Chris MacDonald, Ibi Støving og Louisa Lourang: Vores bedste tips til mere energi
SPONSORERET indhold

Chris MacDonald, Ibi Støving og Louisa Lourang: Vores bedste tips til mere energi

Har du også svært ved at holde energiniveauet højt, når det er mørkt og koldt udenfor, så læs med her, hvor Chris MacDonald, Ibi Støving og Louisa Lorang giver os deres bedste tips.

Af: Susanne Knutzen
08. dec. 2014 | Sundhed | Fit living

„Skab din egen blå himmel”
Sundhedsguruen Chris MacDonald, 41, tanker energi fra sit sociale liv.

Hvordan holder du energiniveauet oppe?
– Jeg er ekstra opmærksom på de basale ting som søvn, kost, motion og meditation. Som amerikaner er jeg også meget inspireret af det hyggelige i Danmark. Dit sociale liv kan give et energiboost, så når det ikke er så hyggeligt udenfor, må du bringe hyggen indenfor. Skab en blå himmel på en anden måde.

Dit bedste energitip? ’
Kom ud i dagtimerne, og få en god dosis motion i det fri. Der er stadig masser af lys derude, selvom det er koldt og overskyet. Det betyder rigtig meget, så kom af sted ’ uanset regn eller kulde.

„Mit krudtugle-gen holder mig i gang”
Vinter påvirker ikke tv-vært og iværksætter Ibi Støving, 39. Hun har knald på hele året rundt og får sit energiboost fra sund kost, søvn og vand.
– Jeg har aldrig været påvirket af årstiderne som sådan. Jeg er et vinterbarn, så jeg har altid haft fødselsdag i snevejr og glædet mig, når det begyndte at blive koldere.

Hvordan holder du dit energiniveau oppe?
– Jeg gør ikke noget bevidst. Jeg har sådan et krudtugle-gen, der holder mig i gang hele året rundt. Lige nu er jeg talsperson i kampagnen for Boliga Selvsalg, og så blogger jeg på crystalkidbabyshark.dk, hvor min kæreste og jeg skriver om vores liv. Jeg har selvfølgelig brug for nogle ting for at holde mit tempo oppe, men det er de samme ting hele året rundt.

Hvad er dine allerbedste tips til mere energi?
– Jeg har spist efter min blodtype de seneste 14 år, og jeg er nok den eneste i Danmark, der stadig gør det, men det virker for mig. Jeg spiser masser af grønsager, frugt og magert protein, og det holder mit energiniveau højt. Jeg har mere overskud og er aldrig syg. Derudover er der de basale ting som søvn og vand. Jeg går aldrig overdrevent sent i seng, så jeg får masser af hvile, og så drikker jeg rigtig meget vand hver dag. Det øger min koncentration og holder irritabiliteten fra døren.
TIP! Forsøg at tænke positivt, og smil, så meget du kan – det spreder positiv energi omkring dig!

„Boost din energi med grapefrugt og kål”
Tv-kok og kogebogsforfatteren Louisa Lorang, 37, holder energien oppe med powerjuice og danske grønsager.

Hvordan holder du humøret oppe?
– Jeg er meget bevidst om, hvad vi spiser om efteråret, fordi det er særlig vigtigt at have noget at stå imod med. Det skal virkelig være noget mad, der booster energien, så jeg juicer meget. Min bedste vinterjuice er med persille, æbler og citron. Når du drikker den, kan du mærke energien helt ud i fingerspidserne.

Hvad er ellers god energimad?
– Sørg for at få masser af frugt og grønt, selvom det ikke er sommer længere. Alle rødderne er perfekte om efteråret, hvor de stadig er nye, så kast dig over rødbeder, pastinak, gulerødder og persillerødder. Og husk at spise kål. Grønkål er for eksempel fantastisk. Jeg spiser det, juicer det og laver chips af det.

Hvad er dit allerbedste tip til mere energi?
– Gå udenfor. Tag en weekend ud i naturen, og kig på vandet. Det virker og giver god energi. Jeg elsker selv at tage til Vesterhavet og bare blive blæst fuldstændig igennem af den der særlige vesterhavsvind.

SE OGSÅ: Eksperternes bedste tips: Sådan skruer du op for emergien

SE OGSÅ: Et skud vitaminer, tak: Opskrifter på juice og smoothies

SE OGSÅ: Stor guide: Spis dig til mere energi