Anders Matthesen søn
SPONSORERET indhold

Anders Matthesen: ”Havde jeg ikke mødt en dame, der HAVDE børn, var det aldrig blevet til noget”

I mange år tænkte komikeren, at han skulle være evigt single, så han havde friheden til at leve et liv uden forpligtelser. Men livet ville det anderledes, fortæller Anders Matthesen i dennes uges ALT for damerne.

Foto: Les Kaner
13. jun. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

For ti år siden var svaret klart, når du spurgte til Anders Matthesens forestilling om fremtiden:

Han skulle leve et liv uden børn og allerhelst alene.

Ikke fordi han ikke kunne lide børn, men fordi han ikke så det som foreneligt med det liv, han gerne ville leve. Dengang betød frihed alt, forklarer han i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: Anders Matthesen: ”Jeg var ved at brække mig over det, og ingen kunne forstå det”

Klip frem til i dag, hvor livet er gået noget anderledes for den populære komiker: Han er familiemand, der deler hjemmet med sit livs kærlighed, hendes to børn og deres fælles søn på otte år.

For undervejs mødte han Cemille Rosenberg, der egentlig først var hans manager, men nu også er hans hustru. Og var det ikke for hende, havde han aldrig fået titlen som "far", spår han selv. 

– Hvis jeg ikke havde mødt en dame, der HAVDE børn, så var det heller aldrig blevet til noget. Men så VAR de der jo … Nogle gange slår livet bare en anden vej, og så vil man OGSÅ gerne noget andet, der gør, at man ønsker at få enderne til at mødes. Men det er ikke sådan, at jeg tænkte, at det var forkert, det jeg sagde dengang. Jeg MENTE det. Og det er ikke sådan, at jeg i dag tænker, hvor vidste jeg dog lidt om livet. Men selv dengang tænkte jeg, at det var lidt ærgerligt, at jeg aldrig skulle have børn. Det kunne være så hyggeligt at have, men det kan bare ikke nytte noget, fordi det gider jeg ikke. Det var mere sådan. Nu synes jeg selvfølgelig bare, at det er dejligt, at jeg også har fået den gave i livet, siger han til ALT for damerne.

Fra det ene øjeblik til det næste

Det var udsigten til forpligtelser og manglende frihed, som dengang fik Anders Matthesen til at afvise et liv med ”far, mor og børn”. Og selvom hans prioriteter i dag har ændret sig, står han fortsat ved, hvad han sagde dengang.

– Jeg havde svært ved hele den der familiekonstellation. Jeg ville gerne bruge mit liv på landevejen og bare fyre den af og have friheden til at gå lige derhen, hvor jeg havde lyst til på lige det tidspunkt. Jeg ville kunne sidde oppe om natten og spille trommer midt i stuen og male, tegne og hygge mig. LIGE som jeg havde lyst til, siger han og forklarer:

– Men jeg er selvfølgelig ikke den samme, som jeg var for ti år siden, for man ændrer sig jo gennem livet. Jeg er dog stadig meget stor fan af at leve fra det ene øjeblik til det næste. Det har principielt ikke ændret sig. Kun udfoldelsen af det. Men det er jo MIG, der må affinde mig, og så må jeg jo tilkæmpe mig nogle nattetimer eller få friheden udlevet på scenen.

Køb ALT for damerne og læs mere med Anders Matthesen 

- hvor han taler om altid at bevæge sig ud på tynd is, være kæreste med sin manager, at sige ja til rollen i en ny film og synet på den ”krænkelseskultur”, som debatteres i øjeblikket.

ALT for damerne er på gaden fra torsdag 13. juni

Anbefalet til dig