Jeg er forelsket i min venindes eks Vibeke Dorph Brevkasse

Foto: Getty Images Vi har længe flirtet, men kan jeg tillade mig at tage det næste skridt, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er forelsket i min venindes ekskæreste

Jeg er blevet forelsket i min gode ven, som tilfældigvis også er min venindes ekskæreste. De gik fra hinanden for to måneder siden efter et års parforhold, og han siger, at han er færdig med hende. For nylig fortalte han, at han også havde et godt øje til mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forbudte følelser

Jeg er en pige i midten af 20'erne, der er blevet forelsket i min gode ven, men er bange for at tage det næste skridt. Der har konstant været en flirtende jargon mellem os, siden vi mødte hinanden for to år siden gennem min søsters kæreste, der er ven med ham.

Ingen af os har turde gøre mere ved flirten, da vi altid skal have meget med hinanden at gøre på grund af min søster og hendes kæreste. Der har dog hele tiden været noget imellem os, og tingene blev ikke mindre kompliceret af, at min ven for et år siden blev kæreste med min veninde. Det forhold sluttede for to måneder siden.

LÆS OGSÅ: Mine veninder gider mig ikke

For nylig var vi så til en fest, hvor vores flirt tog til, og min ven sagde, at han jo altid godt har kunnet lide mig. Det var ham, der stoppede forholdet til min veninde, og hun har sagt til mig, at hun godt kunne finde på at give det en chance til, hvis han altså ville det. Det eneste, jeg har hørt fra ham, er, at han er videre fra forholdet med min veninde.

Nu er mit spørgsmål så: Skal jeg tale med min veninde om det og fortælle hende, at jeg har følelser for ham? Eller skal jeg tale med ham først og finde ud af, hvor vi står?

Vibeke Dorph råder til at være ærlig og finde svaret

Nu lyder det til, at du og din ven har gået rundt om den varme grød meget længe i et forsøg på at vise jeres nærmeste en masse hensyn. Det er jo sødt og fint, men det er også synd for jer, hvis nu I vitterligt har så voldsomme følelser for hinanden. Jeg synes derfor, at du først skal skynde dig at få afklaret, om I vil det samme og dermed hinanden. Her må du mande dig op og lægge kortene på bordet for din ven og ad den vej finde ud af, om han føler som dig.

Gør han det, så er der ikke andet for, end at du bagefter får forklaret din veninde, hvordan landet ligger; nemlig, at du er forelsket i din ven, og han i dig. Du skal ikke nævne noget om, at I tidligere har flirtet, for det vil kun gøre din veninde endnu mere ked af det. Du skal derimod få talt med hende, så snart du har afklaret tingene med din potentielle kæreste.

LÆS OGSÅ: Min veninde kritiserer min nye kæreste

At trække pinen ud vil kun være tarveligt over for din veninde og ved at give hende en hurtig og klar besked, så har hun også selv mulighed for at sunde sig og komme videre. Jeg synes ikke, at der er nogen idé i, at du taler med hende, før du taler med din ven. For hvis han nu skulle vise sig ikke at være så interesseret i dig, som du er i ham, så har du unødigt rodet op i din venindes kærlighedssorger.

Så skynd dig nu at få talt med din ven, så du en gang for alle kan få afklaret, om det skal være jer to eller ej.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Veninder, Parforhold og Brevkasse

610x200_woordy_knap2.jpeg