cecilie frøkjær

Foto: Les kaner og Bo Nymann

Cecilie Frøkjær: Jeg var sgu da skide bange for, at nogen skulle sige, at jeg ikke havde styr på det som nyslået enlig mor

Efter sin skilsmisse i 2008 blev Cecilie Frøkjær nødt til at prioritere, fordi det gik op for hende, at hun ikke kunne magte det hele selv. Rollen som mor blev det allervigtigste i hendes liv, men det var også en rolle, der var forbundet med en frygt for ikke at slå til. Det fortæller tv-værten i denne uges ALT for damerne.

Cecilie Frøkjær har altid været god til at lave systemer og til at hanke op i sig selv. Men da hun i 2008 blev skilt, måtte hun indse, at det ikke var alt i livet, hun kunne kontrollere. For med et arbejde som vært på Go’ Morgen Danmark og to små børn, måtte hun indse, at kræfterne blev brugt op hurtigere, end hun selv ønskede.

- Jeg er vant til at fikse og ordne. Men at finde sin plads i livet oven på en skilsmisse OG tage så god vare på sine børn som overhovedet muligt – det kan du ikke læse dig til eller fikse på en uge, fortæller hun i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

Hun fandt ud af, at hun ikke længere kunne magte det hele og indså, at hun var nødt til at prioritere det allervigtigste i hendes liv: Børnene. Også selvom det var en svær tid at navigere i, husker hun.

- Det var sårbart og sorgfuldt. Og helt grundlæggende en ny fornemmelse af ikke at være i kontrol. Jeg brugte rigtig mange af mine kræfter på mine børn, og dem skulle jeg så pludselig også prøve at undvære og grundsavne.

Frygten for utilstrækkelighed

Selvom skilsmissen, der nu er ti år siden, forløb forholdsvist roligt, var hun bange for ikke at slå til som mor. Det resulterede i, at Cecilie Frøkjær blev besat af altid at skulle komme til tiden, og hun tillod ikke sig selv at begå fejl – selvom det var en næsten umulig opgave.

- Jeg er sgu da skide bange for, at nogen skal sige, at jeg ikke har styr på det som nyslået enlig mor! I mange sammenhænge tillader man sig selv meget margen og mange fejlskud, men når det kommer til moderskabet, så har det været vigtigt, at det ikke var alt for skidt. Og vi skulle dælme komme til tiden!

I dag bor Cecilie Frøkjær stadig alene med sine to børn. Selvom hun er blevet kærester med tv-værten Michael Robak, holder hun fast i at bo alene med sin søn og datter, der nu begge er teenagere.

- Jeg kan godt lide vores lille tremandsband, og jeg er blevet boende i den lejlighed, hvor de er født, så de på den måde fik en stabiliserende faktor efter skilsmissen. Jeg elsker mine børn simpelthen så højt. Jeg lægger meget vægt på, at vi er sammen, og insisterer på, at vi skal tale sammen.

Læs hele interviewet med Cecilie Frøkjær i denne uges ALT for damerne, som er på gaden nu. Her fortæller tv-værten blandt andet om glæden ved at blive 50 og om forholdet til kæresten Michael Robak.

Cecilie Frøkjær, 50 år

  • Journalist kendt som vært på ”Go’ Morgen Danmark”, ”Go’ Aften Danmark” og bl.a. ”Knæk Cancer”, ”Hjertegalla” og ”Samme tid næste år”.
  • Forfatter til interviewbøger med bl.a. Jane Aamund og Lise Nørgaard.
  • Selvstændig siden 2016 bl.a. med podcasten ”Frøkjær og forfatterne”.
  • På femte år kæreste med Michael Robak, som også er journalist og forfatter og klummeskribent for ALT for damerne.
  • Mor til Mikkel, 17, og Sara, 14, som hun har med eksmanden, Lars Daneskov.
  • Fylder 50 år den 12. maj.

Kilde: ALT for damerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview, Familieliv, Skilsmisse og Mor

610x200_woordy_knap2.jpeg