Caroline Brasch Barbara Potts Emma Leth badetøj
Foto: PR

Caroline Brasch, Barbara Potts og Emma Leth elsker Sakuras badedragter!

Mærket bag stilikonernes favorit hårbånd udvider med badetøj

Caroline Brasch, Barbara Potts og Emma Leth er blandt de piger, der elsker det nye eksklusive badetøj i smukt print.

I 2014 startede Amanda Borberg det, hun selv kalder ”et lille foretagende”, nemlig brandet Sakura, som producerer hårbånd i printet silke. Til september skal den 26-årige designer tilbage på Kunstakademiets Designskole for at tage sin kandidat i tekstildesign.

LÆS OGSÅ: Tro det eller ej, disse 00’er-favoritter hitter stort

Her får du 9 skarpe, som kan bringe dig tættere på Amanda Borberg, som blandt andet fortæller om Sakuras nye badetøjskollektion, hvem Sakura-pigen er, og hvad hun skal bruge sine sommeraftener på.

Hvordan startede Sakura?

– Det startede som et lille foretagende i 2014 med hårbånd i printet silke, og silken bliver stadig printet i England og syet i Danmark, den dag i dag. Det var Bibi (Barbara Maj Husted Werner, red.) fra Holly Golightly, som spurgte, om det ikke var noget for mig. Siden har det udviklet sig til både at være et mærke og en webshop, hvor der også er andre mærker, som jeg synes, vi mangler i Skandinavien, eller som, jeg synes, passer ind i det univers, jeg har skabt. Jeg har altid været fascineret af de her sammenhængende verdener, som nogle kreative formår at skabe omkring deres virksomhed, og det er [også] det jeg arbejder henimod.

Hvem er Sakura-pigen?

– Det kunne vitterligt være hvem som helst, dog er jeg fuldt ud klar over, at mine mærker appellerer til en særlig kundegruppe af urbane kvinder med kapital og lyst til at forbruge lækre og særlige ting. Det er jo ikke livsnødvendigheder, jeg skaber.

Hvem drømmer du om at se Sakura på?

– Lige præcis dem, som køber det.

Hvad tænker du over, når du vælger materialer?

– Fordi jeg er uddannet tekstildesigner, er det ikke et emne, som jeg tager let på. I mit arbejde med tekstiler tænker jeg over flere komponenter, som funktion, visuelt udtryk og produktion. Fordi jeg designer beklædning, skal materialet være af en kvalitet, som jeg selv ønsker at have på kroppen. Jeg har en forkærlighed for naturfibre som silke og uld, men er også opmærksom på den udvikling, som sker, inden for det vi kalder ”man made-tekstiler” som polyester.

Barbara Potts.

– Da jeg begyndte at designe badetøj, vidste jeg, at jeg ville bruge et traditionelt materiale – et miks af polyester og elastan, som tørrer hurtigt, ikke bliver bleget af solen og egner sig til badetøj, som sidder tæt til kroppen. Det betyder ikke, at det er en dårlig kvalitet – tekstilet kommer fra Italien og produceres i Portugal, og er en produktion, som skaber et produkt, jeg kan stå inde for.

Det nyeste er badetøj. Hvad kendetegner den del af Sakura?

– Enkelt og gennemdesignet i både snit og farvevalg. Jeg har lavet prints, som er finurlige, hvilket jeg synes er fint til badetøj, da det som oftest er det eneste man har på, når man har det på, og derfor gerne må have en masse fine detaljer. Farverne er støvede og passer til både mørk og lys hud, og jeg har arbejdet med pasformer, som fremhæver det smukke ved kvindekroppen – det vigtigste er, at man skal føle sig fri på stranden og have det dejligt i det.

Hvorfor lige badetøj?

– Livet i varmen har altid tiltalt mig, og jeg elsker den lethed, som badetøj har over sig. Min veninde Sophie sagde for et par år siden til mig, at mine prints ville være fine på badetøj – og lige præcis der kom jeg i tanke om, at jeg havde haft idéen til at skabe badetøj, siden jeg var 17 år gammel. Det sidste år har jeg brugt på at designe kollektionen, og jeg har nu fundet det bedste produktionssted, som jeg kunne ønske.

Hvad skal du lave på dine sommeraftener?

– Lige nu sidder jeg på en strand ved Portofino i Italien, og aftenerne her står på spaghetti, fisk og vin efter lange stranddage med lidt for meget sol og mange ture i havet. En perfekt ferie efter mit hoved! Snart er jeg tilbage i København, som jeg håber viser sig fra den gode side, jeg ved den har, og bliver varm og solrig, så jeg kan være ude om aftenen med mine venner. Flere af dem flytter til udlandet i efteråret, lidt sørgmodigt, så sommeren skal nydes til fulde med aftenbadning og middage.

Hvad skal der ske i fremtiden?

– I september er jeg tilbage på Kunstakademiets Designskole, hvor jeg begynder på min kandidat i tekstildesign, og så kommer jeg til at være en masse på mit kontor, som jeg deler med en veninde. Til efteråret udvider jeg webshoppen med New Yorker-skomærket, Maryam Nassir Zadeh, og et parisisk mærke som hedder Weworked. Jeg glæder mig til at lave den næste kollektion af badetøj og udvide med flere nye ting, som lander i 2017.

– Jeg rejser en hel masse og besøger mine udenlandsdanske venner, ser verden med min kæreste og familie. Det er virkelig den største glæde og et privilegie, jeg er meget taknemmelig for.

Priser fra 375-1.200 kr. Find badedragterne her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Badetøj, Sommer, Trends og Stil