Bente Gindeskov

Foto: Jens Bach Før vægttabet gik Bente altid i sort tøj. Her er hun i kjolen, som hun købte til sin ene søns konfirmation – og måtte ned og bytte, da den var blevet for stor.

Bente har tabt 40 kilo: "Det er simpelthen den sjoveste form for motion"

Sense har ændret Bentes liv, og hun er ikke i tvivl om, hvorfor principperne fungerer så godt for hende. Det er, fordi hun har kunnet spise stort set det samme som resten af familien.

Bente i dag ligner bestemt ikke Bente for tre år siden – faktisk er det nærmest umuligt at se ligheden mellem fotografiet af den overvægtige kvinde klædt i sort og den nu slanke, sprudlende udgave af Bente Gindeskov.

"Dengang gik jeg altid i sort. Som regel leggings og tunika købt i Bilka eller i butikker med tøj i store størrelser. I dag kan jeg gå ind i en hvilken som helst butik i gågaden og vælge et stykke tøj, men jeg var vel 43 år, før jeg fik mit første par jeans", fortæller den 47-årige dagplejer fra Holstebro.

Siden hun var 13 år, har hun været på slankekur on/ off, men kuren holdt bare aldrig i længden, og når den sluttede, tog Bente det hele på igen – og lidt til.

LÆS OGSÅ: Rebecca Laudrup: "Med den mentalitet har jeg smidt fem kilo"

"Jeg havde brug for en kur, som kunne tilpasses en travl hverdag med arbejde og børn. Og jeg havde brug for en måde at spise på, som jeg kunne fortsætte med. Jeg havde prøvet pulverkure, men dem kan du jo ikke leve af resten af livet", fortæller Bente, der fik det endelige skub på en rejse til London med veninden Annette:

"Da vi sad i flyet på vej hjem, kunne jeg pludselig ikke lukke sikkerhedsbæltet. Jeg måtte holde hænderne over spændet for at skjule det for flypersonalet. ”Er du virkelig blevet så fed, at du ikke længere kan flyve?” tænkte jeg flovt. Da vi så landede, fandt vi ud af, at Annette havde taget mit spænde og jeg hendes, det var derfor, det ikke kunne lukke. Men episoden havde alligevel sat gang i nogle tanker hos mig", forklarer Bente først med et grin, siden mere alvorligt.

Læs også: Sense kost: Slank med fornuft - sådan gør du

3 slankeråd fra Bente

  1. Meld dig til et Sense-holdforløb. Det kan være online, men det er også virkelig godt med fysiske møder.
  2. Gør det ikke sværere, end det er. Tilpas Sense til dine egne behov. 
  3. Brug værktøjerne med håndfulde og spisekasserne. Og tro på, at du kan det her.

Kjolen blev for stor

Sense stødte hun på, da der kom et lokalt hold til Holstebro med Trine Skov-Nielsen som Sense-vejleder. Bente meldte sig til og skulle en gang om ugen møde op til kontrolvejninger med ligestillede. Det i sig selv forpligtede, men Sense-principperne tiltalte hende også, for her var tale om en varig livsstilsændring:

"Jeg skulle ikke spise en masse mærkeligt eller stå i køkkenet i timevis. Jeg kunne spise helt almindelig mad med resten af familien, for man kan "sense" alle retter. Jeg spiser f.eks. stadig stegt flæsk med persillesovs, jeg sørger bare for, at halvdelen af tallerkenen består af grøntsager", forklarer Bente, der er mor til tre drenge på 13, 16 og 24 år.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: "Jeg trives ikke med, når noget er forbudt"

I begyndelsen fulgte hun principperne slavisk og holdt sig helt fra søde sager, hvilket også betød, at de første 20 kilo hurtigt røg af. Til Milas’, hendes mellemste søns, konfirmation kunne hun iføre sig en ny, smuk kjole:

"Det tog mig lidt tid at finde den rigtige. Men heldigvis har vi Degn Topshop i Holstebro, en helt fantastisk tøjbutik, hvor de virkelig forstod, hvad jeg ledte efter. Den første kjole, de viste mig, var bare helt rigtig. Men jeg måtte jo tilbage og bytte den, for den nåede at blive for stor før konfirmationen."

Bente gav langsomt plads i sin nye livsstil til søde sager, f.eks. når hun og manden, Benny, mødtes med vennerne til at spil kort.

"Der er jo mange lækre, sunde snacks, men hvis mit yndlingsslik kommer på bordet, vil jeg have lov til at spise lidt af det. Det smarte ved Sense er også, at hvis du skal ud om aftenen, kan du nøjes med en halv spisekasse til frokost, så bliver der plads til en god middag", fortæller Bente.

Motion på trampolin

Pludselig kunne hun også løbe fem kilometer, noget hun aldrig tidligere havde været i stand til. I det hele taget gik Bente fra at være én, dermed hendes egne ord – knapt kunne løbe 500 meter til at være enormt aktiv.

"I begyndelsen koncentrerede jeg mig kun om maden, men efterhånden kom motionen også på. Nu mødes jeg med min kusine Lone og veninde Gitte klokken 5.15 hver morgen for at powerwalke fem kilometer. Før det går jeg tur med vores hund, Figgo. Jeg spiller også badminton og danser. Og så hopper jeg på trampolin sammen med nabokonen Anny. Det er simpelthen den sjoveste form for motion. Og alle kan være med, Anny er 72 år", siger Bente, der finder trampolin-træningsvideoer på Youtube under ”jumping fitness”.

LÆS OGSÅ: ”Jeg forsøgte at kontrollere min sundhed, men i virkeligheden mistede jeg kontrollen”

I det hele taget har både naboer, veninder og familie betydet alt for Bente under hendes vægttab:

"Alle har bakket mig op. Jeg har fået virkelig meget ros, det har gjort mig helt forlegen. Benny har støttet mig hele vejen igennem. Han skulle lige lære at lave salat til mig ved hvert måltid, men nu eksperimenterer han med mange nye retter. Bentes vægttab har rundet de 40 kilo, og selvom hun egentlig gerne lige ville tabe sig fem-ti kilo mere, føler hun, at hun er landet et godt sted."

"De sidste kilo er svære at komme af med, og de betyder heller ikke så meget. Jeg har det jo godt og lever et helt almindeligt liv med masser af overskud."

Se, hvad vi ellers skriver om: Sense kost, Slankekur og Interview