knibe øvelser
SPONSORERET indhold

Knib dig til bedre sex

Stramme og veltrænede bækkenbundsmuskler øger glæden ved sex, og med knibeøvelser er det ikke så vanskeligt at holde dig i topform. Her er 3 gode råd til at komme i gang med træningen.

Af: Susanne Knutzen
23. jan. 2015 | Sundhed | Fit living

En stærk bækkenbund giver både dig og din partner et bedre sexliv, fordi du vil bedre kunne mærke din partner, hvilket øger nydelsen for jer begge, og så vil du opleve at få kraftigere orgasmer.

Alligevel får de færreste af os lavet de nødvendige øvelser, der skal sikre et veltrænet underliv. ”Graviditet og fødsel er en hård omgang for muskulaturen i underlivet, ligesom man med alderen kan blive slappere i bækkenbundsmusklerne. Knibeøvelser er derfor vigtige for at kunne vedligeholde eller måske genfinde sin krop,” fortæller gynækolog Karl Møller Bæk.

1. Knib rigtigt
Det er vigtigt, at det er de rigtige muskler, du træner. Det kan bedst beskrives som følelsen af, at du skal holde på en prut, men du må ikke spænde i mavemusklerne, lårene eller dine balder. Prøv dig lidt frem, og find den stilling, hvor du mærker knibet bedst.

2. Start i det små
Ligesom man ikke kan gennemføre et maraton på første løbetur, skal du også træne dig op til en udholdende bækkenbund. Start derfor i det små med korte knib af 5 sekunders varighed, hvor du koncentrerer dig om at gøre det rigtigt.

3. Få styr på vejtrækningen
Når du har fornemmelsen af det rigtige knib, kan du begynde at få vejrtrækningen med. Du skal kunne trække vejret, mens du kniber, så du kan holde knibet længere uden at spænde mere i mavemusklerne end i bækkenbunden. Læg hænderne på maven, og knib forsigtigt sammen, træk vejret ind, ånd stille og roligt ud, og slip så knibet igen. Hvis det er svært, så prøv igen, hvor du kniber mindre kraftigt.

Det er optimalt at træne 5 gange om ugen. Og husk, at ligesom med al anden træning har det kun effekt, hvis man bliver ved med at træne.

Kilde: GynZone

Test dig selv: Hvordan har dit sexliv det?

SE OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du har sex

SE OGSÅ: Sexolog Jakob Olrik: "Han skal helst have lidt mere lyst end dig"