Derfor skal du træde i pedalerne
Foto: Joshua Hodge Photography Derfor skal du træde i pedalerne

4 gode grunde til at cykle

Du behøver ikke meget mere end et par kilometer om dagen for at høste alle de positive bivirkninger, der er, ved at cykle.

1/ Det hjælper dig med at holde vægten. Ifølge en undersøgelse fra Archives of Internal Medicine har kvinder, der cykler fire timer om ugen, nemmere ved ikke at tage på end kvinder, der ikke gør.

2/ Det er godt for hjertet. Regelmæssig cykling er ligesom andre former for motion godt for hjertet. En undersøgelse fra British Medical Association viser, at hvis man cykler omkring 30 km om ugen falder risikoen for hjertesygdomme med hele 50%.

3/ Det højner humøret. Kvinder, der cykler på arbejde, er i bedre humør, viser tal fra Portland State University. Forklaringen er endorfiner. Ikke engang de kvinder, der havde taget en rask gåtur på arbejde, følte sig lige så glade.

4/ Det giver færre sygedage. Folk, der cykler dagligt har færre sygedage og er generelt mindre udsat for kroniske sygdomme, skriver Preventive Medicine. Enkelte undersøgelser har også vist, at kvinder, der går eller cykler mere end 30 minutter om dagen, har mindre risiko for brystkræft. Så pedalkraft, ja tak.

Parforhold gør os positive
Har du en tendens til at se verden i et negativt lys, vil det sikkert hjælpe dig at være i et fast parforhold. En ny tysk undersøgelse fra Jena og Kassel universiteter peger nemlig på, at der er en sammenhæng mellem, hvor lang tid vi er i parforhold, og hvor negative vores tanker er.

Vi bliver simpelthen mindre neurotiske, mere stabile og har flere positive tanker, når vi er i et parforhold. I sidste ende kan det mindske risikoen for angst og depression.

Kilde: Videnskab.dk


Vil du være klogere?
Kan en bog på 60 små sider hjælpe dig til at blive klogere på kærlighedens væsen, positiv psykologi eller tid? Ja, i den grad faktisk.

De små bøger i serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitetsforlag er skrevet af kloge folk, der ikke bare ved alt om deres felt, men overraskende nok kan de finde ud af videreformidle det til alle os andre på en letforståelig måde.

Serien består indtil videre af over 20 bøger, så man kan blive klogere på alt fra monstre til vrede. Og det er vi allerede i gang med at blive.

"Tænkepauser", Aarhus Universitetsforlag, 39,95 kr.