Meditation gør dig glad
SPONSORERET indhold

Meditation gør dig glad

Af: Marie-Louise Truelsen Foto: Bulls
26. jan. 2011 | Sundhed | ALT for damerne

Meditation påvirker vores krop. Det tyder mange undersøgelser på. Studier under meditation har fundet ændret aktivitet i hjernen, øget grad af afslapning, øget koncentration og nedsat aktivitet i det sympatiske nervesystem – som ofte sættes i relation til stress. Og så er der desuden fundet reduceret muskelspænding, puls og blodtryk under meditationen.

Henning Daverne, hjerneforsker Troels W. Kjær fra Rigshospitalet og Speakers Clubfor satte sig for at dokumentere virkningen af meditation. En gruppe forsøgspersonerne blev delt i en kontrolgruppe og en forsøgsgruppe. De gennemgik alle en række forskellige opgaver blandt andet i forhold til deres hjernekapacitet, stressniveau  og lykke. Herefter påbegyndte forsøgsgruppen et forløb på 72 dage, hvor de skulle meditere hver dag. Og efterfølgende skulle de alle gentage opgaverne for at sammenligne forskellen. 

Konklusion:

Undersøgelsen viste at deltagerne, som mediterede, oplevede en større glæde vurderet ved en spørgeskemaundersøgelse end kontrolgruppen, der ikke havde mediteret hver dag. Fundet af subjektiv velbefindende er ikke uventet, idet mange spontant rapporterer om at have det bedre efter, at de er begyndt at meditere.

Altså bliver du gladere af at meditere! Så på med vanten og ned i lotusstilling, hvis vinteren har taget hårdt på humøret!

Få inspiration til, hvordan du kommer godt i gang med »meditation.