stenalderkost test

Foto: Philip Ørneborg Pernille har testet stenalderkuren i 7 dage. Læs med her og find ud af, hvordan det gik

test stenalderkost

Pernille tester stenalderkuren: “Jeg føler mig meget lettere og bedre tilpas”

34-årige Pernille Wolderslund la Cour har fået meget mere energi, fladere mave og pænere hud efter syv dage på stenalderkost.

DAG 1

“Jeg kan godt mærke, at jeg lige skal tænke lidt mere over det, når jeg laver mad. Jeg er ved at putte mælk i min morgenkaffe, men ellers er det lækkert med æg og grøntsager til morgenmad, og jeg kan sagtens holde mig mæt til frokost. Jeg kan også mærke, at jeg har lyst til at dyrke mere motion, nu hvor jeg spiser sundt, så jeg tager cyklen med i toget til skolen og cykler de 13 kilometer hjem. Om eftermiddagen er jeg megasulten og har bare lyst til at spise alt muligt lækkert. Jeg prøver at spise lidt nødder og drikke en urtete med lakrids, men det hjælper ikke.”

DAG 2

“Pyyyh, andendagen er hård. Jeg er sulten og føler mig supertræt og uoplagt og har en hovedpine, der nager hele dagen. Jeg har været vant til at spise noget lækkert om aftenen, så tænker det nok er alt sukkeret, der skal slippe kroppen. Det kræver virkelig viljestyrke her i begyndelsen, men jeg holder ud.”

DAG 3

“Jeg har stadig lidt svært ved at blive mæt til frokost, men det bliver bedre og bedre. Og jeg kan allerede se, at det har en effekt. Jeg føler mig meget mindre oppustet og har fået fladere mave. Det er meget motiverende. Jeg tager cyklen ud til en veninde på Nørrebro og snupper et par palæosalater med til os fra 7-eleven. Det er meget rart, at der også er et nemt alternativ.”

LÆS OGSÅ: Thomas Rode: “Stenalderkost giver sindssygt meget energi”

DAG 4

“I dag savner jeg virkelig at få noget brød, så jeg bager et Paleo-brød fra Thomas Rodes bog og spiser det med ost og grøntsager til morgenmad. Det hjælper lidt at få noget, der minder om brød. Om aftenen har jeg stadig lyst til noget sødt, så jeg prøver at lave hans kokospandekager med flødeskum. De er vildt lækre, men giver samtidig en stor mæthed. Det er nærmest et helt måltid.”

DAG 5

“Jeg synes, at kaffen er noget af det sværeste at skære ned på. Jeg prøver at tænke over, om jeg virkelig har brug for den kop kaffe, inden jeg tager én. Jeg drikker den med lidt kokosolie i stedet for mælk, og det smager faktisk godt og mætter på en måde også lidt. Ellers går det fint med maden, og det er lækkert at få så mange grøntsager. Tidligere har jeg sjældent fået grøntsager til morgenmad og måske kun lige spist en smule til frokost og aften, så det er virkelig en god følelse.”

DAG 6

“Jeg begynder at føle mig mere mæt og fungerer efterhånden fint på bare tre måltider – selv om jeg stadig er ret sulten om eftermiddagen. Vi er på besøg hos nogle venner om aftenen, som har lavet en lækker lasagne med spidskålssalat. Jeg snupper et lille stykke lasagne og spiser masser af salat til og får også et stykke kage, og det har jeg det helt fint med. Det skal der også være plads til.”

DAG 7

“I dag er det sidste dag, men jeg fortsætter helt sikkert med stenalderkosten. Det er jo ikke bare en kur, men noget du kan leve efter, og min mand er helt med på det. Så laver vi bare lidt ekstra kartofler eller pasta til børnene, så de får den energi, de har brug for. Det føles godt at spise så mange grøntsager – og at mine børn også spiser det. De vil lige så gerne have æg og peberfrugt til morgenmad som havregrød.”

EFTER DE SYV DAGE

“Jeg er så glad for at være kommet i gang med stenalderkosten, og jeg føler mig meget lettere og bedre tilpas. Jeg får slet ikke det der crash efter aftensmaden, hvor jeg tidligere var helt bombet og træt, og jeg har i stedet meget mere energi om aftenen. Selvfølgelig kræver det lidt mere at leve sådan her, fordi du skal planlægge dine måltider mere, og der er et større snitte-hakkearbejde med alle grøntsagerne, men det er ikke umuligt. Så jeg vil helt sikkert leve videre med det, men uden at det bliver fanatisk. Der skal også være plads til at tage ud at spise på en lækker restaurant eller spise middag hos nogle venner uden at gå helt i baglås.”

PERNILLES SPØRGSMÅL TIL EKSPERTERNE:

1. “Hvorfor bliver jeg så sulten om eftermiddagen, selv om jeg har spist en god frokost med kylling, masser af grøntsager og palæobrød med smør?”

2. “Er det overhovedet sundt at leve af så få kulhydrater?”

Læs eksperternes svar til Pernille lige her, og hvad de mener om stenalderkuren. 

Om testpersonen

Pernille Wolderslund la Cour er 34 år og læser materiel kultur ved Aarhus Universitet. Bor i Tårnby, er gift og mor til to børn på fem og to år. Spiller fodbold en gang om ugen. Pernille har fulgt råd og opskrifter fra bogen Stenalderkost – Palæoopskrifter til det moderne menneske af Thomas Rode Andersen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stenalderkost, Kost og Slankekur