Her er lægens bedste råd mod menstruationssmerter

Her er lægens bedste råd mod menstruationssmerter

Endelig et råd, vi alle kan bruge – det er gratis og altid tilgængeligt.

Hvorfor fylde sig med smertestillende piller, når der findes et gratis og naturligt alternativ mod menstruationssmerter. Alle kvinder har nemlig adgang til en form for smertestillende, der kan være med til at løsne op for de smerter, der rammer mange under menstruation.

Metoden er noget så simpelt og herligt som onani. Der sker nemlig en masse spændende ting i kroppen, når vi onanerer, som kan afhjælpe smerter. Men der er tale om en særlig form for onani, hvor vi ikke jagter et klimaks, forklarer Læge og sexolog Helle Trankjær:

- Når onani eller sex med en partner forløber på en blid og langsom måde, og mindre målrettet efter at nå klimaks, sker ophidselse på baggrund af afslapning. Det kan være forebyggende i forhold til forskellige slags underlivssmerter, som menstruationssmerter.

LÆS OGSÅ: Sådan gik det, da Sara nævnte sin menstruation på facebook

Orgasme bedre end panodiler
Når vi får en orgasme, frigiver vi oxytocin og dopamin – kroppens naturlige feel good drugs. De hormoner kan virke bedre end smertestillende. Og da sex under menstruation ikke er noget, alle er vilde med, er onani den nemme vej til naturlig smertelindring, forklarer Helle Trankjær:

- Kvinden, der har underlivssmerter på grund af menstruation, er måske ikke den, der har mest lyst til sex. Og hun har måske endnu mindre lyst til partnersex, der involverer penetration, som kan tænkes at forværre smerterne. Men der er heldigvis mange måder at have sex på – solosex eller partnersex uden penetration.

Helle Trankjær understreger, at der ikke nogen grund til at udelukke sex, selvom man har ondt:

- For de fleste smertetilstande, kan det være svært at få lyst til at være seksuelt aktiv, men hvis man først er kommet godt i gang, kan det for nogle virke smertelindrende. 

LÆS OGSÅ: Sådan bliver vi bedre til at tale om menstruation

Kortere menstruationer
I bogen Gennemblødt, der netop er udkommet, kommer forfatterne med endnu en god grund til at bruge lidt tid med sig selv eller en partner, når man har menstruation – orgasmen kan nemlig være med til at forkorte vores menstruationsperiode:

- Livmoderen trækker sig sammen, når vi får orgasmer. Sammentrækningerne sætter skub i menstruationsblodet. Livmoderen udstøder blodet hurtigere, og derfor kan menstruationen blive kortere.

Der er altså kun gode grunde til at afsætte lidt intimtid med sig selv eller sin partner, når underlivet snører sig sammen.

LÆS OGSÅ: "Jeg har aldrig set et brugt bind på forsiden af avisen før"

LÆS OGSÅ: VIDEO: Lad os tale om menstruation

LÆS OGSÅ: "Det var ikke min drøm at møde en gift mand, men det gjorde jeg, og derfra gik det meget hurtigt"

Se, hvad vi ellers skriver om: Menstruation, Onani og Orgasme