portræt Anette Støvelbæk

Foto: Bo Nymann/Her & Nu 51-årige Anette Støvelbæk er blevet kendt fra roller i blandt andet Krøniken og Badehotellet.

Anette Støvelbæk om sit livs sværeste valg: ”Det forandrede mit liv, men det var jo det helt rigtige"

Som 26-årig stod Anette Støvlebæk overfor sit livs sværeste valg. Hun var endelig kommet ind på teaterskolen, da der blev vendt op og ned på hendes liv. Det fortæller skuespilleren i denne uges Hendes Verden.

Skuespiller Anette Støvelbæk har altid været beslutsom. Som da hun i en alder af 20 år besluttede sig for at flytte sammen med gymnasiekæresten Lars Mikkelsen, eller som da de to allerede året efter besluttede sig for at blive forlovet og gift i løbet af blot én uge.

Læs også: Sofie Stougaard om sin mand og at undgå skilsmisse

Men den mest livsforandrende beslutning kom, da hun et år efter at være startet  på Skuespillerskolen, opdagede, at hun var blevet gravid. Noget som hun og manden Lars ikke havde planlagt.

– Jeg skulle træffe beslutning, om jeg ville have et barn eller ej. Det forandrede mit liv, men det var jo det helt rigtige. Jeg havde været gravid en gang før og fravalgt barnet, men nu havde Lars og jeg været sammen så mange år, og jeg var 26, så det var ”meant to be”, siger skuespilleren i et interview med Hendes Verden, som er på gaden mandag.

”Det var hårde år”
Beslutningen om at beholde barnet skulle dog ikke slukke for Anette Støvelbæks høje ambitioner. Selvom hun måtte knokle for at få det hele til at hænge sammen, var hun fast besluttet på at nå sit mål om at blive uddannet skuespiller.

- Dengang var der ikke noget, der hed orlov, så man fødte bare og kom tilbage på skolen. Seks måneder henne i graviditeten, røg jeg dog på hospitalet med plukveer og måtte ligge ned resten af tiden, men da min søn var fem uger, stod jeg til prøve på skolen igen, mens han lå i en lift ved siden af. Det var hårde år. Lars spillede i Aalborg, og jeg var tit alene med vores søn i 14 dage i træk. På en træthedsskala fra 1 til 10, var jeg langt over 10, fortæller Anette Støvelbæk.

Læs også: Cecilie Beck: "Jeg elsker virkelig mænd"

I dag er den nu 51-årige skuespiller fortsat gift med Lars Mikkelsen, som hun har to børn med, og også på skuespilfronten er det gået godt, hvor vi blandet andet kender hende fra store roller i Badehotellet og Krøniken.

Læs hele interviewet i Hendes Verden

Denne uges Hendes Verden er på gaden mandag d. 17/9.

Her kan du læse hele interviewet med Anette Støvelbæk, hvor hun fortæller om at blive gift som 21-årig og balancen mellem familieliv og det travle liv på tourné.

Anette Støvelbæk og manden Lars Mikkelsen til premiere på "Misantropen" på Grønnegaardsteatret. Foto: Klaus bo Christensen/Her & Nu.

Om Anette Støvelbæk

  • Født 27. juli 1967 på Amager.
  • Uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole.
  • Gift med skuespillerkollegaen Lars Mikkelsen, som hun har to voksne sønner med.
  • Fik sit gennembrud i filmen Italiensk for begyndere og har siden medvirket i bl.a. tv-serierne Krøniken og Badehotellet.
  • Fra 20. september spiller hun med i Folketeatrets opsætning af Peer Gynt, som turnerer i hele landet med start i Viborg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kærlighed