Ny app giver gratis adgang til '7 Minute Workout'
Foto: Alamy Ny app giver gratis adgang til '7 Minute Workout'

7 Minute Workout app

7 Minute Workout: Gratis app får dig i form på 7 minutter

"7 minute workout" har gået sin sejrsgang verden over. Ny gratis app giver dig programmet.

"7 minute workout" har gået sin sejrsgang verden over. Ny gratis app giver dig programmet. I hvert fald hvis man ønsker at få New York Times' bud på, hvordan den ultrakorte daglige træning skal udføres.

På den amerikanske avis' sundhedssektion på nettet, kan du få adgang til app'en.

Det eneste du skal gøre er at åbne linket herunder på din smartphone og så klikke en gang til på linket til webapp'en:

For a 7-Minute Workout, Try Our New App - New York Times

App'ens kyndige kvindestemme guider dig igennem øvelser, som samtidig er illustreret. Den tager også tid på øvelserne og hjælper dig til at få mest ud af dem.

Vi har tidligere skrevet om 7-minutters træningen, som blev omtalt på Nytimes.com for over et år siden.

Ud over at være tidsbesparende, skulle øvelserne give kroppen samme fordele som træning i længere tid og ved højere intensitet. Forskerne bag, siger at det på intensitetsskala fra et-ti skal være på otte, men så varer det til gengæld også kun syv minutter.

Den ultraeffektive træning er en tendens, der har bidt sig fast i en tid, hvor vi ikke har meget tid at bruge på motion og ønsker at se resultater hurtigt. 

Personlig træner Anne Bech har for eksempel til ALTfordamerne.dk lavet seks træningsvideoer med sine favoritøvelser, der, udført et par gange om ugen i fem minutter, får dig i form. Se videoerne her: Bliv fit på 5 minutter med Anne Bech.

Danske forskere fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet står desuden bag en effektiv og nem løbetræning, hvor du laver intervaltræning i korte men hårde forløb på 10, 20 og 30 sekunder, som vi tidligere har omtalt.

Har man lidt mere tid, eller ønsker man sin træningstid fordelt på færre dage, er der søreme også udviklet et koncept til det. Med tre gange 20 minutters træning ugentligt, skulle det nemlig være muligt at tabe sig og komme i god form, ifølge sundhedsjournalist Michael Mosley, hvis principper du kan læse mere om her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning