Emil Thorup

Foto: Jakob Dall "Lige modsat folk, der sparer sammen til alderdommen, brænder jeg ekstra meget af lige nu og her, fordi jeg håber, at jeg kommer til at få det endnu sjovere og vildere, jo ældre jeg bliver."

Emil Thorup: "Jeg kan nogle gange føle mig utilstrækkelig på alle parametre"

I sine 20’ere skiftede Emil Thorup vreden på sine forældre ud med taknemmelighed. Den måde, som de har opdraget ham på, har nemlig klædt ham på til at klare nærmest alt.

Hvad er det vigtigste, du har lært af dine forældre?

"Jeg har faktisk brugt rigtig meget tid på at være sur på mine forældre i min barn- og ungdom. Sur over, at de ikke gav mig mere. Jeg var så misundelig på mine klassekammerater og venner, der fik masser af ting, lommepenge og kom på alle mulige spændende og sjove ferier, mens vi bare tog på skodcamping. Jeg fik ikke ting, jeg skulle tjene mine egne penge, og jeg skulle gøre alting selv. Så der var ikke så meget hjælp at hente."

"Senere - næsten pinlig sent egentlig, for jeg var nok i slutningen af 20’erne – fandt jeg ud af, at det faktisk har været en enorm hjælp, de har givet mig. Nemlig hjælp til selvhjælp, som det så smukt hedder. Det kan jeg se nu, men det tog mig eddermame lang tid at forstå den gave, som det faktisk er at vokse op med uendelig kærlighed, selvstændighed og frihed. Det skabte nogle rammer, der gjorde, at jeg er blevet god til at klare mig selv. Det er i hvert fald meget få ting, som jeg ikke ville kunne lære, fordi jeg har fået redskaberne til selv at opsøge den viden, som jeg skal bruge."

LÆS OGSÅ: Preben Kristensen: "Jeg har ikke haft influenza i de tre år, jeg har gjort det"

"Jeg vil gerne give den opdragelse, som jeg har fået, videre og gøre det på samme måde som mine forældre, når jeg en dag skal det. Jeg satser på, at det sker indenfor en overskuelig årrække. Men jeg tænker klart, at det er et meget godt tegn, at jeg vil gøre som dem. Langt de fleste fremhæver alt det, som de vil gøre anderledes, men jeg skal stort set bare bede om en copy paste."

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

"Næsten alt, haha. Det er egentlig en lille smule sørgeligt, men jeg har en fornemmelse af, at det her er den bedste alder nogensinde, og når man har det sådan, kan det jo ligesom kun gå ned af bakke. Jeg tror, at det er så god en alder, fordi jeg har fået styr på mit shit. Jeg er ikke længere bekymret for fremtiden, som jeg godt kunne være, da jeg var ung, og den gang var der også en masse ting i forhold til karriere, der lå i andres hænder. Den magt har jeg taget tilbage nu. Så jeg vil faktisk sige, at jeg seriøst aldrig har haft det bedre. Det ville jeg ønske, at der var nogen, der havde fortalt mig, da jeg var yngre. At det bare ville blive bedre og bedre med årene."

Hvad er det, der er så meget federe nu, end da du var yngre?

"Selvom jeg allerede var godt i gang med min karriere, var der bare konstant en iboende usikkerhed i mig. En snigende tvivl på fremtiden. Men jeg er også et meget kontrastfyldt menneske, så på samme tid har jeg altid haft store forventninger til mig selv i fremtiden. Hvilket også har betydet, at jeg altid har levet over evne. Lige modsat folk, der sparer sammen til alderdommen, brænder jeg ekstra meget af lige nu og her, fordi jeg håber, at jeg kommer til at få det endnu sjovere og vildere, jo ældre jeg bliver."

LÆS OGSÅ: Jeanne Boel: "Det kom fuldstændig bag på mig, at jeg havde brystkræft, for jeg havde intet mærket"

Frygter du så intet ved at blive ældre?

"Jo, helt klart. Men jeg forsøger at gøre meget for at passe på mig selv og min krop. Det er jo en af fordelene ved at være ugift, barnløs og arbejde i et kreativt fag, at man har tid. Derfor bruger jeg meget af min energi på træning, kost, kosttilskud og på at læse om alt det. Det er egentlig ret egoistisk, men jeg er meget optaget af ikke at brænde mig selv fuldstændig af. Samtidig er jeg, som sagt, også et meget kontrastfyldt menneske, der lever et kontrastfyldt liv. For kontrasten mellem mine helsefreak-dage og weekenderne, hvor jeg smadrer mig selv, er ret stor. Alle mine kontraster taler jeg faktisk også en del med Thomas om i vores podcast. For det er jo både på godt og ondt. Nogle gange kan det godt være lidt hårdt at være i, fordi jeg nemt føler mig utilstrækkelig på alle parametre, men jeg prøver at få det bedste ud af det."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mindst af?

"Der er mange at vælge imellem. Det er nok også en ting, som kommer med alderen. At man virkelig bliver klar over sine egne fejl og mangler. Der er ikke nogen, som er bedre klar over dem end mig i hvert fald. På det personlige plan ville jeg ønske, at jeg interesserede mig mere for andre. Eller det gør jeg jo, men det kommer bare dårligt til udtryk, fordi jeg ikke er særligt god til at spørge folk om, hvordan de har det – og derigennem give udtryk for min omsorg."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

"Min energi. Det er sket et par gange for nylig, at nogen har sagt, at min energi smitter, når jeg træder ind i et rum, og det er aldrig noget, jeg selv har tænkt så meget over. Men jeg er da glad for den egenskab."

Om Emil Thorup

  • Tv- og podcastvært samt iværksætter, der bl.a. står bag møbelbrandet HANDVÄRK.
  • Er aktuel med podcasten ”Livet ifølge Emil og Thomas” sammen med Thomas Skov.
  • Han er 38 år.
Se, hvad vi ellers skriver om: Forældre, Karriere og Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg