

Jeg markerer mine øjne med Lancômes øjenblyant Le Crayon Khôl i farven Gris Bleu, som efter min mening er markedets bedste. Le Crayon Khôl, Lancôme, 185 kr.

facial-scrub.jpg

Hverdagsfavorit

Açai Facial Scrub Mask, Rudolph Care, 295 kr.

blush.jpglancome.jpg

Kulørt duo

Jeg elsker knaldrøde læbestifter fra Lancôme. Der findes ikke en dag, som ikke bliver bedre med røde læber. På kinderne bruger jeg en blush fra Nars. Absolu Rouge Cream Bad Blood, Lancôme, 265 kr. Cheek palette, Nars, 400 kr.

Anbefalet til dig