Vibeke Dorph Brevkasse Min kærestes eks styrer familien

Foto: Getty Images Min kærestes ekskone er altid til stede, og det er jeg ved at være træt af, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kærestes eks styrer familien

Min kærestes ekskone er meget dominerende. Hun er altid til stede, når vi holder eller inviterer til familiesammenkomster, og det føles underligt, at det er hende, der skal lave maden, mens jeg bare kigger på, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om allestedsværende ekskone

Jeg læste for nylig et brev i din brevkasse fra en kvinde, der havde problemer med sin kærestes dominerende ekskone. Jeg har samme problem med en rigtig sød fyr, som jeg har mødt for et år siden. Han har tre voksne børn og blev skilt for fire år siden, da konen gik fra ham.

På trods af det er hun stadigvæk en stor del af min kærestes liv. Hun er inviteret med juleaften, selvom hun har sin egen familie med både en mor, far og en bror. Hun er også med, når min kæreste holder fødselsdag. Jeg kan forstå, at de ses, hvis det er deres fælles børn, der inviterer, men jeg kan ikke se, hvorfor hans ekskone skal være med til alle de højtider, som min kæreste holder eller inviterer til. Jeg er en selvstændig kvinde og ved ikke, om jeg kan tackle det her. Hans to voksne døtre er ret så snobbede, mens sønnen, som stadigvæk bor hjemme, er helt okay.

LÆS OGSÅ: Hans ekskone saboterer vores forhold

Når vi er hos min kæreste, og de alle er der, så er det ekskonen og de to døtre, der kører køkkenet og bestemmer det hele. Det føles underligt, at det er dem, der laver maden og regerer, mens jeg bare kan sidde og kigge på. Lige nu takker jeg nej, når han inviterer, fordi ekskonen altid er der. Jeg overvejer at droppe forholdet, men jeg er glad for min kæreste, så hvad dælen stiller jeg op?

Vibeke Dorph råder til at finde tålmodigheden frem

Var jeg dig, så ville jeg trække vejret dybt og lige se tiden an. Du har kun kendt din kæreste i et års tid, og det tager altså tid at finde plads i bølgerne fra en opløst familie, hvor der også er børn fra et tidligere forhold – også selvom disse nu er voksne. Når det er sagt, så synes jeg helt sikkert, at din strategi med at følge dine egne lyster og behov er helt på sin plads.

For selvfølgelig skal du ikke på den lange bane sidde i sofaen og se til, alt imens din kærestes ekskone regerer i køkkenet, som var det stadigvæk hende, der kørte hans hjem. Hun skal jo gerne ud af det køkken, og det er det, du nænsomt skal få din kæreste til at forstå. Det gør du glimrende ved at trække dig, når det hele bliver for meget, men gør det forsigtigt og venligt.

LÆS OGSÅ: Min kæreste hopper og springer for sin ekskone

Du skal nemlig passe på med at gøre dig selv til problemet, og det kommer du til, hvis du tvinger ham til at vælge mellem dig og hans familie. I stedet siger du til din kæreste, at du elsker ham og selvfølgelig også vil hans børn det godt. Derimod har du ikke den store lyst til at være gæst hos ham, hvis hans ekskone hver gang skal agere værtinde. Hvis hun skal blive ved med det, så foretrækker du at tilbringe tiden i dit eget gode selskab.

Mon ikke din kæreste med tiden så vil indse, at det er lidt underligt, at hans ekskone står ude i køkkenet og styrer tropperne, når det nu er dig, han helst vil være sammen med? Det tror jeg, men vær nu derfor også lidt tålmodig.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Skilsmisse og Brevkasse