-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Boost din fordøjelse med disse fødevarer
De fleste elsker smagen af sødt og salt, men går en stor bue uden om mad, der smager bittert. Men skal man tro forskerne, så er det ærgerligt, for bitterstofferne gavner din sundhed og er uundværlige, når det gælder om at opretholde en god fordøjelse.
Rucola, grapefrugt, rosenkål og julesalat. Bitterstoffer findes i de fleste frugter, grøntsager og krydderurter i større eller mindre grad, men det er de færreste af os, der bryder os om mad, der smager bittert. Derfor er mange af de grøntsagssorter, der traditionelt indeholder mange bitterstoffer, enten gået i glemmebogen, eller også er bitterstofferne med tiden blevet fjernet igennem udvikling og forædling af nye sorter – og det er faktisk ærgerligt.
Disse særlige plantestoffer, der giver frugt og grønt deres bitre smag, har nemlig vist sig at have en række positive sundheds- og helbredsmæssige egenskaber og spille en afgørende rolle for din krop. Foruden at bitterstofferne menes at stimulere fordøjelsen, fremme appetitten og styrke den naturlige tarmflora, så viser et dansk forskningsprojekt (Maxveg), som skal kortlægge de sundhedsmæssige gevinster ved at spise bittert, at bitterstoffer også har en positiv virkning på sundheden.
Ifølge forskerne, kan mere bitter mad på menuen nemlig være med til at beskytte mod en række alvorlige livsstilssygdomme og nedsætte risikoen for bl.a. hjertekarsygdomme, forskellige kræftformer, type-2 diabetes og styrke immunforsvaret.