Michelle Kristensen
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: Sådan sætter du dig et mål - og når det

Michelle Kristensen guider dig til, hvordan du sætter mål for din træning, og hvordan du rent faktisk når dem.

Af: Michelle Kristensen
26. aug. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

I morgen lyder startskuddet til OL. Arrangementet, der afholdes hver 4. år, hvor verdens bedste atleter samles for at kæmpe om titlen som olympisk mester. Det er så inspirerende, at der er ­mennesker, der hver dag i fire år står op om morgenen med det ene mål at blive den bedste i hele verden til det, de laver. Også selvom de vågner op og tænker, at de ikke orker at træne i dag, så får de træningen i hus og vendt de negative tanker til positive.

Vi kvinder kunne godt lære noget af atleterne. Mange har svært ved at holde sig til en kost- og motionsplan i mere end to uger. Vores hjerne får overbevist os om, at vi da helt sikkert lige har fortjent et glas vin, en burger eller lidt chokolade til kaffen. Også selvom vi om morgenen har stået og brokket os (for 10. gang) over, at dellen på maven bliver større og større. Forskellen på atleterne og os andre dødelige er naturligvis, at de ikke først skal på arbejde og derefter nå at træne – det er deres arbejde. Men alligevel kan deres træningsdage til tider være ret umenneskelige, og flere af dem har et studie ved siden af, der skal passes. Det ved jeg, mange af svømmerne har haft. Men de får det alligevel gjort – de får passet deres træning og deres sunde kost. Hvorfor? Fordi de har et klart mål og for at nå derhen, har de en nøje beskrevet plan. Hvis du ikke har en plan, så har du ikke et mål, men en drøm. Det er meget svært, ja næsten umuligt at nå sit mål uden en plan. Både når jeg har trænet til maraton, og da jeg cyklede til Paris, havde jeg en plan for, hvad jeg skulle hver uge, og hvornår jeg skulle træne på dagen. På den måde var der ikke nogle aftaler eller noget arbejde, der kunne komme i vejen for det.

Så skriv ned, hvad du rigtig gerne vil nå. Vil du tabe dig, få mere energi, kunne løbe 10 km? Skriv, hvornår du vil nå i mål, og læg derefter en plan. Det vigtigste er, at du får lavet en realistisk plan, der passer ind i din hverdag med børn og arbejde. Og derefter er der ikke andet tilbage end at sige god rejse mod målet, og husk at rose dig selv, hver gang du er kommet et skidt tættere på dit mål.

LÆS OGSÅ: ALT for damerne undersøger 16 sundhedsmyter

LÆS OGSÅ: Derfor skal du hoppe en tur i havet

LÆS OGSÅ: Hold vægten i ferien