Cecilie Haugaard
SPONSORERET indhold

Cecilie Haugaard: "Jeg er ikke god til regler, restriktioner eller noget, som jeg SKAL"

Cecilie Haugaard har altid været glad for motion, men løb er noget helt særligt – og det er ikke blevet anderledes, efter hun er blevet mor. En løbetur giver nemlig hendes hoved en tiltrængt pause fra tanker og kroppen fornyet energi.

Af: Simone Vedel Hellgreen Laursen Foto: Polina Vinogradova
20. sep. 2022 | Sundhed | ALT for damerne

Den fysiske og den mentale sundhed hænger uløseligt sammen for mig. Hvis jeg kan mærke, at jeg er presset mentalt, fordi der kører mange tanker rundt i mit hoved, hjælper det mig at komme ud og bevæge mig eller bare gå en lang tur – selvom det er en af de ting, som jeg har mindst overskud til i situationen. For jeg ved, at hvis jeg kommer afsted, har jeg en meget bedre følelse i kroppen bagefter. Det er uanset, om det er en løbetur på 20 minutter eller en gåtur på 45 minutter. Det hele hjælper.

Jeg elsker at løbe, men jeg har maks. løbet 10 kilometer i mit liv – og det har jeg måske gjort 10 gange. Derfor er det også en udfordring, at jeg her i september skal løbe halvmaraton. Jeg har en lille frygt for, at min krop får skader, men jeg er sikker på, at den nok skal klare det, så længe jeg lytter til den.

LÆS OGSÅ: Tv-vært Mette Frisk fik et chok, da hun undersøgte indholdet i kopnudler...

Løb giver mig frihed og ro. Tankerne i mit hoved tonser rundt, men når jeg løber, bliver der stille og roligt sorteret i dem. Det elsker jeg virkelig. Især efter, at jeg er blevet mor. Der er det rart at få et moment til at komme ud og tømme hovedet. Det kan være, at der er nogle ting, som jeg lige har brug for at tænke igennem.

Andre gange har jeg mere behov for at fordybe mig f.eks. ved at lytte til en lydbog eller en podcast, mens jeg andre gange har brug for at lytte til noget musik og komme hjem med en helt anden energi.

LÆS OGSÅ: Julie Steincke: ”Jeg kan godt mærke, at min krop begynder at ændre sig”

Jeg løber normalt ikke efter et program, for jeg er ikke et rutinemenneske. Jeg trives bedst med spontanitet og er meget lyststyret. Jeg er ikke god til regler, restriktioner eller noget, som jeg SKAL. Jeg kender til gengæld mig selv, og jeg plejer som regel helt naturligt at få lyst til at bevæge mig eller løbe en tur.

Det kommer, når det kommer. Men fordi jeg har udfordret mig selv til at gennemføre det her halvmaraton, har jeg været nødsaget til at ændre lidt på det og beslutte, at jeg SKAL ud og løbe et bestemt antal gange om ugen. En form for ramme, som jeg har været nødt til at indfinde mig med. Det er for det bedste. Det bliver en mental udfordring, men det skal nok gå godt.

LÆS OGSÅ: 5 tricks til at blive en lettere løber - helt uden at løbe

Jeg glæder mig virkelig til den følelse, som jeg tænker, at jeg vil have, når jeg løber over målstregen og i dagene efter halvmaratonet. Jeg tror, at jeg kommer til at få en endnu stærkere følelse af, at jeg kan klare det, som jeg sætter mig for – også selvom det er en udfordring. Det bliver fedt.

Anbefalet til dig