Så meget protein er der i de forskellige fødevarer
Foto: Getty

Så meget protein er der i de forskellige fødevarer

Din krop har brug for proteiner, men hvor mange proteiner er der egentlig i de forskellige fødevarer? I guiden her kan du se præcis, hvor meget du skal spise af udvalgte fødevarer for at få 28 gram protein. Hvor meget du har brug for afhænger af din vægt og fysiske aktivitet.

  • Grønne linser 112 G
  • Æg 222 G
  • Fuldkorns rugbrød 560 G
  • Skyr 233 G
  • Peanutbutter 124 G
  • Laks 140 G
  • Edamamebønner 350 G
  • Leverposteg 255 G
  • Spinat 1077 G
  • Mælk 800 G (800 ML)
  • Kyllingbryst 133 G
  • Røde kidnetbønner 351 G
  • Ost 30+ 98 G
  • Spegepølse 172 G
  • Kogt fuldkornspasta 483 G
  • Kikærter 316 G
  • Tofu 359 G
  • Grønne bønner 1400 G
  • Rejer 170 G
  • Hytteost 1,5 % 233 G
  • Hakket oksekød, 5 % 129 G
  • Quinoa 491 G
  • Broccoli 1000 G
  • Tun 111 G
  • Knækbrød 252 G
  • Mandler 127 G

Hvor mange gram protein har du brug for?

Det afhænger af din vægt og fysiske aktivitet. En tommelfingerregel er, at voksne op til 65 år har brug for 1,1 g pr. kg legemsvægt pr. dag. Vejer du 65 kg, skal du derfor indtage mindst 71,5 g protein dagligt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost, Sund kost og Proteiner