Glad kvinde
SPONSORERET indhold

Ny undersøgelse: Træning gør dig lykkeligere end penge

Stærk og smuk krop, mentalt overskud og godt humør. Der er meget godt at sige om træning. Og nu er der endnu en grund til at hoppe i træningsskoene.

Af:: Redaktionen Foto: Getty
06. dec. 2019 | Sundhed | ALT.dk

Vi ved det jo godt. At selv ganske lidt træning kan forandre os fra trætte til energifyldte, fra søvnløs til sov-igennem-hele-natten og fra underskud til overblik. Og nu viser ny undersøgelse, at en god form også kan gøre dig mere positiv indstillet overfor din økonomi. Ja, faktisk kan en løbetur gøre dig i lige så godt humør som at vinde i Lotto - eller i hvert fald næsten.

Ny forskning fra Yale og Oxford universiteter har nemlig fundet, at de endorfiner, du får ved at træne, kan gøre dig lykkeligere end penge.

Til undersøgelsen, der blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, The Lancet, indsamlede forskere data om fysisk adfærd og mental tilstand hos over 1,2 millioner amerikanske voksne. De blev bedt om at oplyse deres indtjening og deres fysiske aktivitetsniveau (fx husarbejde som græsslåning eller leg med børnene og træning som cykling eller fitnesshold).

Læs også: En hund forlænger dit liv

Derefter blev de spurgt om, hvor mange gange de havde følt sig mentalt utilpas i de sidste 30 dage på grund af fx stress, depression og følelsesmæssige problemer).

Og resultatet viser, at de, der træner regelmæssigt, generelt føler sig bedre tilpas og gladere end de, der ikke er fysisk aktive.

De aktive føler sig nemlig humørmæssigt nede 35 dage om året, hvorimod de inaktive deltagere i undersøgelsen i gennemsnit føler sig mentalt nede 18 dage mere om året.

Og kigger man på deltagernes indkomst viser undersøgelsen, at de fysisk aktive deltagere har det mentalt lige så godt som dem, der ikke dyrker sport, men som tjener 25.000 dollars mere om året. Derfor skal du tjene væsentligt mere for at få den lykke-boostende effekt, som træning.

Læs også: Så langt skal du løbe for at forbrænde Mars-baren og 34 andre fødevarer

Derudover viser undersøgelsen også, at for meget træning faktisk kan have en negativ effekt på dit mentale velvære.

”Forholdet mellem træningens varighed og den mentale belastning er uformet,” siger forfatteren bag undersøgelsen, Adam Chekroud fra Yale University i et interview med Die Welt. Og derfor lyder konklusionen fra forskerne bag undersøgelsen, at tre til fire træningspas med en varighed på 30 til 60 minutter om ugen er ideelt. 

Anbefalet til dig