Sådan undgår du 7 typiske løbefejl
SPONSORERET indhold

Sådan undgår du 7 typiske løbefejl

Tjek her om du begår en eller flere af de gængse løbefejl, som sundhedsredaktør og løbeblogger Christina Bølling fortæller om her.

Af: Christina Bølling Foto: Les Kaner
01. maj. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

1. Vægttab som eneste motivation.
Løb overgår de fleste motionsformer, hvis du vil tabe dig. Men hvis vægttab er din eneste motivation, bliver løbesuccessen begrænset. Løb kan nemlig andet end at få store numser til at blive til små, så prøv at fokusere på andre fordele. F.eks. at det er den bedste kur mod de symptomer, der knytter sig til hverdagsstress såsom irritabilitet, nedsat immunforsvar og dårlig hukommelse. Træn uden at presse dig selv, og du vil opleve nogle af de samme stjernestunder, som mennesker, der mediterer, beretter om.

2. Dårlig timing
Du gider ikke løbe... Og det er fuldt forståeligt! Det øsregner udenfor, og himlen er grå og mørk, både når du står op, og når du kommer hjem fra arbejde eller studie. Start din løbekarriere om foråret (som alle de andre). Det er ti gange lettere, når vejret er mildt, og der er masser af lyse timer at tage af. Marts-april er årets bedste kom-i gang-med-at-løbe-måneder.

3. Manglende styrketræning
Styrketræning er det perfekte supplement til løbetræning. Du kan faktisk opnå bedre løbetider ved at løfte lidt jern engang imellem, fordi musklerne ikke bare bliver stærkere, men også arbejder mere effektivt. Endvidere beskytter styrketræning mod nogle af de irriterende skader, der opstår, når din kondition er bedre end din styrke, så du ikke presser dine muskler og sener for meget på løbeturene.

4. Urealistiske eller ukonkrete mål
Løb er en livsstilsændring – og derfor vil du se din krop forandre sig på måder, du ikke troede var mulige. Men længere ben, smalle ankler, hvis du er kraftigt bygget, eller 10 kilos returvægt på rekordtid er altså ikke en del af løbepakken. Et realistisk mål kan være at lære at løbe 5 km på seks uger og at tabe ca. 0,5 kilo om ugen.

5. For store forventninger
Læs svaret ovenfor igen... Hvis du sætter realistiske mål, får du også mulighed for at være glad og stolt, når du lykkes, i stedet for hele tiden at føle dig ikke-god-nok.

6. Du spiser det forkerte
En løbetur forbrænder ca. 500 kalorier, men du kan hurtigt sætte træningsindsatsen over styr, hvis du ikke har kontrol over dine spisevaner. 50 procent kulhydrat, 20 procent protein og højst 30 procent fedt er et godt udgangspunkt.

7. For lidt lyst, liv og nydelse
Noget for noget! Hvis du skal blive glad for at løbe resten af livet, skal du også have noget ud af din indsats. Nyd, at du kan tillade dig lidt mere af det gode uden at tage på, og prøv i øvrigt også at gøre løbetræningen så appellerende som muligt. Gå efter smukke, varierede ruter, tag veninderne med, lav sjov, og skru op for musikken.

SE OGSÅ: 5 ting du skal vide om dine løbesko