Apokalypsens piger podcast

Foto: Klaus Rudbæk Nanna og Zissel er klar når dommedag rammer, er du?

Ny podcast

Når Jorden går under, stikker Nanna og Zissel af

Det kan godt være, at du griner af det, men de mener det gravalvorligt, når de bevæbnet til tænderne med 'grab bags' og 'life straws' forbereder sig til dommedag - for hvem ved, om russerne kommer om et øjeblik. Hør ny halv-satirisk podcast på Talk Town.

Et hemmeligt sted i vores hovedstad har to kvinder dannet en forening, der skal redde dem, når verden går under. Zissel har taget duelighedstegn og købt en sejlbåd, der ikke kan spottes på radar, når bølgerne går højt. Nanna Winther er i gang med at indrette sin kælder som beskyttelsesrum.

I Talk Towns nye podcastserie ”Apokalypsens piger” indvier de to veninder os i deres forberedelser til Jordens undergang. For dommedag er måske tættere på, end vi går og tror.

– Åh, jo! Den kommer. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvornår den kommer, siger Zissel Astrid Kjertum-Mohr, der tidligere har været vært på 24syv-programmet ’Spørge Jørgen’ og producer på ’Den Korte Radioavis’.  

– … og hvordan den ser ud. Min frygt går mest på, hvornår russerne kommer. Når det sker, skal vi have et sted at søge midlertidig tilflugt, derfor er vi i gang med at tømme min kælder, hvis indgang er skjult bag et falsk stykke væg, supplerer Nanna Winther, der er tidligere vært på programmerne ’Winthertid’ og ’Bladet fra munden’.

Zissel frygter mere den store pandemi, hvor en ny hypersmitsom virus dukker op fra en eller anden kyllingefarm i det fjerne Østen og raser gennem verdens snart otte milliarder mennesker, og når den kommer, så gælder det og at komme af vejen, hurtigt. 

– Jeg har en grab bag med life straw, økse, gaffatape, reb, kniv, dåsemad, medicin, penge og pas stående i min lejlighed, hvis jeg pludselig er nødt til at forlade landet i en fart, forklarer hun.

Sammen med Nanna planlægger hun også at tage jagttegn. Og Nanna er gået i gang med at forberede sin tiårige datter på det, der måske er på vej. 

– I december fik min datter gaffatape i sin pakkekalender, og vi skal også i gang med at lave sådan nogle improviserede brandøvelser, hvor vi ser, hvem der kommer først ned i kælderen. 

De bedst forberedte overlever 

I ”Apokalypsens piger” taler de to podcastværter med en række eksperter om de mulige scenarier. Hvordan overlever man et atomangreb? Hvad er den bedste flugtrute ud af Danmark i tilfælde af krig? Hvad skal man have med? Og hvem skal man have med? Og hvordan overlever man egentlig i en verden uden regler, fordi alting pludselig falder fra hinanden?

– I andre ler måske lige nu. Men når alting falder sammen, og det handler om at overleve, og din hyggelige nabo pludselig er din dødsfjende i kampen om den sidste penicillin, så vil I ærgre jer over, at I ikke lyttede på os, advarer Zissel Astrid Kjertum-Mohr.

Følg Apokalypsens piger, Nanna Winther og Zissel Astrid Kjertum-Mohr, mens de forbereder sig på den grusomme katastrofe, der muligvis – sandsynligvis – en dag rammer vores lille hyggelige land.

Lyt til det første afsnit af "Apokalypsens piger lige her

ApokalypsensPiger
Foto: Klaus Rudbæk/Alek Modin Holm
Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Livsstil og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg