Rikke Gefke

Foto: Klaus Rudbæk Læs her, hvordan det gik, da Fit Living testede kuren "Tab dig, hvor du vil".

Tab dig, hvor du vil: Rikke har testet kuren - se resultatet her

Flad mave, stram numse og faste arme og lår. Ja tak. Ifølge kuren "Tab dig hvor du vil" kan det godt lade sig gøre at tabe dig på specifikke spots, hvis du blot følger en bestemt kostplan og et særligt træningsprogram i 10 uger. Vi har testet kuren i 14 dage for at se, hvor hurtigt den rykker.

“Jeg kan mærke, at jeg får mere energi og træner bedre”

En kost på protein, fedt og mange grøntsager ligger ikke langt fra Rikke Gefkes normale kost, men det har været en udfordring at blackliste sukker, vin og hendes sædvanlige chiarød til morgenmad. Anstrengelserne har givet mere energi, men ikke et vægttab specifikt på maven, som kuren lovede.

Inden kuren

“Når jeg ser mig selv i spejlet, synes jeg, at der sidder lidt for meget fedt på maven og på mine arme, så jeg vil meget gerne tabe fem kilo. Efter at jeg har læst bogen, kommer jeg frem til, at jeg mest er mavetypen, og det havde jeg også regnet med, da fedt typisk lagrer sig på min mave, og det er der, jeg helst vil tabe mig. Jeg synes, at kuren er godt beskrevet, og den virker nem at gå til. Jeg har alle basisvarer og de vitaminer, som Anne Bech anbefaler, så jeg skal blot have handlet ind til måltiderne.”

Kosten

“Det er nogle rigtig gode opskrifter, som er meget realistiske både at handle til og lave i en travl hverdag, men jeg er lidt udfordret, da alle mængder ikke er udspecificeret. Jeg prøver mig frem, og det ender med at smage fint, men jeg kan bedst lide at kende nøjagtige mål og vægt på alle ingredienser. Jeg savner nogle flere vegetarretter, og så bruger jeg klart mere tid på at lave morgenmad, end jeg plejer. Normalt spiser jeg chiagrød om morgenen, som blot skal stå i køleskabet natten over, men nu står menuen mest på juicer og omelet. Morgenerne med juice er meget hårde, for jeg er typen, der er virkelig sulten om morgenen, så tiden indtil frokost er lang. De morgener savner jeg også at tygge i noget i stedet for blot at drikke. Til gengæld elsker jeg omelet, så den bliver jeg hurtigt tilhænger af.

Læs også: Det mener eksperterne om kuren: Tab dig, hvor du vil"

Kuren anbefaler, at jeg ikke skal spise aftensmad senere end klokken 18, men med mit arbejde som sygeplejerske, er det urealistisk for mig at sætte et tidspunkt for, hvornår jeg senest skal spise, da det ikke altid passer ind i mine aftenvagter på sygehuset. Jeg kan dog heller ikke mærke forskel på, om jeg spiser klokken 18 eller senere, hverken på selve aftenen eller dagen efter.”

Træningen

“Jeg synes, at træningen er rigtig god. Det minder om den træning, jeg plejer at lave, som er en blanding af løb, styrketræning og trx, så jeg er fortrolig med mange af øvelserne, og jeg er overbevist om, at alle vil kunne lave dem, også selv om de ikke tidligere har trænet. Normalt træner jeg hver anden dag, men programmet i kuren råder til, at jeg i stedet træner to dage i træk, tager en hviledag og træner to dage igen. Jeg plejer at være meget øm på andendagen, hvor jeg ikke træner, men det føles faktisk rart at få brugt musklerne to dage i træk. Træningen føles anderledes, men på en god måde, men jeg synes ikke, at maveøvelserne giver mig mere, end de øvelser, jeg plejer at lave.”

