Parforhold

Foto: Getty Images Jeg tør ikke stole på min mand længere, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

Min mand gennem 19 år har været utro mig utro med en prostitueret. Det opdagede jeg, da jeg tjekkede vores bankoplysninger, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om utroskab

Jeg skriver til dig, da jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre. Jeg har været gift med min mand i 19 år. For et år siden opdagede jeg, at min mand havde været mig utro med en prostitueret. Det opdagede jeg, da jeg tjekkede vores bankoplysninger. Først nægtede min mand, men så indrømmede han det. Han sagde, at det var en fejl, at det intet havde med mig at gøre, men at han tværtimod elskede mig rigtig højt. Han sagde også, at han mange gange havde fortrudt sit besøg hos den prostituerede.

Jeg gik helt ned med flaget og endte faktisk med at forsøge selvmord. Efterfølgende kom jeg i psykologisk behandling og fik talt det igennem. Psykologen sagde, at man godt kan tilgive en gang, men ikke flere. Jeg har sidenhen virkelig fortrudt mit selvmordsforsøg, for jeg er glad for mit liv, men min mands sidespring gav mig et stort chok, for jeg elsker ham højt. Nu er det bare sådan, at jeg hver dag går og er bange for, at han vil gøre det igen. Min mand siger selv, at han vil gøre alt for, at jeg kan komme til at stole på ham. Men selvom der nu er gået snart et år, så er jeg stadigvæk bange og nervøs, og det er jo ikke sundt at gå og havde det sådan hver dag. Håber, at du kan hjælpe mig.

LÆS OGSÅ: Tør jeg stole på min kæreste?

Vibeke Dorph råder til nysgerrighed og samtale

Det er helt naturligt, at du fik et stort chok, da du opdagede, at din mand havde været sammen med en prostitueret, men når det er sagt, så skal du huske på, at mænds og kvinders seksualitet generelt er meget forskellig. Hvor vi kvinder oftest forbinder sex med dybe følelser og samhørighed, så forholder det sig modsat for mange mænd. For dem er følelser og sex tit to vidt forskellige ting. Mænd kan således sagtens finde ud af at dyrke sex med en partner, som de ikke har specielle følelser for, det kender jeg ganske få kvinder, der kan – jeg kan i hvert fald ikke.

Personligt ville jeg derfor blive langt mere alarmeret, hvis din mand havde dyrket et længerevarende og også platonisk forhold til en anden kvinde. Netop fordi det ville indebære en følelsesmæssig relation imellem dem, men det har der jo slet ikke været tale om her. Så i stedet for fortsat at gå og være bange og mistroisk, så spørg din mand om, hvad det egentlig var, han mente han kunne få hos den anden kvinde, som han ikke kan få med dig. Vær nysgerrig i stedet for anklagende, for får I gang i en ligeværdig samtale om det, der skete, så tror jeg, at du vil opdage, at der har været noget langt mere lavpraktisk og ikke særlig romantisk på spil. Det vil ikke blot give dig ro i sjælen, det vil også afstedkomme, at I kan blive forsonede og genopstå som det ligeværdige par, I lyder til at have været før. Glem heller aldrig, at i alle levende parforhold så skal der være højt til loftet og plads til at lave fejl. Det gælder også for jer, så stol på, at din mand elsker dig, vis ham, at du også elsker ham og se så at få lagt hans fejltrin bag dig.

Artiklen er blevet opdateret d. 29. juli 2020.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg