Anne Louise Hassing

Foto: Privat Skuespiller Anne Louise Hassing om sundhed.

"Dét har jeg taget med mig fra den periode, hvor jeg var ramt af stress"

Skuespiller Anne Louise Hassing har altid gået meget op i sundhed, men hendes deltagelse i tv-programmet ”12 uger i helvede” har alligevel givet hende nye perspektiver på kost og motion. Nu har hun fundet ud af, hvor meget godt powerwalks, fastetider og muskeltræning gør for hendes 54-årige krop.

Hvorfor takkede du ja til at være med i ”12 uger i helvede”?

"Jeg kunne bare se, at der sker noget med ens krop, når man kommer over de 50 år. Det var ligesom begyndt at gå den forkerte vej for mig, og det var den primære årsag til, at jeg meldte mig til programmet. Men jeg havde også brug for hjælp til at få pulsen op. Det har jeg nemlig været bange for, siden jeg gik ned med stress. For det der med at pulsen bare banker derud af, minder mig meget om den periode, hvor jeg havde stress. Så jeg troede slet ikke, at det med høj puls var godt for mig. Men det er det jo – og det var godt, at der var nogen til at fortælle mig det."

Hvordan har programmet påvirket dit forhold til sundhed?

"Jeg har egentlig gået meget op i sundhed i en del år. Men efter jeg har været med i programmet, har jeg lært at finde balance i tingene. Der skal være balance mellem, hvor meget man bevæger sig, og hvor meget man indtager. Og det er jo ikke rocket science, men jeg føler, at jeg selv lige skulle knække koden helt. Før spiste jeg virkelig sundt, men jeg indtog også kæmpe mængder af den sunde mad. Igennem programmet lærte jeg i stedet at faste. Vi havde ligesom et vindue fra kl. 12-20, hvor vi spiste, og så gav vi kroppen en pause derudover. I starten var jeg meget skeptisk, for jeg troede ikke, at jeg var sådan en, der kunne faste. Men det har vist sig at være virkeligt godt for mig. Jeg har meget mere energi nu."

LÆS OGSÅ: Anne Louise Hassing efter 12 uger i helvede

Hvordan holder du dig i form i dag?

"Det er en af de andre ting, som jeg har taget med mig fra programmet. Vi skulle gå powerwalk hver dag og lave muskeltræning. Det er jeg nærmest blevet afhængig af nu. Jeg har altid gået ture, men der skulle virkelig fut i fejemøget! Og så er det også bare virkelig fedt at have fået stærke muskler. Det vil jeg gerne holde ved lige. I starten syntes jeg, at muskeltræning var totalt kedeligt. Men lige så snart, at jeg kunne mærke, at jeg havde fået mere styrke, blev det sjovere. Nu træner jeg næsten hver dag. Enten noget yoga eller rolig træning derhjemme og så to-tre gange i ”fitteren”, hvor jeg virkelig giver den gas."

Hvad er dit råd til en sundere hverdag?

"Prioritér søvn, masser af vand og en gåtur. Og så skal man også huske at slukke for indtryk i løbet af en dag. Det er i hvert fald noget, som jeg har taget med mig fra den periode, hvor jeg var ramt af stress. Vi skal huske at slukke for det hele engang imellem."

LÆS OGSÅ: Rebecca Laudrup: "Med den mentalitet har jeg smidt fem kilo"

Anne Louise Hassing, 54 år

Skuespiller, kendt fra bl.a. ”Badehotellet” på TV 2 og aktuel i ”12 uger i helvede” på Kanal 5/Discovery+, hvor kendte danskere får professionel hjælp til at ændre livsstil af træner Tor Andersen, som desuden er ALT for damernes faste sundhedsekspert. Hun har en søn fra et tidligere ægteskab.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Træning