7 trin til et mere positivt selvbillede
SPONSORERET indhold

7 trin til et mere positivt selvbillede

Af: Anette Aggerbeck Foto: Bulls
17. nov. 2010 | Livsstil | ALT for damerne

Det kræver øvelse at få alle stemmerne inde i hovedet til at tie stille, når de siger ting som ”Du er ikke god nok”, ”Du er ikke pæn nok”, eller hvad det nu præcis er din stemme siger. Men hvis du starter med disse 7 trin, er du allerede godt på vej, fortæller professor cand.psych. Irene Oestrich.

1.

“Brug tid på at finde dine personlige styrker, talenter, passioner, interesser, færdigheder og gode egenskaber.”


2.

“Hvis du opdager, at du bebrejder dig selv, så vend fokus og tænk i stedet på, hvordan du ønsker, at dit liv skal være. Dagdrømme er et godt udgangspunkt. ”

3.

“Du har selv kontrol over dine tanker og kan derfor også selv bestemme, om du vil tænke destruktivt eller konstruktivt.”

4.

“Se på hvad du selv er herre over. Selv små skridt gør en stor forskel.”

5.

“Negative overbevisninger er ikke hele sandheden, men giver dig tunnelsyn, så du kun ser dele af virkeligheden og ikke hele virkeligheden. Du er f.eks. ikke generelt en dårlig mor, fordi du engang imellem er urimelig over for dit barn.”

6.

“Øv dig i at tænke positive tanker. Fokuser på konkrete positive oplevelser i fortiden og visualiser de dejlige i fremtiden. Du kan altid flytte dit fokus til noget mere realistisk og positivt.”

7.

“Indstil dig på virkelig at arbejde med dig selv og forvent ikke at du fra den ene dag til den anden ændrer flere års fastgroede overbevisninger.”

Har du svært ved selv at få øje på dine negative overbevisninger eller selv arbejde med dem, så søg hjælp hos en psykolog/psykoterapeut.