Høj puls & spapause i Skåne
Foto: Katrine Benn

Høj puls & spapause i Skåne

Boksning, yoga og 12 andre herlige træningsformer. Massage til de godt brugte muskler og så en tur i den udendørs spa omgivet af smuk natur. Har du lyst? Tjek ind på spahotellet Torekov med fit living.

Jeg er egentlig ikke god til spa. Jeg er for rastløs til at lave ingenting i en liggestol, og derfor er jeg irriterende at have med på en tur, hvor man skal sidde henslængt i zentilstand i f.eks. en sauna eller i en opvarmet udendørs pool. Men Torekov Hotel i Skåne har skabt et nyt koncept, der fanger min interesse. De tilbyder en weekendpakke med ophold, forplejning og en meget bred vifte af tilbud om træning og kostvejledning fra lørdag morgen til søndag eftermiddag. Og jeg har lokket en veninde med til at afprøve, hvor meget motion vi kan holde til på en enkelt weekend.

SE OGSÅ: Kom helt ned i gear: Miniferie i Skagen

Der er nemlig rigeligt at vælge mellem: Programmet rummer 14 forskellige slags træningspas lørdag og sekstræningspassøndag, hvor vi i løbet af de to dage maksimalt kan nå syv pas a 45 minutter plus nogle forelæsninger om kost, sund livsstil og effektiv styrketræning. Udvalget er et fint miks af hårde discipliner som cirkeltræning, udholdenhed, styrke og boksning, og andre med fokus på kondition og balance som zumba, løb, yoga, freepower og funktionel bevægelse. Så vi kan virkelig slå os løs og få afprøvet hele motionsspektret.

Intensiv træning og svedig frokost 
Vi møder ind en anelse klatøjede til cirkeltræning klokken 10. Køreturen på et par timer fra København sidder lidt i kroppen, men det får instruktørerne Adam og Ulrika hurtigt lavet om på. De guider os rundt i et nyt udendørs træningsanlæg, hvor vi løfter, kravler, hænger, hopper, løber (og i et svagt øjeblik skvatter) rundt i 45 minutters virkelig intensiv styrketræning. Det er effektivt, men jeg er også en lille smule bange for at give mig 100 procent, for dagen er jo lang endnu. 

Efter et kvarters pause går vi til coretræning i hotellets træningssal, hvilket er en fin variation. Mine arme trænger til en pause!
Herefter er der frokost i svedigt træningstøj og småvåde sko, men det tænker vi ikke så meget over. Vi har travlt med at få noget i skrutten efter strabadserne. Mens frokosten lægger sig, kan man gå til foredrag om effektiv styrketræning. Vi vælger dog at gå en lille tur til stranden i stedet. Lidt venindetid skal der også være plads til, når vi nu endelig er sammen. Klokken 14 står vi klar til freepower, der er et miks mellem forskellige danse og styrketræningsøvelser. Tempoet er langsomt, og der er ikke så meget koordination at holde rede på som til de fleste andre dansetimer, men det er hårdt og sjovt. Ulrika er en instruktør med en smittende energi, så vi føler os godt underholdt.

SE OGSÅ: Stor guide: Sundhedstrip i New York

Jeg kan mere, end jeg tror

Efter freepower tjekker vi ind på vores værelser, inden vi står klar til 45 minutters zumba. Dødtrætte nu! Jeg orker i virkeligheden ikke og synes faktisk, at især mine ben har fortjent en pause. Men da musikken brager af sted, bliver jeg alligevel grebet af stemningen og mirakuløst flytter fødderne sig frem og tilbage – og det er en vigtig pointe denne weekend: Vi kan mere, end vi tror. Jeg kan sagtens presse mig selv meget mere, end jeg normalt gør, når jeg træner derhjemme.
Efter zumbaen hopper vi i badetøjet og sænker vores ømme kroppe ned i den udendørs spa, hvor jeg for en gangs skyld sidder helt stille i mere end en halv time. Så fik de alligevel skovlen under mig.
Der er mulighed for både dampbad, sauna og et dyp i et iskoldt bassin, men ingen af os har lige nu kræfter til andet end at sidde med lukkede øjne i frisk luft og varmt vand, inden vi smutter til middag klokken 19.30 i hotellets hyggelige bistro.

