Jeg blev smidt ud af min venindes mand

Foto: Getty Images Min venindes mand smed mig ud af deres hjem, fordi jeg drillede hendes mand, da han tabte et kortspil. Jeg har ikke konfronteret min veninde, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg blev smidt ud af min venindes mand

Min venindes mand smed mig ud af deres hjem, fordi jeg drillede ham med, at jeg vandt et spil kort. Min veninde sagde ikke noget, og jeg er ikke kommet i deres hjem siden. Jeg har lyst til at konfrontere hende, men jeg ved ikke, om det skader mere, end det gavner, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om venindes mand, som taler meget grimt 

Vi er fire venner, et ægtepar og to singler, der i det seneste års tid har spillet i kortklub sammen.
Vi spiller om småbeløb, alligevel viste det sig hurtigt, at min venindes mand tog kortspillet meget alvorligt. Jeg har altid vidst, at han havde temperament, men det chokerede mig, da han begyndte at skælde ud på os alle, hvis vi ikke spillede, som han mente, at vi burde. Mest ubehageligt var det dog, at han også talte virkelig grimt til min veninde, hvis hun ikke spillede godt nok eller kludrede i reglerne, hvilket hun – indrømmet – gjorde en hel del.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig ensom i mit forhold

Jeg har hele tiden valgt at holde mund, når han gik i gang, men efterhånden blev vi nærmest lidt bange for hans udbrud og her før jul, endte det i et større skænderi. Her fik jeg nogle rigtig gode kort og vandt, hvilket jeg bagefter kom til at drille ham lidt med, og det fik forfærdelige konsekvenser, for det endte faktisk med, at han smed mig ud!

Hans kone, min veninde gennem mere end 20 år, lod ham gøre det, og jeg tog hjem og var virkelig vred og ked af det. Min veninde er konfliktsky, og derfor er det nu blevet til, at jeg ikke kommer i deres hjem. Jeg selv har lyst til at tage konflikten med hende, fordi jeg er skuffet over, at hun ikke vægter vores venskab, der har varet lige så længe som hendes ægteskab, højere. Jeg ved bare ikke, om det vil ødelægge mere, end det vil gavne, og det er jo egentlig manden, der er problemet, så hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at lade tiden gå

Indtil jeg selv oplevede et ægtepar nærmest blive skilt under et spil whist, så have jeg aldrig troet, at kortspil kunne gøre folk så komplet vanvittige, men det kan det altså. Jeg aner dog ikke, hvad det er for en slags galskab, der falder over folk, for jeg ejer den ikke selv, og det lyder du heller ikke til at gøre. Det gør din venindes mand til gengæld, men heldigvis lyder det til, at det kun er, når han er ramt af spilledjævlen, at han tager sådan på vej. For ellers ville du vel have oplevet denne mindre charmerende side af ham for længst, nu du har kendt manden i så mange år og ikke tidligere har oplevet ham som tyrannisk og ubehagelig.

LÆS OGSÅ: Drømmehuset har smadret vores forhold

Når jeg læser din mail, så kan jeg godt sætte mig ind i, at det har været en ubehagelig oplevelse for dig, men indrømmet, jeg kunne heller ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet. For det er da latterligt at kunne tage sådan på vej over et spil kort. Var jeg dig, så ville jeg også forsøge at finde den overbærende mine frem og lade være med at gøre mere ud af sagen, for det vil da være synd, hvis gammelt venskab skal slås i stykker blot på grund af et åndssvagt spil kort. Jeg synes bestemt heller ikke, at du hjælper din veninde ved at rode mere rundt i suppen. Hun har kendt sin mand på godt og ondt i mange år, hun er tilmed konfliktsky, så vil du være hende en god veninde, så lader du være med at sætte hende under yderligere pres. Lad i stedet tiden gå. Du skal se, at hendes mand nok skal falde til ro med tiden. Når han gør det, så lad endelig være med at tale om kortspil og find så i øvrigt andre måder, I fire venner kan hygge jer sammen på fremover.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Veninder og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg