Nyt bikinibillede får kvinder til at rase på nettet - se her hvorfor
SPONSORERET indhold

Nyt bikinibillede får kvinder til at rase på nettet - se her hvorfor

Nogle mener, dette billede aldrig skulle have været postet.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Bugaboo
05. aug. 2015 | Sundhed | ALT for damerne

"Wow, ser model og mor til 2 år gamle Lymeé, Ymre Stiekema, ikke fantastisk ud i denne [modeserie for hollandsk Vogue]!"

Det var ordene der fulgte med det billede, barnevognsproducenten Bugaboo lagde ud på deres Facebook-side og Instagram-profil for to uger siden. Billedet har været bragt som en del af en modeserie i den hollandske udgave af magasinet Vogue og forestiller den 23-årige model Ymre Stiekema, der skubber sin datter på 2 år i en babyjogger - en klapvogn, der kan bruges til at løbe med – fra netop Bugaboo. En helt normal dag på en helt normal løbetur i parken, hvis det da ikke lige havde været for modellens tøj, vil nogle mene. Stiekema er nemlig iført intet andet end en bikini og et par løbesko.

23-årige Ymre Stiekema i bikini og med sin 2-årige datter Lymeé i babyjoggeren fra Bugaboo.

Hvem jogger i bikini?
Hvorvidt Bugaboo har været inde over tøjvalget, inden billedet blev taget, vides ikke, men firmaet har valgt at dele det på de sociale medier og også brugt det som illustration til et interview, de bringer med modellen på deres eget website. Det har affødt mange sure kommentarer.

LÆS OGSÅ: Her er de kurvede kvinder du skal følge på Instagram

- Jeg foretrækker at løbe nøgen med mine børn, skriver Mandi Cakes sarkastisk på Bugaboos Facebook, mens en kvinde under navnet _pineapplelove skriver på Instagram:

- Det her gør mig sig vred. Hvem har godkendt dette??? Har I lavet nogen markedsundersøgelser? Bare fordi I bruger en rigtig mor, betyder det ikke, det er en god idé.

Hun bakkes op af en kvinde med brugernavnet amylizabethw:

- Idiotisk. Sagsøg venligst hvem end der lavede den dumme, stødende og farlige idé om til en del af jeres marketingskampagne.

Mens en person bag navnet scoutjfinch skriver:

- Intet normalt menneske vil mene, at dette er ok. Men jeg går ud fra, at hvilken som helst eksponering er bedre end ingen eksponering, og des flere mennesker der taler om dette post, jo flere penge tjener I. Hvilken slags kvinde jogger i en bikini? Lad os håbe folk ser dette billede for, hvad det er, og ikke tror, de skal ligne det her efter at have født en baby.

Alle skal kunne vælge frit
Nogle af de vrede røster mener, at billedet er stødende, fordi det giver et urealistisk billede af, hvordan en kvindekrop bør se ud efter at have født et barn. Andre mener, at det nedgør kvinder, fordi modellen er iført en bikini med udsigt til hud og bryster. Det outfit, Ymre Stiekema er iklædt, står da også i stærk kontrast til det tøj, der hænger på kroppen af en anden ambassadør for Bugaboo. Firmaet har nemlig efterfølgende lagt en video op af den amerikanske fodboldspiller Kevin Dorsey, der løber med sin datter i en babyjogger. Han er ikke iført badetøj men t-shirt og shorts.


Fodboldspilleren Kevin Dorsey er også ambassadør for Bugaboo – men har lidt mere tøj på en hans kvindelige kollega.

Andre igen har set sig sure på billedet, fordi det er urealistisk, at en motionsløber nogensinde ville løbe en tur i parken i bikini.

- Lad os være ærlige. Det her billede er ikke stødende. Det er morsomt, skriver redaktøren Anita Singh på nyhedssitet Telegraph.co.uk.

- Det er ikke bare det, at ingen ny mor ville klæde sig sådan her, mens hun løber i parken, men at ingen voksen ved sine fulde fem ville gøre det.

Bugaboo selv har reageret ved at udseende et pressemeddelelse, hvor de bl.a. skriver:

- Vi tror på, at alle forældre skal kunne løbe frit, lige meget hvor de er på deres fitnessrejse, og hvad de vælger at være iklædt på deres løbeture.

LÆS OGSÅ: Kvinder med bløde maver og lår i bølgegang - derfor taler alle sammen om denne video

Lad os ligge topløse på stranden
Debatten om påduttede og urealistiske kropsidealer og retten til at vise – eller ikke at vise – afklædte kvindekroppe frem har verseret længe. Også på ALTfordamerne.dk.
Senest skrev klummeskribent Sofie Maria Brand i et indlæg:

- Både seksualiseringen og blufærdigheden breder sig fuldstændig uhæmmet. Selv amning skal helst ikke foregå uden for hjemmets fire vægge (de fleste kan nok huske café-debatten). Så mens der kører busser rundt med bare bryster og reklamerer for plastickirurgi, kan mødre ikke amme deres sultne babyer og føle, at det er fuldstændig naturligt og accepteret. Ny-bornetheden har også invaderet svømmehallerne, som er begyndt at lave lukkede brusekabiner. Her er vi endda kun nøgne sammen med andre kvinder, og alligevel synes mange tilsyneladende ikke, det er fedt. Tankevækkende.

ALT for damernes klummeskribent mener nu ikke, at det betyder, vi skal gemme vores kroppe væk:

- Lad os give en stor, fed, fælles fuckfinger til forkerthedsfølelser forbundet med det naturlige, og sådan som vi ser ud. Lad os ligge topløse på stranden. Hvis vi har lyst, skriver Sofie Maria Brand.

Det ville være så meget bedre, hvis alle mødre joggede
Det er da heller ikke alle kommentarerne på Bugaboos opslag på Facebook og Instagram, der har været negative. En del kvinder har taget bikinivalget i forsvar, og efter de fleste af de kritiske ytringer er blevet slettet – muligvis af Bugaboo selv – er det de positive kommentarer, der fylder mest:

- Sjovt at læse alle de jaloux kommentarer fra mødre, som tror dette ikke er muligt. Det ville være så meget bedre, hvis alle mødre joggede, især efter at have født. Kan du forestille dig en bedre måde, babyen elsker at være udenfor hver dag, mens du bliver fit igen, skriver Carolien Koldyk, imens Rachel Werts skriver:

- Virkelig damer? Er I så fordømmende eller jaloux, at I bliver nødt til at stille spørgsmålstegn ved, hvad hun løber i? Kvinder burde støtte hinanden, ikke rive hinanden ned, fordi man føler sig utilstrækkelig. Jeg ville aldrig slippe afsted med at have det på, mens jeg løber, men godt for hende!

- Der står ikke "alle mødre skulle klæde sig/se ud på den måde". Dette er at billede af en kvinde, der har en karriere ved at vedligeholde sit image. Hvis hun vælger at jogge i det outfit, er det hendes valg, skriver Aimée Cisneros og fortsætter:

- Jeg er stødt af det niveau af jalousi og disrespekt der er overfor denne mor.

LÆS OGSÅ: Er du for tyk til at dyrke yoga? – Nix, det mener disse 15 inspirerende kvinder ikke

LÆS OGSÅ: 9 kampagner med kvinder i undertøj, der vil få dig til at elske din krop

LÆS OGSÅ: Se billederne: Fotograf tager nøgenbilleder af sig selv over 4 årtier