Stine Bjerregaard Ditlevsen og Rikke Frøbert
SPONSORERET indhold

Hvorfor har du ikke en kæreste? Her er 6 vigtige singleleveregler

Det spørgsmål er de mangeårige singler, Stine Bjerregaard Ditlevsen, 36, og Rikke Frøbert, 41, blevet stillet hundredvis af gange, men de har været svar skyldig. I podcasten Hvorfor har jeg ikke en kæreste? forsøger de at finde en mening med datinglivet. Her er deres 6 singleleveregler, i bedste selvhjælpsstil.

Af: Marie Lodberg Foto: DR
04. mar. 2019 | Livsstil | Eurowoman

Lad os starte med en disclaimer. Hverken Stine, der har været single i 10 år, eller Rikke, der har været single i syv, har fået en kæreste efter DR-podcasten Hvorfor har jeg ikke en kæreste? selv om de har brugt meget tid og selvransagelse på at svare på spørgsmålet. Men de er alligevel blevet en hel del klogere.

– Vi har ikke løst problemet, men vi har fået en rettesnor, siger Rikke.

– En form for tjekliste, supplerer Stine. Eurowoman har derfor sat de to kvinder på en hardcore opgave og bedt dem definere, hvordan singlelivet skal leves, så det leves bedst. De to kvinder opfordrer bl.a. til at droppe opskriften på den perfekte rockstjernemand på 1,95 m med godt hår, god selvtillid og masser af selvironi, indfølende og betænksom og siger, at det skal være slut med at analysere hvert et ord og betydningen af en emoji med hjerter i øjnene i en sms fra en potentiel kæreste. Man skal ud i livet og nyde øllene – også de lunkne.

Glem reglerne til at spille spillet

Stine: – Hvis du gerne vil se ham igen, så vær direkte i stedet for at bruge tre dage på at formulere en kryptisk besked, hvor du prøver at lyde cool og ligeglad for at få ham på krogen.

Rikke: – Jeg datede én, jeg gerne ville have med til en fest, så han kunne møde mine venner. Men i stedet for at skrive det til ham, lod jeg, som om jeg nærmest var ligeglad. Det er angsten for at blive afvist.

S: – Gud, hvor har jeg lavet mange analyser af sms-korrespondancer: “Hvorfor skrev han det?” og “Hvad og hvornår skal jeg skrive, for at han bliver mere interesseret i mig?” Der er ikke en manual til at spille spillet, og hvis der var, skulle den smides væk! Hvis jeg skriver, hvad jeg føler, og en mand ikke kan kapere det, er han nok ikke den rigtige.

LÆS OGSÅ: Philip Khokhar: "Jeg er single og har ikke planer om at skulle have børn"

R: – Du tror, at du kan lokke en mand til at blive vild med dig, men det er først, når du tør være sårbar og give udtryk for, hvad du gerne vil, at du kan finde en kæreste. Måske skal du ikke lige starte den første date med at sige, at du drømmer om at få børn med ham. Men det behøver ikke være en hemmelighed, hvordan du har det. Jeg har også selv mere respekt for folk, der tør sige, hvor de står. Du taber aldrig ansigt.

S: – Hvis du dater én, der ikke er så god til at skrive beskeder, kan du jo skrive: “Jeg savner at høre fra dig, for det giver mig en dårlig fornemmelse.” Der er ikke noget forgjort i at sige, at du har et behov.

Du ved jo godt, hvis ikke den er der…

R: – Hvorfor hænger du fast og dater én, som ikke rigtig vil dig? Fordi du ikke kan overskue alternativet; at skulle igennem et brud og have kærestesorger. Men der er altid en grund til, at han ikke skriver, så lad være med at sidde til venindemiddage og motivforske alt, han skriver og gør. Hvis jeres relation efterlader så meget rum til tolkning, er der et eller andet galt.

