Sund og stressfri med yoga
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: Derfor skal vi dyrke yoga

Yoga er sundt og godt for krop og sjæl. Her er Michelle Kristensens bud på, hvorfor vi skal rulle måtten ud.

Af: Michelle Kristensen Foto: Getty
20. sep. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Hotyoga, ashtangayoga, yinyoga, vinyasayoga, restorativyoga… Der findes et hav af forskellige yogaformer, som danskerne er vilde med – og det er ikke uden grund, for fordelene ved yoga er mange.

Man ved, at yoga kan mindske stress. Vi får ro på kroppen, bedre kontakt til os selv, og så får vi trænet kroppen på en blidere måde – især med de mere afslappende yogaformer. En del studier viser også, at yoga kan være med til at forebygge depression. Og endelig giver yoga dig en mere smidig krop og en bedre balance.

SE OGSÅ: Gåture gør dig slank og stærk

Perfekt makkerpar med løb

Selvom løb og yoga på mange måder er hinandens modpoler, er de ideelle at kombinere. Er du løber, kan yoga give dig smidige muskler, led og øge din restitution. Derudover styrker yoga din balance og dine fodled og forbedrer din præstationsevne, og mange løbere oplever færre skader og bedre løbestil, når de også dyrker yoga.

Er du yogaudøver, er løb et godt supplement, fordi det giver dig konditionstræning, der er godt for hjerte og kredsløb. Så uanset, om du er yogaudøver eller løber, er de to træningsformer det perfekte makkerpar.

SE OGSÅ: Gravid & yoga: 6 øvelser, der styrker din bækkenbund

Yoga til den kolde tid

Yoga er ideel efterårstræning, fordi det foregår indendørs og har en gavnlig effekt på de depressionssymptomer, mange af os kan opleve, når efterårets mørke indfinder sig. Hvis du har brug for en ekstra omgang varme, er hotyoga den helt rigtige træningsform for dig. Træningen foregår i en 37-40 graders varm sal, og det giver den fordel, at kroppen er så opvarmet, at du kan gå dybere ned i øvelserne og dermed blive mere smidig. Men husk at drikke nok undervejs og især før og efter, du træder ind i den varme sal.

SE OGSÅ: Venindeøvelser, der booster din form og dit humør