Annika Aakjær
SPONSORERET indhold

5 ting, du måske ikke vidste om Annika Aakjær

Siden hun i fik sit store gennembrud i Toppen af Poppen og senere indtog scenen til ZULU Comedy Galla, hvor hun sang om menstruationsblod, har sangeren Annika Aakjær for alvor fundet plads i danskernes hjerter. Lær hende at kende her.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: PR
26. mar. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Du kender hende måske fra Toppen af Poppen, Stormester eller fra ZULU Comedy Galla 2019 , hvor hun fik gallashowets allerførste stående applaus nogensinde for sin sang om menstruation og om at have natbind på om dagen.

Men det er ikke alt, den humorfyldte 38-årige Annika Aakjær er kendt for. For hun har faktisk levet af at optræde i mere end ti år, hvor hun på fineste vis har blandet musik og komik.

Men hvem er den rødhårede sanger med de mange forskellige solbriller egentligt?

Vi har ledt internettet igennem for dig og fundet fem ting, du (måske) ikke vidste om Annika Aakjær:

1. Slemt syg som lille

Da Annika Aakjær var helt lille, var hun slemt syg, og der skulle ikke meget til, før den lille pige fik et astmaanfald. Det gjorde, at hun sad meget indenfor, hvor hun læste bøger og så en masse fjernsyn, fortæller hun i DR-dokumentaren Annika Aakjær – med humor og håb.

”Fordi jeg havde været så syg, så var jeg ret lille og ”svagelig”. Jeg var vant til at sidde meget stille og være meget forsigtig – og ikke rigtig vant til at begå mig,” siger hun. 

2. Sangskriver-drømmen

Da Annika Aakjær tog afsted på efterskole, havde hun aldrig rigtig sunget, selvom hun egentlig godt kunne lide at synge. Det var dog alligevel her, sangskriverdrømmen begyndte at spire.

”Jeg havde en lærer på efterskolen, som spillede lidt på et klaver og spillede en Beatles-sang. Jeg sang med, og så stoppede hun og sagde: ”Annika, du synger ret fantastisk!”. Og det var lidt vildt, for det var en helt ny verden, der åbnede sig for mig.”

Siden da har hun jagtet sangskriver-drømmen - og faktisk valgte hun højskole udelukkende efter at blive bedre til at skrive sange.

”Jeg tog på en sangskriverlinje på en højskole for at skrive sange på fuld tid. Jeg havde egentlig regnet med, at jeg ville skrive helt vildt meget, men for mig var det nok mest det sociale liv, der kom til at præge min tid på højskole,” fortæller hun Højskolerne.

Men selvom hun ikke fik skrevet helt så mange sange, som hun havde håbet på, så gik drømmen alligevel i opfyldelse. For som en af landets første blev Aakjær optaget på den nystartede sangskriveruddannelse på Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvorfra hun dimitterede i 2012.

3. Skuespiller

Annika Aakjær har ikke kun gjort sig bemærket til en pladekontrakt, men også til en løncheck for sit skuespil.

Allerede i 2009 var hun nemlig at finde på teaterscenen i forestillingen Come Together på Østre Gasværk, hvor hun sammen med resten af holdet som de første i verden havde fået rettighederne til at fortolke Beatles-klassikere.

Men ikke nok med det: Hun kan også skrive filmskuespiller på sit CV.

I 2011 fik hun nemlig rollen som Daimi i filmen Dirch som film- og sanglegenden Daimi, hvorom hun har fortalt:

"Jeg var meget tæt på at melde afbud til castingen fordi jeg blev så nervøs over, at det var selveste Daimi, som jeg skulle spille. Hun er jo helt vidunderlig, men det gik godt og jeg er meget beæret over, at de valgte mig til rollen. Siden hen har jeg været så heldig at møde Daimi og høre hende fortælle om Dirch og den tid hun kendte ham. Det var meget stort for mig."

Senere har hun medvirket som professor Piil i DRs julekalender Julestjerner og i Klassefesten 2 som blomsterhandler.

4. Venskaber

Annika Aakjær kærer meget om venskaber. Faktisk så meget, at hun har ladet sig interviewe af Karen Dich til bogen Livslang ærlighed om venindeskabet med Kristine Hoelgaard.

”Jeg er meget glad for den samtale, og særligt overskriften, men allermest venskabet!”

Derudover hylder hun venskabet med sangerinde Marie Key i sangen Skulder ved skulder - og slår et slag for flere venskaber mellem mænd og kvinder, efter spekulationer om kæresterier under en fælles turné med den tætte ven Huxi Bach.

5. Humor og håb

”Jeg har skrevet humor og håb på min arm, så jeg altid har det med. Så det står lige der, når jeg kigger ned,” synger Annika Aakjær – og den er god nok.

På indersiden af hendes venstre underarm, lige inden hånden begynder, står der skrevet humor og håb med hendes egen håndskrift tatoveret ind i huden.

”Humor og håb er to søjler, som jeg egentlig altid har lænet mig op ad. Jeg har altid tyet til humor i situationer, der virkede håbløse. For hvis man kan grine af det, der er svært og trist, så er det som om, at håbet får plads igen.”

Anbefalet til dig