blodtype
Foto: Getty Læs, hvorfor forfatteren bag bogen om blodtypekost mener, at diæten forbedrer livskvaliteten

om blodtypekost

Charlotte Reffstrup om blodtypekosten: “Du opnår en indre balance i kroppen”

Spis efter din blodtype, og oplev store forbedringer af dit helbred og din livskvalitet, mener Charlotte Reffstrup, forfatteren til en af de mest populære danske bøger om kuren.

Hvad vil det sige at spise efter din blodtype?

“Blodtypekost er en kost, der er bestemt ud fra din blodtype. Der findes fire blodtyper, og det er 0, A, B, og AB. Idéen bag blodtypekosten er, at ikke alle har godt af de samme fødevarer. Din blodtype er bestemmende for, hvordan maden rent kemisk bliver optaget i din krop. Det kan godt være, at du spiser en masse dejlig hytteost og avocado til frokost. I begge produkter findes gode næringsstoffer, men kun for nogle. Hvis du har blodtype 0, bør du for eksempel undgå begge dele. Blodtype 0 fordøjer nemlig ikke produkterne særlig godt. Du har sikkert også prøvet at være træt efter et måltid. Det vil ofte skyldes, at du ikke har næret din krop optimalt. Spiser du en mere syredannende kost, end kroppen kan nå at udskille, bliver syren ophobet i bindevævet. Syreophobninger ændrer vores sundhedsstilstand, energitilstand, hudens udseende og konsistens, hele kropsfaconen og din vægt.”

Hænger en blodtypediæt sammen med en bedre fordøjelse?

“Ja. Spiser du efter din blodtype, får du en god balance i dit tarmsystem og en god fordøjelse. Når du spiser mange af de madvarer, som din krop har svært ved at fordøje, binder det væsken i din krop. Spiser du derimod den gavnlige kost og neutrale fødevarer, vil du helt automatisk føle dig mindre oppustet.”

LÆS OGSÅ: Maria tester blodtypekost: “Min lyst til at snacke er blevet mindre, og jeg har en bedre følelse af mæthed”

Har det andre effekter på kroppen?

“Du opnår i langt højere grad en indre balance i kroppen, mere energi og et bedre helbred, men også ydre faktorer, som cellulite og slap hud er afhængig af, hvad du spiser. Dit bindevæv ændrer facon, når du indtager fødevarer, som din krop ikke fordøjer godt. Når du spiser efter din blodtype, booster du dine celler og dermed dit immunforsvar.”

Hvordan deler du kosten op – er det enten eller, eller kan du gradbøje?

“Du behøver ikke spise fanatisk efter blodtypekonceptet, men kan navigere efter, at der er fødevarer, som er gavnlige, neutrale og nogle, du bør undgå.”

Hænger blodtypekost sammen med vægttab?

“Når du omlægger din kost ud fra din blodtype, får du udrenset de ophobede affaldsstoffer. Dyrk motionen ud fra blodtyperne, og spis efter din blodtype. Med sådan en omlægning vil de fleste opleve et vægttab. Jeg betragter blodtypekosten som en livsstil. På den måde kan du fastholde din idealvægt.”

Charlotte Reffstrup er bindevævsmassør og forfatter til bogen "Blodtypekost – fra ubalance til balance"

LÆS OGSÅ: Blodtypekost: Det mener eksperterne om kuren

Om blodtypediæten

Diæten er udviklet af den lægeuddannede naturopat Peter D’Adamo, der deler folk op i kategorier ud fra deres blodtype og udfra denne bestemmer, hvilken kost der passer til dem.
BLODTYPE 0: Bør f.eks. spise kød, fisk og skaldyr, lever, grønkål, spinat og broccoli, men ikke hvede. Du skal desuden begrænse mængden af mælkeprodukter og dyrke aktiv motion.
BLODTYPE A: Har gavn af at spise vegetarisk, undgå natskyggegrøntsager (aubergine og kartofler) og mælkeprodukter samt dyrke blid motion.
BLODTYPE B: Har gavn af at spise en varieret kost med både kød, grøntsager og mælkeprodukter samt at dyrke moderat motion. Blodtype B er den eneste type, der både tåler og har godt af mælk og komælkoste.
BLODTYPE AB: Denne blodtype er mere sjælden og har en stor del af blodtype A og B’s svage og stærke sider. Bør holde igen med mælkeprodukter og begrænse kødindtag, da blodtype AB ikke har tilstrækkeligt med mavesyre til at omdanne kød effektivt. Har godt af afspænding.

Se, hvad vi ellers skriver om: Vægttab, Slankekur og Kost