myter om sex
SPONSORERET indhold

6 myter om sex: Hvad er sandt & falsk?

Har lykkelige par bedre sex end andre? Tænder mænd kun på modeltypen, og kan alle kvinder få orgasme? Der er masser af myter om sex, men hvad er egentligt sandt − og hvad er falsk? Få svaret her.

Af: Redaktionen
01. aug. 2016 | Sundhed | Fit living

Hvad er sandt eller falsk, når det gælder sex?


MYTE 1: Alle andre har mere og vildere sex end mig

FALSK. Rigtigt mange danskere tror, at deres sexliv er meget kedeligere end gennemsnittet. Sådan er det ikke nødvendigvis. Min erfaring er, at et almindeligt par, der har et godt sexliv og har arbejdet målrettet med det, har sex 1-2 gange om ugen. Mere er det faktisk ikke. Og mere behøver det ikke være. Et godt sexliv handler ikke om, at det skal være vildt, og at I nødvendigvis skal kunne alle kamasutra-stillinger, men at det giver dig en dyb sammenhørighed med din partner.

ØVELSE: Drop præstationsræset, de vilde stillinger og det avancerede legetøj og koncentrer dig i stedet om det, som egentlig er vigtigt: Din nydelse − og dit samvær med din partner. Find ud af, hvad der vækker din og din partners nydelse. Beslut jer f.eks. for, at I ikke må have samleje i fire uger. I må lave alle mulige andre ting − nusse, kæle, ae, kramme og røre, men I må ikke have samleje. Det styrker nærværet og sensualiteten mellem jer.


MYTE 2: Mænd har mere lyst end kvinder

SANDT. Har du det godt i dit parforhold, så har de fleste kvinder en god sexlyst, men det er sjældent, at det er helt på niveau med mandens. Rent hormonelt har mænd bare en højere sexlyst end kvinder. Det er selvfølgelig en generalisering, men generelt holder den stik.

ØVELSE: Oplever du, din mand har mere lyst til sex end dig, så bare rolig. Det er helt normalt. Mænd og kvinders sexlyst er forskellig. Det afgørende er, at du ikke afviser ham − eller føler dig underlig, fordi du ikke har lyst. Dermed ikke sagt, at du så skal sige ja til samleje hver gang. Tværtimod. Men du skal være konstruktiv og anerkende hans lyst. Opfordr ham f.eks. til at onanere, mens du kigger på, nusser ham og hvisker et par frække ord. Det kræver meget lidt af dig, men har stor effekt. Det værste, du kan gøre, er at ignorere hans lyst. Det får ham til at føle sig mærkelig, og det starter en negativ spiral, som kan være ødelæggende for forholdet

 


MYTE 3: Alle andre kvinder får orgasmer

FALSK. Dette er en klassisk myte, som får mange kvinder til at føle sig utilstrækkelige og mærkelige, men sandheden er, at en tredjedel af alle kvinder aldrig har prøvet at få en orgasme (både klitoris og skede). Den gode nyhed er, at det bare handler om træning. Det er ganske få kvinder, der rent fysiologisk ikke kan få en orgasme. Årsagen, til at så mange alligevel ikke har fået det, er, at de aldrig rigtigt er kommet i gang. De mangler øvelse og fornemmelse for, hvordan de eller deres partner giver dem en orgasme.

ØVELSE: At lære at få en orgasme kræver tålmodighed. Derfor er det første, du skal gøre, at sætte tid af til det. Og så skal du købe en god klitorisvibrator. Mange kvinder ved ikke, hvordan det føles at få en orgasme − og derfor ved de heller ikke, hvad de skal mærke efter, når de rører ved sig selv. Det kan være meget frustrerende, men en god klitorisvibrator kan hjælpe følelsen på vej (senere kan du eksperimentere med hænderne). Og så skal du sørge for at få lyst. Har du ikke lyst til sex, hjælper selv ikke den bedste vibrator. Så derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvad der tænder dig og sætter din fantasi i gang − er det billeder, film, en erotisk novelle, en fræk fantasi? Og vær tålmodig. Det tager tid. (Layaspot, 349 kr, joybox.dk).

MYTE 4: Lykkelige par har god sex hele tiden

FALSK. Lykkelige par har ikke god sex hele tiden – de har faktisk ikke en gang sex hele tiden. I et sundt og lykkeligt parforhold går sexlivet også op og ned. Forskellen er, at man kan tale åbent om det og sætte ord på, hvorfor man f.eks. ikke har lyst i øjeblikket. Ligesom søvn, sult og energi er din seksualitet og lyst nemlig påvirket af alt andet i dit liv. Har du fået nyt job, er din veninde syg, er du i dårligt humør? Der kan være mange årsager til, at lysten ikke er så høj i øjeblikket, og det er ok. Der er ikke noget galt. Det afgørende er at tale åbent om det i stedet for at gøre det til et problem – så skal lysten nok vende tilbage.

ØVELSE: Er I ikke vant til at snakke om sex og lyst, så start stille og roligt og accepter, at du er nervøs og bange. Det er ikke særlig behageligt, mens det står på − især ikke de første par gange − men bagefter er det fantastisk. Har du svært ved at få hul på snakken, så tag udgangspunkt i noget konkret f.eks. denne artikel. Sig til din partner "jeg læste, at ..." eller "... prøv lige at se her". Det gør det lettere

MYTE 5: Sex bliver bedre med alderen

SANDT. Dit sexliv er en naturlig del i din udvikling som menneske, og derfor udvikler det sig også og bliver bedre med alderen, hvis du holder det ved lige. Du bliver mere bevidst om, hvad du gerne vil have, og hvad du godt kan lide. Du bliver bedre til at sige fra. Og du bliver du mere afslappet omkring dig selv og din seksualitet.

ØVELSE: Dette er et rigtigt godt eksempel på, at det er vigtigt, at du tager hånd om din seksualitet. Og der skal faktisk ikke så meget til. Bitte små ting er nok til at holde udviklingen i gang. Udvikling behøver nemlig ikke at betyde, at I skal i swingerklub eller dyrke tantrasex. Hvis I har lyst til det, så er det fint, men små ting er nok til at holde sexlivet friskt. Og så skal du passe på dit underliv. Helt bogstaveligt talt. Ligesom med resten af kroppen er det vigtigt, at du træner dit underliv, hvis du gerne vil have, at det skal være i topform hele livet. Derfor er knibeøvelser fantastiske − og to gange om ugen er nok til at gøre en forskel.

MYTE 6: Mænd tænder kun på store bryster, lange ben og smal talje

FALSK. Jo, mænd tænder på store bryster, for de er generelt meget visuelle, og store bryster er feminint og kvindeligt, men når de skal vælge en partner, som de skal være sammen i længere tid og måske have børn med, så er din udstråling langt mere afgørende, end hvordan du ser ud. Mænd ved det faktisk ikke, for det sker helt ubevidst, men de tænder på udstråling. Når alt kommer til alt, tænder de meget mere på kvinder, der er glade, åbne, imødekommende og hviler i sig selv, end på store bryster.

ØVELSE: Hvordan får du så denne udstråling? Svaret er: Ved at have det godt med dig selv. Det lyder måske som en kliche, men det er ikke desto mindre sandt. Jo mere du hviler i dig selv, jo mere tiltrækkende virker du også på modparten. Det handler i høj grad om personlig udvikling. Tag ansvar for dit liv, og lug ud i de ting, du ikke så godt kan lide, og fyld ud med det, som du godt kan lide. For nogen handler det om et terapiforløb, for andre handler det om at spørge sig selv: Hvad kan jeg lide ved mit liv, hvad kan jeg ikke lide, og skrue op for det første og ned for det næste.

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du har sex?

SE OGSÅ: Sexolog Jakob Olrik: Han skal helst have lidt mere lyst end dig