Læs også: Video: 3 gode øvelser til balder og baglår

 

Det bedste

“Det er rigtig godt at prøve nogle nye opskrifter, så jeg ikke spiser det samme hele tiden, og så er det rart at træne på en ny måde. Jeg kan mærke, at jeg får mere energi og træner bedre, når jeg ikke spiser sukker, så jeg føler mig sund under forløbet. Måske er det mentalt, men det er en god følelse. Og så er jeg glad for Anne Bechs tips til ikke at spise for meget som for eksempel rådet om at portionsanrette maden og at gøre ophold i måltidet, så jeg kan mærke efter, om jeg reelt er mere sulten.”

Det sværeste

“Det er svært for mig at undvære min kaffe om morgenen, og jeg savner også at drikke danskvand. Fredag aften kan jeg mærke, at jeg savner at spise noget sødt, så jeg falder i og kommer til spise slik. Jeg har helt sikkert en sukkercraving, der er svær at slå ned, og det er min største udfordring i de 14 dage. Jeg vælger også at sige nej tak til at gå ud fredag aften, da jeg ved, at jeg vil komme til at drikke vin. Anne Bech foreslår, at jeg kan tage en tre dages detox i løbet af kuren, men hun beskriver den ikke særlig godt i bogen. Jeg kunne godt have fundet på at detoxe for at opleve fornemmelsen af det, men jeg opgiver, fordi jeg ikke forstår hvordan.”

Efter kuren

“Kuren har været nem at gå til, og den har ikke overtaget min hverdag. Det har været virkelig sjovt at prøve noget nyt, og jeg har tabt mig ét kilo. Jeg har svært ved at se et decideret resultat på min mave, men jeg føler mig ikke så oppustet, som jeg plejer, og jeg kan mærke på mit tøj, at min mave er en smule fladere – særligt om morgenen. Jeg tænker, at det nok hænger sammen med, at jeg har spist mindre sukker og drukket mindre danskvand. Hvis jeg skulle være på kuren i de 10 uger, Anne Bech anbefaler, ville jeg køre træt i opskrifterne. Der kunne bogen godt have nogle flere at vælge imellem. Jeg vil forsætte med at fordele min træning efter kurens principper, og jeg vil helt sikkert lave mange af opskrifterne igen, men jeg vender tilbage til min chiagrød om morgenen.”

Læs også: En kur der dur: Vi har testet de mest populære

 

Det lover kuren

ANNE BECH, PERSONLIG TRÆNER OG FITNESS-EKSPERT: Målret din kur, og tab dig

Omdrejningspunktet i bogen Tab dig hvor du vil er de kilo, som personlig træner Anne Bech kalder de stædige kilo. De ekstra kilo som du kan synes aldrig rigtig forlader dine lår og arme eller din mave og numse. Har du prøvet forskellige kure til at blive dem kvit, præsenterer Anne Bech nu en løsning, som ifølge hende kan give dig din drømmekrop i løbet af 10 uger.

Det første, du skal gøre, er at finde frem til din kropstype, hvor du kan vælge mellem mave, lår, numse eller arme, alt efter hvor du ønsker at tabe dig, og herefter præsenterer kuren en specifik kost- og træningsplan med fokus på netop det område. Udover den specifikke kostplan er der en række kostråd, som henvender sig til alle, for at kroppen – ifølge Anne Bech – får de næringsstoffer, den har brug for for at fungere optimalt. Kosten i de 10 uger skal bestå af kulhydrater i form af masser af grøntsager samt protein og sundt fedt, og bogen indeholder en række opskrifter til alle dagens måltider.

10 GRUNDPRINCIPPER I TAB DIG HVOR DU VIL

  • SPIS grønt til alle måltider.
  • SPIS protein til alle måltider.
  • SPIS sundt fedt.
  • SPIS intet sukker eller sødemidler.
  • UNDGÅ alt brød og andre kornprodukter.
  • UDELUK forarbejdet mad.
  • TRÆN fire gange om ugen, to dage i træk og én dag fri.
  • KOMBINER styrke- og kredsløbstræning.
  • FÅ styr på dine hormoner.
  • SOV godt om natten.

Om testpersonen

Rikke Gefke, 26 år og sygeplejerske. Hun er single, bor i København og træner tre til fire gange om ugen en blanding af løb, styrketræning og trx. Under kuren er hun forsat med sin normale træning, men har suppleret med kurens træningsprogram.

Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab og Anne Bech