Sara Jin Smidt
SPONSORERET indhold

Det mener eksperten om Katrines vægttab med Nupo

Det er helt normalt, når Katrine Memborg har svært ved at lægge Nupo fra sig, mener chefredaktør og ernæringsekspert Sara Jin Smidt. Det kræver nemlig nye vaner og klare valg, som hun var fritaget under kuren.

Af:: Charlotte Wendt Jensen Foto: Klaus Rudbæk
28. okt. 2019 | Sundhed | Fit living

Er en pulverkur farlig?

“Det korte svar er nej. Vi har tidligere i FIT LIVING haft pulverkure med både i artikler og podcast, og alle landets førende eksperter er enige om, at den er sammensat sådan, at hvis du følger den, kan du ikke gøre noget forkert. Du er garanteret, at du får de mikro- og makronæringsstoffer, som kroppen har behov for, hvilket særligt er noget, du kan være i risiko for at komme til at mangle ved andre kure. Jeg har været tilknyttet to store vægtvedligeholdelsesstudier på Institut for Idræt og Ernæring, hvor forsøgspersonerne gennemførte en otte ugers pulverkur forinden, så der var et vægttab at vedligeholde. Der valgte vi netop pulverkurene, fordi de var de mest effektive.

Katrine har været på Nupo i virkelig lang tid, og det er ikke alle, der kan eller skal det, og du kan også sagtens bruge Nupo, hvis du normalt spiser i balance, men blot har taget lidt på i en periode.”

Læs også: Katrine tabte 20 kilo på 12 uger

Katrine er bange for at tage på igen, så hun holder stadig fast i Nupo. Hvorfor er det så svært at vende tilbage til rigtig mad?

“Katrines reaktion på kuren er ganske normal. Jeg skrev speciale netop om forsøgspersonernes oplevelse af at være på en otte uger lang pulverkur, og rigtig mange beskrev det præcis, som Katrine gør.

Der er mange aspekter i det, men noget af det vigtigste er, at mange har kæmpet med deres krop og vægt i enormt mange år, og der ligger mange valg i alt, hvad de gør omkring mad og motion, uanset om de taber sig, holder vægten eller tager på. Pulverkuren giver på den måde en enorm frihed, fordi du ikke skal tage stilling til hvilken mad, du skal spise. Der er ingen tvivl om, at det, at hun nu selv skal styre sin kost, er med til at gøre det svært for Katrine at vende tilbage til rigtig mad nu.”

Hvor ligger Katrines største fremtidige udfordring?

“Katrines vægttab kan deles ind i fire dele. Den del, hvor hun tager på og er utilfreds, den del med vægttabet og den del, hun er i nu, som er overgangen til almindelig mad. Det er ikke kun et spørgsmål om, at hun skal i gang med at spise mad igen, men at hun skal tillægge sig helt nye vaner. Sidste del er at holde sin nye vægt. Her skal hun finde balancen mellem at forbrænde lige så meget, som hun indtager.”

Anbefalet til dig