S: – Det digitale rum gør det ikke nemmere. Den sidste jeg datede, var enormt dårlig til at kommunikere, der gik 100 år, før han svarede på en sms. Så ringede jeg til ham, og det var rart. Vi sludrede om løst og fast og fik en aftale i kalenderen. Det er jo fucked up, at vi er blevet så bange for at tale sammen.

Glem rockstjernen

S: – Jeg skal stoppe med at stille mig selv alle mulige spørgsmål: “Hvad er det for en mand, jeg gerne vil have? Hvordan skal mit liv se ud?” Jeg kan alligevel ikke designe mit liv eller en mand. Sådan er det også, når jeg er på date. Jeg ville ønske, at jeg kunne stoppe mig selv i at tænke for langt frem. Jeg har hele tiden et metaspor kørende og afstemmer situationen med mine romantiske drømme. “Nej, ham her kan jeg i hvert fald ikke se mig selv blive gammel med …” Stop. Vær til stede. Nu. Forsøg nu bare at nyde den øl. Også selv om den er lunken.

R: – Din fremtidige kæreste behøver ikke bringe dig i en tilstand af evig lykke og opfylde alle dine behov. Så måske kan du slække lidt på kravene. Jeg har krav til, at jeg skal kunne grine med min kommende kæreste, at jeg synes, han er lækker, og at jeg føler, vi er på bølgelængde. Så kan han gå i grimt tøj, jeg er fuldstændig ligeglad. Men du skal jo ikke være sammen med én, du ikke har det fedt med. Så hellere være dig selv.

S: – Jeg er flere gange faldet for rockstjernetypen ...

R: – Den der type, der ikke kan binde sig. Han ville sådan ønske, at I havde mødt hinanden på et andet tidspunkt … Jo mindre tilgængelig han er, jo mere rigtigt føles det. Det holder jo ikke.

LÆS OGSÅ: Sonja Richter: "Jo, jeg ville da gerne have en kæreste, men..."

S: – Nogle af mine krav er for overfladiske. Er det vigtigt for mig, at han er 1,95 m høj? At han har en universitetsuddannelse og et job i mediebranchen? Ikke rigtigt. Er det vigtigt for mig, at han kan kommunikere? Ja! Så er det måske bedre, at han er 1,80 m høj, men ikke bruger en uge på at svare på mine beskeder. Mine krav handler i bund og grund om, at jeg er pisse bange for at være sårbar. Det er hårdt at være på date, for du risikerer at blive afvist. Så du gemmer dig bag en hel masse krav.

R: – Da jeg havde datet én i et stykke tid, spurgte min veninde mig: “Hvor meget af tiden er du glad, og hvor meget af tiden, er du ked af det?” Det er meget godt at navigere efter.

Slet Tinder, og gå ud i virkeligheden

S: – Bare fordi Tinder eksisterer, behøver du ikke gå på alle mulige dates med mænd, der byder sig til. Dates skal helst ske ud af glæde og forventning. Det var også grunden til, at jeg slettede Tinder. Jeg havde det aldrig sådan: “Yes, jeg skal på Tinder-date! Det blev ligegyldigt.

R: – Tinder er ligesom at stå i en bar på den ufede måde. Så sidder du der og swiper. Det er et fucked up marked, og hver gang du går på en ny date, skal du sætte dig op til det. Det er som at gå til jobsamtale. “Jeg søger et job som kæreste.” Tinder og LinkedIn kan komme ud på ét. Du skal lære et nyt menneske at kende, og du vil bare så gerne have, at det skal lykkes, men det er svært at se igennem, at du er der for at finde en kæreste. Det er svært at møde et menneske for det menneske, det er.

S: – Tinder var en sovepude. Efter jeg har slettet Tinder, har jeg været mere tilstede og mødt mænd, jeg har været på date med, til fredagsbar og gennem fælles venner. Jeg har givet det mere tid.

R: – Jeg har også været væk fra Tinder i en lang periode, og det er, som om jeg bliver mere opmærksom.

