5 ting, du skal huske efter træning
SPONSORERET indhold

5 ting, du skal huske efter træning

Få 5 gode råd til når du er færdig med din træning.

Af: Christina Bølling Foto: Alamy
16. sep. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

Undgå ædeflip efter træning
En fransk undersøgelse fra Grenoble School of Management viser, at mennesker, der godt kan lide at træne spiser 35 procent færre kalorier og er mindre tilbøjelige til at få ædeflip efter træning end motionshadere. Hvis du ved med dig selv, at du griber ud efter spiselig belønning, så prøv at lave en liste over de mentale og fysiske fordele ved træningen, som ikke har med mad at gøre, og mind dig selv om dem, før du åbner køleskabet.

Cool down med musik
Du har garanteret en playliste, som sætter dig i den rigtige stemning til løbeturen, men har du også musik til at slappe af med bagefter? Nej, vel? Undersøgelser viser, at sportsfolk, der har en cool down-rutine, f.eks. går rundt i et stille og roligt tempo bagefter og/eller strækker ud til musik, døjer med mindre træningsømhed dagen efter. Syreniveauet i musklerne var markant lavere end hos dem, der gik direkte fra træning i bad eller til andre aktiviteter. Gå efter musikhits med cirka 140 BPM (slag per minut) som f.eks. Rolling Stones' klassikeren "Brown Sugar".

LÆS OGSÅ: Derfor føles det så hårdt at blive vækket af et vækkeur

Skål i kakaomælk
Det bedste, du kan indtage efter træning er, en lille flaske kakaoskummetmælk på 250 ml. Ifølge amerikanske træningseksperter indeholder mælken nemlig præcis den mængde protein, dine muskler har brug for til at restituere og tilpas meget kulhydrat til at erstatte kalorieforbruget, så du ikke går sukkerkold bagefter. Kroppen fortsætter jo som bekendt med at forbrænde kalorier også efter træningen, fordi stofskiftet får et langvarigt løft, den såkaldte efterforbrænding. Hvis du er på en skrap slankekur, er det dog bedst at drikke vand efter træningen, eller eventuelt nøjes med 100 ml anbefaler forskere ved Cornell University i USA.

Hop på vægten
Det er en god ide at veje dig før og efter træning for at kontrollere, hvor meget væske din krop mister på en almindelig time. Det er meget individuelt, men hvis du er typen, der sveder mere, end du tror, skal du være opmærksom på, om du går rundt i en kronisk tilstand af dehydrering. Bedst er at få erstattet væsketabet inden for to timer efter træningen, da væsketabet er med til at sætte kroppens processer lidt i stå efterfølgende. Også dit stofskifte. PS: Du skal drikke 150 procent af det, du har mistet, så hvis du vejer et kilo mindre efter træningen, skal du drikke 1,5 liter og ikke bare 1 liter. Vejer du 200 gram mindre, skal du drikke 300 ml.

LÆS OGSÅ: Lider du af uro i benene? Så mangler du måske dette i din kost

Vend vrangen ud af løbetøjet
Træningstøj er langt mere "beskidt" indeni på grund af sved, bakterier og døde hudceller, end det er på ydersiden, så vend dit træningstøj på vrangen før du kommer det i vaskemaskinen. Kunststof skal helst vaskes øjeblikkeligt, da lugten ellers bliver hængende i det permanent. De bakterier, der er skyld i lugten "micrococcus" formerer sig hurtigere på polyester end på bomuld. Derfor: Lad endelig ikke tøjet ligge i træningstasken, hvis du vil have det til at lugte normalt igen.


LÆS OGSÅ: Hjælper motion på depression? 

LÆS OGSÅ: Her er den mest effektive øvelse, der giver flad mave   

LÆS OGSÅ: Ingen vidste, hvor utrygt der var i Lotus Turélls barndomshjem