Ømme lårbasser
Da vækkeuret bipper lidt i syv søndag morgen, hopper direkte i træningstøjet. Eller hopper er måske så meget sagt. Jeg lemper mine godt brugte lårbasser ned i mine løbetights og binder med let besvær snørebånd … åh, av, det er svært at bøje sig forover.
Jeg skal starte med at lære løbeteknik og herefter „springe” fem kilometer, som svenskerne siger. I det hele taget går det fint med at forstå de svenske instruktører, der blander sig lige tilpas i min indsats. De kommer med opfordringer, der får mig til at yde lidt mere, men de presser ikke hele tiden – især ikke søndag.
Efter en skøn morgenmadsbuffet er det tid til en testscanning af kroppen, som indgår i tilbuddet på Torekov. Og herefter er vi klar til vores sidste to træningspas, som først er boksning og herefter halvanden times finale med en blanding af dans, styrke og konditionstræning. Begge dele foregår i en forrygende stemning. De fleste af de omkring 40 deltagere har taget lige så mange timer som os, men der er ingen, der skulker fra slutspurten. Vi tjekker ud i højt humør, tilfredse med os selv og mere end almindeligt ømme i hele kroppen.

SE OGSÅ: Tag med på surf- & yogaeventyr i Portugal

GÅ IKKE GLIP AF
Udendørs opvarmet pool

Tagterrassen har flere opvarmede pools i frisk luft, og det er himmelsk, når alle dine muskler har været på overarbejde. Aldrig har spa føltes så fortjent!
Hvidvin foran pejsen
I den ene ende af hotellets bistro finder du lænestole og små borde omkring en åben pejs. Kom i lidt god tid før middagen, og snup et glas hvidvin, mens du langsomt går på hvilepuls.
Massage til svenske priser
Torekov tilbyder adskillige behandlinger, og med en kursgevinst på den svenske krone kan det godt betale sig. Vi prøvede Harmonie-behandling, der er peeling og massage af hænder, fødder og ansigt. En god kombination – især fordi lår og skuldre var for ømme til massage. Morgenløb langs stranden
7.30 lyder tidligt. Især på en søndag. Men det føltes helt rigtigt at løbe langs stranden i morgenstilheden før morgenmaden.
Finale med overraskelser
Instruktørerne slutter søndagen af med en sjov finale med dans, styrketræning og øvelser, der laves både i par og i grupper i underholdende kombination, der sikrer, at du slutter
opholdet med et grin.  

SE OGSÅ: Fokus på immunforsvar: Kan du spise dig til nul sygedage?

SE OGSÅ: 3 skønne kurbade i Norge

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du holder ferie?

Det skal du vide
Hvad:
Træningsweekend, der inkluderer værelse, mad fra lørdag morgen til søndag frokost, et pakket træningsprogram og adgang til hotellets spafaciliteter, 2.500 kr. pr. person i dobbeltværelse, 200 kr. tillæg for enkeltværelse.
Hvor: Torekov Hotell, Själaviksvägen 2, 269 78 Torekov, Skåne. Cirka en times kørsel fra Helsingborg og halvanden time fra Malmø.
Hvem: Instruktører på de forskellige pas er dels Torekovs egne fitnessinstruktører og kostvejledere, dels instruktører fra Taudien Training, der har mange års erfaring med træningsrejser til for eksempel Tyrkiet.
Hvornår: Næste gang, Torekov udbyder træningsweekender, er 28. november 2015. Se mere på torekovhotell.se
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide