Daisy Løvendahl
SPONSORERET indhold

7 fif, der gør dig mere modig

Opfatter du mod som noget medfødt? Tænk i stedet på det som et karaktertræk, som kan trænes, og som gør dig i stand til at handle ud fra det, som er vigtigt for dig – også når du er bange og sårbar. Her stiller personlig rådgiver Daisy Løvendahl dig 7 spørgsmål, der træner dit mod.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
27. jun. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. Hvad er vigtigt for dig?

Glem, om det er en stor eller lille ting. Hvad rører dit hjerte? Lige nu. Hvad er værdifuldt, vigtigt og centralt for den, du er, og det liv, du vil leve? Tænk både på din hverdag, dine værdier og dine drømme.

2. Hvis du var mere modig, hvad ville du så gøre?

Tag gerne en pen og et stykke papir, og skriv løs. Lad tankerne flyve frit, og fold dem ud og ind. Sæt dit ur til om 8 minutter og giv los. Når du har skrevet løs eller tænkt, så det bragede, så vælg en enkelt ting ud. Gør gerne denne ting helt konkret og håndgribelig. Det er f.eks. abstrakt at sige, at du gerne vil være mere modig og dedikere dig til at hjælpe børn, der har det svært. Det er håndgribeligt at sige, du gerne vil støtte et barn, du kender, som har det svært.

3. Hvem vil du gerne være?

Filosoffen Nietzsche har skrevet: Bliv den, du er. Kort sagt betyder det, at du hele livet igennem skaber den, du er. Alle dine handlinger og alle de ting, du lader passere, gør dig til den, du er. Således kan du hver dag skabe dig selv ved at handle ud fra din frygt – eller dit mod. Så hvem ville du blive, hvis du handlede modigt lige nu.

LÆS OGSÅ: 8 spørgsmål: Få svar på, om du er stresset

4. Hvad nu hvis…

… du i stedet gør noget andet end at handle på dit mod? Eller lader helt være med at gøre noget og sætter dig i sofaen med en kage og et afsnit på Netflix? Hvad betyder det så for dig?

5. Hvad kræver det reelt af dig?

Hvis vi for en stund bliver helt lavpraktiske, hvad kræver det så reelt af dig at handle på dit mod? Skriv en liste over både de konkrete ting, du har brug for, og de ting, du har brug for støtte til eller skal finde ud af. Se derefter på din liste og vurder, om det er noget, du reelt kunne gøre, hvis du virkelig ville. Jeg beder dig ikke beslutte, om du vil gøre det. Jeg spørger bare, om det teoretisk kunne lade sig gøre?

6. Og hvad så, hvis du fejler?

Du har grundlæggende to valg. Gør det eller lad være. Der er ikke rigtig noget midtimellem, som virker. Jeg vil klart anbefale dig enten at tage mod til dig og springe ud i det, du ville gøre, hvis du havde mere mod – eller helt lade være. Der er ingen skam i at lade være. De fleste af os går gennem mange dage i livet og lader være. Vi er tit verdensmestre i at lade være. Men nogle gange giver det mening at gøre det. Satse og risikere at blive såret, gøre sig til grin, sige sin mening og fejle. For nogle gange er det, du ønsker, måske så vigtigt, at det er værd at finde modet og løbe en risiko. Og måske lykkes det ... Det kan du kun vide ved at samle modet og handle på det. Og uanset om du fejler eller ej, så er du blevet et mere modigt menneske, hvis du gjorde det.

7. Tør du?

Nu ved du, hvad det kræver af dig at handle på dit mod – og hvad det giver dig. Og så er sidste step sådan set bare at gøre det. Udfordr dig selv til at gøre noget i dag, der kræver dit mod. Også selvom du ikke tør.

Anbefalet til dig