Anne Sophia Hermansen: Min bagage har lært mig at være en bedre mor
SPONSORERET indhold

Anne Sophia Hermansen: Min bagage har lært mig at være en bedre mor

En opvækst med en fraværende mor har gjort Anne Sophia Hermansen til en stærk, selvstændig kvinde. Og så har det fået hende til at overveje sin egen rolle som mor. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Af: Majbritt Lacuhr og Emma Kleist Christensen Foto: Les Kaner
14. mar. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Den 45-årige debattør Anne Sophia Hermansen er ikke bange for at provokere med sine skarpe meninger.

Hun er karrierekvinde med stort K, og sidder nu som kulturredaktør på Berlingske, hvor hun rusker op i den gamle kulturelite. Samtidig er hun mor til sønnen David. En kombination, Anne Sophia Hermansen oplever, at mange andre kvinder ikke forstår.

– Vi oplever først og fremmest kvinder som mødre. Kvinden SKAL være moderlig, ellers er hun ikke en rigtig kvinde, fortæller debattøren til ALT for damerne.

Selv har hun en deleordning med Davids far, hvor de har ham halvdelen af tiden hver. Også det oplever hun, at mange rynker på næsen over.

– Folk har ofte spurgt mig, om jeg ikke gerne ville være mere sammen med mit barn. Det er der aldrig nogen, der har spurgt hans far om. Og når jeg så siger ”jamen, jeg har også en karriere”, så tænker folk ”hold kæft en kold bitch – at hun er villig til at ofre sin søn for det!”, fortæller Anne Sophia og fortsætter:

– David har en meget dejlig far, og jeg under ham at have en lige så stærk relation til sin far, som han har til mig.

Anderledes fra sin egen mor

Selvom Anne Sophia Hermansen kun har sin søn hver anden uge er deres forhold en vigtig prioritet i hendes liv. Hun elsker at høre om den 13-årige drengs skoledag og at diskutere aktuelle emner med ham.

En interesse, hun aldrig oplevede fra sin egen mor.

– Selvom min mor i princippet havde masser af tid, så har hun været meget lidt beskæftiget med mig og mine søskende, fortæller hun.

– Jeg ville da gerne have drukket te og spist boller med min mor, men det gad hun sgu ikke. Hun syntes ikke, vi var særligt spændende at snakke med.

I dag har Anne Sophia Hermansen ikke længere kontakt sin mor. Det er 22 år siden, de to har talt sammen, og selvom debattøren kunne have ønsket sig en mere nærværende mor, har opvæksten formet den person hun er.

– Min opvækst har lært mig at være ret robust, ret selvkørende og at kunne underholde mig selv. Jeg har kigget på, hvad der er i min bagage, og ud fra det har jeg valgt at blive en lidt bedre forælder, en lidt bedre ven og en relativt tålelig kæreste, siger hun.

Læs hele interviewet med Anne Sophia Hermansen i denne uges ALT for damerne. Her fortæller hun blandt andet om at ruske op i kultureliten og om mænd, der lader sig intimidere af stærke kvinder.

Anbefalet til dig