S: – Du skal være til stede i virkeligheden. Det kræver lidt mere at give en mand på gaden eller i supermarkedet dit nummer end at swipe til højre på Tinder. Men hvis du tør investere noget af dig selv, kommer der som regel noget godt den anden vej. Om ikke andet kan han kun blive smigret.

R: – Jeg dater slet ikke for tiden. Det er den vildeste lettelse! Og, uden pis, nu tror jeg faktisk på, at det nu kommer til at ske mere end nogensinde før. Du kan ikke kan forcere en kæreste. Du skal tage til arrangementer og være åben over for de mænd, du møder. Men du kan ikke planlægge det.

Den gode gamle kemi

S: – På en date kan du blive enormt kritisk og fokusere på, hvad den anden gør forkert. Jeg har lige været på en date, hvor han, inden vi mødtes, spurgte på sms, om jeg ville have børn. Så fik jeg det sådan: “Er jeg ved at blive indskrevet i dit projekt nu?” Men jeg vil jo faktisk gerne selv have et barn på et tidspunkt.

R: – Det er også enormt fordømmende at have det sådan; “Han må ikke ville det for meget.” Hvorfor ikke det? Det vil du sgu da selv. Det er bare ufint at indrømme det. Men kemien er fuldstændig afgørende. Du kan mærke med det samme, om den er der. Jeg har aldrig oplevet at sidde på første date og være i tvivl, om jeg skulle give manden en chance mere.

S: – Det er er en urban legend, at kemien kan komme med tiden. Det er jo ikke, fordi det behøver være drømmemanden, men han skal gøre mig nysgerrig på at opleve flere sider af ham.

R: – Der må gerne være et gran af usikkerhed og spænding.

Måske er det bare ikke lige nu

R: – Jeg har fundet ud af, at jeg bliver nødt til at leve mit liv fuldt ud, selv om jeg ikke har en mand at dele det med. Jeg vil have et godt liv alene, så jeg tager i sommerhus og på ferier selv. Jeg kan ikke sidde og vente på, at jeg får en kæreste. Men hvad nu hvis jeg bliver så god til at være alene, at jeg får endnu sværere ved at finde en kæreste, fordi jeg har nok i mig selv?

S: – Du vil jo gerne have den der tosomhed. Den du aldrig får med dine veninder. I slutningen af 20’erne og i begyndelsen af 30’erne var vi en kæmpeflok singleveninder. Vi var gode til at bekræfte hinanden i, at der aldrig var nogle fyre, der var gode nok. Nu har mange af dem fået kærester og børn, og jeg vil gerne have en at dele livet med.

LÆS OGSÅ: Mads Langer om sin forlovede: "Jeg gik nok og ventede på, at tiden var rigtig, så vi kunne blive kærester"

R: – Jeg får det dårligt ved tanken om at blive gammel alene. Det er trist, hvis det bare er min søn og jeg resten af livet. Selv om jeg har fået ham selv, har det aldrig været planen, at det bare skulle være ham og mig for altid. Det bliver ensomt. Jeg er også træt af at være ‘unormal’ og altid være hende, der møder op uden en kæreste eller kommer hjem til jul alene. Jeg synes, det er hårdt at trække læsset selv. Men jeg har affundet mig med, at jeg måske ikke får en kæreste lige nu.

S: – Du kan godt gå hen og føle dig forkert, når du ikke har en kæreste. Jeg møder den opfattelse fra andre, men i lige så høj grad fra mig selv, og jeg prøver at finde ud af, hvad der er galt med mig, siden jeg ikke har en kæreste.

R: – “Hvad er der galt med dig, siden du ikke har en kæreste?” spørger folk. Det er jo bare, fordi jeg ikke har fundet den rigtige. Men det er en falliterklæring.

S: – Jeg har virkelig skammet mig over at være single.

R: – Jeg skammer mig ikke mere. Det ændrede sig, efter jeg fik barn. Der er en power i at tage kontrol over dit eget liv og vælge at få et barn med dig selv. Og nu er jeg da plus one.

Anbefalet til dig