Sarah Grünewald om sundhed
Foto: All over press Få Vild med dans-værten, Sarah Grünewalds, bedste sundhedstips.

Sarah Grünewald om sundhed

Sarah Grünewald: "En sund krop giver en sund psyke"

Den 31-årige tv-vært, skuespiller og model løber og dyrker intervaltræning. Ikke af pligt, men fordi det gør hende glad og giver mere overskud i hverdagen.

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?
“Jeg tror på, at en sund krop giver en sund psyke. Har du ikke en sund psyke, gør du det sværere for dig selv i hverdagen. Jeg skal være glad og have det godt med mig selv, når jeg møder ind på arbejde. Ellers er det svært for andre at have det godt med mig. Og jeg føler mig nu engang bedre tilpas, når jeg har gjort noget godt for mig selv, inden jeg skal på arbejde − som for eksempel at spise en sund morgenmad.”

HVILKEN FORM FOR ­MOTION DYRKER DU?
“Jeg løber små ture, og så er jeg lige begyndt på intervaltræning i et center. Det holder jeg meget af, for du forbrænder enormt meget, og du behøver ikke at træne i en hel time, men kan nøjes med 35 minutter.”

HVAD GIVER MOTION DIG?
“Det gør mig til et gladere menneske og giver mig mere energi til at være mor og fungere på mit arbejde. Når jeg ikke træner, er jeg mere træt, og tingene virker mere uoverskuelige. Så jeg træner mest for at få endorfiner ud i kroppen og overskud.”

HVORDAN FINDER DU TID TIL MOTION?
“Du kan ikke finde tiden, når du har et barn, så du må tage dig tiden. Det er bare noget med at være god til at planlægge, og så kan du jo i de fleste træningscentre have dit barn med, eller du kan træne hjemme på stuegulvet. Nogle gange kan du gøre tingene til et større projekt, end det er, og det behøver du slet ikke.”

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Kender du dine vitaminer?

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP?
“At gøre de ting, du skal i hverdagen, til noget du godt gider. Jeg tror, at sundhed kommer indefra, og det handler om at finde glæden i din hverdag. Hvorfor for eksempel dyrke en motionsform af pligt? Så find hellere en anden form, som du kan lide.”

DIT BEDSTE SKØNHEDSTIP?
“Jeg har altid en Evian-spray stående i køleskabet til lange dage. Så kan jeg sprøjte lidt koldt vand i mit trætte ansigt, og det frisker helt vildt op.”

HAR DU EN SPORTSGADGET, DU IKKE VIL UNDVÆRE?
“Ja, musik! Jeg kan ikke løbe uden. Jeg har sådan et bælte, jeg kan putte min mobil ned i, når jeg løber, så jeg altid har musik med på turen.”

HVAD GÅR DU ALDRIG PÅ KOMPROMIS MED?
“Folk, der ikke taler pænt til hinanden. Du skal holde en god tone, det andet gider jeg simpelthen ikke være med til.”

HVAD ELSKER DU AT SPISE?
“Morgenmad. Jeg er en stor morgenmadsjunkie og kan godt lide et blødkogt æg og avocado, så jeg kan begynde dagen ordentligt. Nå ja, og så min mands pasta med chorizo.”

HAR DU EN DÅRLIG VANE, DU GERNE VIL ÆNDRE?
“Altså, jeg ryger cigaretter, og det, vil mange nok mene, er en dårlig vane, jeg burde ændre, men jeg er faktisk ret glad for det. Jeg synes ikke, jeg har en dårlig vane ... er det skidt?”

HVIS DØGNET HAVDE 25 TIMER, HVAD VILLE DU SÅ BRUGE DEN SIDSTE TIME PÅ?
“At sove! Efter jeg er blevet mor, får jeg ikke helt så meget søvn mere, som jeg kunne tænke mig.”

HAR DU EN FAVORITSUNDHEDSBLOG?
“Emilie Lilja. Hun har en dejlig nem tilgang til sundhed, og hun virker så naturlig i det, hun gør. Jeg har aldrig tænkt ‘det kan jeg ikke overskue’ om de ting, hun poster.”

I MIT KØLESKAB ER DER ALTID ...
“... sennep med lakridssmag! Jeg bruger det i en toast med groft brød, ost, skinke og tomat. 10-12 minutter i ovnen på 180 grader. Det smager seriøst godt!”

I MIT KØKKEN FINDER DU ALDRIG ...
“... gedeost og lam. Det smager bare for meget af dyr, og det bryder jeg mig ikke om. Og så kunne jeg ikke drømme om at spise foie gras. Jeg vil ikke støtte den måde, det bliver lavet på.” 

LÆS OGSÅ: Anna Bogdanova: "Sundhed giver mig frihed"

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Sådan sætter du dig et mål - og når det

LÆS OGSÅ: 6 ting, du tror, er sunde for dig – men som kan gøre dig syg

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundhedstips, Træning, Sund livsstil og Sarah Grünewald