Bryllupsfit
SPONSORERET indhold

Fra babyfedt til bryllupsfit: Part 2

Kom i dit livs form sammen med redaktionschef Camilla Natascha Nivaro, der snart skal giftes. Her får du programmet Fra babyfedt til bryllupsFITs anden del. Du er nu midtvejs, og vi skruer lidt op for træningsintensiteten, mens kostprogrammet er det samme.

Af: Redaktionen Foto: Klaus Rudbæk
09. jul. 2018 | Sundhed | Fit living

Der er gået 10 uger, og Camilla Natascha Nivaro har tabt sig 23,6 kilo, siden hun var højgravid. De første uger var motivationen i top, men siden har bryllupskagesmagning sat gang i en trang til mere sødt, som hun kæmper med at få stoppet igen. Hun husker dog at klappe sig selv på skulderen over, at hun stadig følger planen, og at hun møder op til træning.

Læs også: Challenge: Fra babyfedt til bryllupsfit: Part 1

Status på Camilla efter de første 10 uger

 • Højde: 170 cm
 • Vægt før graviditet: 66,5 kg.
 • Vægt som højgravid: 95 kg.
 • Vægt to måneder efter fødslen: 80 kg.
 • Vægt 10 uger inde i programmet: 71,4 kg.
 • Vægtmål: 62 kg.
 • Bryst nu: 92 cm. Start: 90 cm.
 • Overarme nu: 28 cm. Start: 30 cm.
 • Talje nu: 75 cm. Start: 85 cm.
 • Hofte nu: 101 cm. Start: 108 cm.
 • Lår nu: 52 cm. Start: 58 cm.
 • Fedtprocent* nu: 30. Start: 34,6. (*Skal ligge mellem 21-33 procent)
 • Sundhedstjek: Har været til 8-ugers undersøgelse, ammer ikke og mavemusklerne har samlet sig fint.

Den første tid

“De første uger var jeg mega motiveret, fordi jeg hurtigt tabte mig 2,8 kilo. Jeg havde spist forkert og for meget i lang tid, så jeg havde virkelig lyst til at gøre en indsats. Jeg blev dog lidt overmodig og efter ikke at have løbet i et lille år, løb jeg en tur på 40 minutter. Det resulterede i, at jeg fik ondt i knæet, så jeg blev nødt til at drosle ned for træningen, og da jeg samtidig blev syg i 14 dage, blev jeg virkelig udfordret i forhold til at holde den slanke linje. Det lykkedes at holde ved, men ikke uden at have ondt af mig selv.”

Vægten

“Fordi jeg tabte mig så meget den første uge, blev jeg skuffet, da jeg ikke leverede det samme vægttab i ugerne efter. Men jeg følger stadig min plan om at tabe ét kilo i gennemsnit om ugen og er stadig motiveret. Men der kommer en hverdag. Rent mentalt er jeg lidt af en hurtigløber, der er god til slutspurten, men det her er så langt er projekt, at det bliver lettere for mig at falde i.”

Den største udfordring

“At gå til holdtræning har simpelthen været så angstprovokerende. Jeg har aldrig gået til holdtræning, fordi jeg er sindssygt dårlig til at koordinere mine lemmer, så det at skulle stå foran andre, når jeg ovenikøbet vejer for meget og er i superdårlig form, føles ydmygende. Første gang stod jeg forrest, men jeg følte mig til grin, når jeg stod og hoppede den forkerte vej, så nu står jeg bagved og prøver at følge med. Men jeg kan mærke, at det er rigtig god træning, fordi jeg bliver udfordret på en anden måde, end jeg plejer. Sidste gang havde jeg hele fem minutter, hvor min step var synkron med alle andre, så der er små sejre hver gang, og jo mere jeg taber mig, jo lettere bliver det at udføre øvelserne.”

Læs også: Træningsprogram: Fra babyfedt til bryllupsfit: Part 1 

Det sværeste

“Det bliver sværere og sværere for mig at holde mig fra søde ting. Det begyndte med, at jeg var til kagesmagning af min bryllupskage, og nu hvor jeg alligevel havde spist kage den dag, kunne jeg også lige spise lidt slik om aftenen. Dagen efter var der fødselsdag i familien, hvor der var kagemand, og da jeg først var faldet i med det første stykke, spiste jeg to til. Nu er der gået 14 dage, hvor jeg har haft svært ved at lægge de søde sager fra mig. Når først jeg falder i, føler jeg, at det hele går i vasken, og så spiser jeg endnu mere, hvorefter jeg sidder helt demotiveret tilbage.”

Det bedste

“Jeg har det supergodt i min krop, og jeg kan mærke, at den er blevet stærkere. Jeg har sådan glædet mig til ikke længere at have graviditetsbukser på, og nu kan jeg lukke mine jeans igen og passe mit lækre undertøj. Jeg kigger mig i spejlet og føler, at jeg ser godt ud. Jeg vil stadig rigtig gerne tabe mig mere og blive mere tonet, men jeg føler mig meget mere adræt og bedre tilpas i min krop. Der er plads til forbedring, og det er motiverende i sig selv, men det er fantastisk at kunne genkende mig selv på billeder og have det godt. Jeg synes også, jeg har fået smukkere hud og mere glød af at skrue ned for det usunde, så det er jo en fantastisk bonus.”

Status

“Jeg er næsten halvvejs i forløbet, og lige nu er jeg udfordret. Jeg synes, det hele er ekstremt svært, og jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg kommer tilbage på sporet igen. Vi har fået talt om, at når jeg falder i, skal jeg parkere det og lade være med at regne på, hvor mange kalorier eller kilo, jeg er bagud. I stedet for at føle, at det er alt eller intet, skal jeg acceptere, at det er menneskeligt at falde i og så komme op på hesten igen. Det hjælper ikke at straffe mig selv og falde endnu mere i. Jeg er overrasket over hvor meget mad, jeg kan spise for 1.200 kalorier, hvis jeg sammensætter det rigtigt, og jeg oplever ikke sult i løbet af dagen.”

Det næste mål

“Det var en milepæl for mig at tabe 20 kilo, så mit næste mål er at komme under 70 kilo. Det glæder jeg mig helt vildt til og derefter at ramme de 66,5 kilo, som jeg vejede, inden jeg blev gravid. Jeg skal helst se resultater hele tiden for at blive motiveret, så når jeg er inde i en periode, hvor det går op og ned, skal jeg holde fast i, at jeg rent faktisk følger planen, selv om vægttabet er ulige fordelt over ugerne.

Jeg har født to børn og er tilbage igen på relativt kort tid, og det går jeg og klapper mig selv på skulderen over. Jeg synes, at min mave ser okay ud, og jeg tror oprigtigt på, at jeg igen kan få en flad og tonet mave, hvis jeg forsætter med den her kost og træning. På den måde er kroppen for vild.

Fremover skal jeg lære mig selv, at lidt træning også har ret. Det ligger i mig fra tidligere, at jeg helst vil løbe 10 kilometer eller mere, men jeg har givet mig selv lov til at løbe 25 minutter. Det er okay at løbe langsomt og ikke særlig langt, blot kroppen kan følge med. Lidt har også ret. Og så er jeg begyndt til reformertræning hos Powerhouse CPH to gange om ugen udover min anden træning.”

Kostplanen

Følg Healthy Skinny Bitch-diæten (HSB), hvor du må spise 1.200 til 1.300 kalorier om dagen fordelt på i alt fem måltider, hvor nogle er små og andre større.

Inddel dine måltider i morgenmad, formiddagssnack, frokost, eftermiddagssnack og aftensmad, så du spiser godt fordelt ud over dagen. Sammensætningen af måltiderne er afgørende for, at du bliver mæt for få kalorier, samt at du får dækket kroppens behov for protein, fedt, kulhydrat, vitaminer og mineraler. Kalorierne skal primært komme fra grove grøntsager og proteiner samt en begrænset mængde grove kulhydrater og gode fedtstoffer.

De 1.200-1.300 kalorier skal du bruge på rigtig mad. Ikke slik, kage, alkohol og flydende kalorier. Frugt skal du spise i begrænsede mængder – højest et 1-2 stykker om dagen.

Træningsprogrammet

Bevæg dig en time hver dag. 1 ugentlig løbetur på en halv time. 1 ugentlig stram op-time i for eksempel et fitnesscenter.

2 ugentlige styrketræningstimer, hvor du laver programmet på, som du finder her: Fra Træningsprogram: Fra babyfedt til bryllupsfit: Part 2. Alternativt byt den ene omgang ud med en træningstime hos en personlig træner.